Τι πρέπει να ξέρετε για τη Μπλε Γραμμή METRO στη Μινεάπολη

Η σιδηροδρομική γραμμή Hiawatha Light που συνδέει το Target Field στο κέντρο της Minneapolis με το Minneapolis-St. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Παύλου και το Mall of America, το οποίο άνοιξε αρχικά το 2004, αναπροσαρμόστηκε στην METRO Blue Line από το 2013.

Όλα τα τρένα της Blue Line έχουν τρία αυτοκίνητα. Το τρένο συνδέει 19 σταθμούς (συμπεριλαμβανομένου ενός με 2 πλατφόρμες) πάνω από 12 μίλια και μπορείτε να φτάσετε από το Target Field στο Mall of America (ή αντίστροφα) μέσα σε λίγο περισσότερο από 40 λεπτά.

Η γραμμή εκτελείται από τη Metro Transit, η οποία διοικεί επίσης τα λεωφορεία Twin Cities και τη νέα σιδηροδρομική γραμμή METRO Green Line, που συνδέει τους σταθμούς στο κέντρο με το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και το St. Paul.

Τα τρένα Blue Line τρέχουν 20 ώρες την ημέρα και κλείνουν μεταξύ των ωρών 1 π.μ. και 5 π.μ., εκτός από τα δύο τερματικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Minneapolis-St.Paul. Μεταξύ του τερματικού σταθμού 1-Lindbergh και του τερματικού σταθμού 2-Humphrey, παρέχεται υπηρεσία 24 ώρες την ημέρα.

Τα τρένα τρέχουν κάθε 10-15 λεπτά.

Η γραμμή έχει μεγάλη επιτυχία για το Metro Transit.

Η διαδρομή της μπλε γραμμής

Η γραμμή ξεκινά από το Ballpark των Minnesota Twins, Target Field, δυτικά του Downtown Minneapolis . Η γραμμή περνάει από την περιοχή Warehouse, μέσω του κέντρου, πέρα ​​από το US Bank Stadium, και μέσω της γειτονιάς Cedar-Riverside. Στη συνέχεια, η γραμμή ακολουθεί τη λεωφόρο Hiawatha μέσω του Midtown στο πάρκο Hiawatha και το Fort Snelling, στη συνέχεια στο Minneapolis-St. Paul International Airport και το Mall of America.

Σταθμοί

Που τρέχουν από το βορρά προς τα νότια, οι στάσεις είναι:

Αγοράστε ένα εισιτήριο

Αγοράστε ένα εισιτήριο πριν επιβιβαστείτε στο τρένο. Οι σταθμοί είναι απασχολημένοι και διαθέτουν αυτόματα μηχανήματα εισιτηρίων που λαμβάνουν μετρητά, πιστωτικές κάρτες και χρεωστικές κάρτες. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήριο στην εφαρμογή Metro Transit στο smartphone σας.

Οι αναβάτες μπορούν να πληρώσουν για ένα ενιαίο ναύλο ή να επιλέξουν ένα ολοήμερο πέρασμα.

Ένας μοναδικός ναύλος για το τρένο κοστίζει το ίδιο με το ναύλο λεωφορείου. Από τον Ιανουάριο του 2018, ο ναύλος είναι 2,50 δολάρια κατά τις ώρες αιχμής (Δευτέρα έως Παρασκευή, 6 με 9 π.μ. και 3 με 6:30 μ.μ., χωρίς να υπολογίζονται οι διακοπές) ή 2 δολάρια άλλο. Εκτός από τις ώρες αιχμής, προσφέρονται μειωμένοι ναύλοι για τους ηλικιωμένους, τους νέους, τους κατόχους καρτών Medicaid και τους ανθρώπους με αναπηρίες.

Οι Go-To κάρτες ισχύουν για χρήση σε τρένα. Μπορείτε να φορτώσετε αυτές τις επαναχρησιμοποιούμενες κάρτες με ένα προκαθορισμένο ποσό δολαρίου, έναν καθορισμένο αριθμό βόλτων, ένα πέρασμα διάρκειας πολλών ημερών ή έναν συνδυασμό μερικών επιλογών.

Οι επιθεωρητές εισιτηρίων ελέγχουν τυχαία τα εισιτήρια των επιβατών και το πρόστιμο για ταξίδια χωρίς εισιτήριο είναι πολύ απότομο (180 δολάρια από τον Ιανουάριο του 2018).

Λόγοι για τη χρήση της ελαφριάς σιδηροδρομικής γραμμής

Δεδομένου ότι η στάθμευση στο Downtown Minneapolis είναι πάντα ακριβή, οι μετακινούμενοι χρησιμοποιούν το ελαφρύ σιδηρόδρομο για να φτάσουν στη δουλειά.

Οι επισκέπτες που επισκέπτονται τα αξιοθέατα του Downtown Minneapolis , όπως το Target Field, το US Bank Stadium, το Target Centre και το Θέατρο Guthrie, βρίσκουν το ελαφρύ σιδηρόδρομο πολύ βολικό.

Είναι συνήθως φθηνότερο να οδηγείτε σε σταθμό park-and-ride με δωρεάν χώρο στάθμευσης και να οδηγείτε το τρένο παρά να σταθμεύετε στο Downtown Minneapolis. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους πηγαίνουν σε ένα παιχνίδι ή μια εκδήλωση, όταν τα ποσοστά στάθμευσης θα σίγουρα θα αυξηθούν.

Αρκετά δρομολόγια λεωφορείων είναι χρονομετρημένα για να συναντήσουν τρένα για να κάνουν τα ταξίδια βολικά για τους μετακινούμενους που δεν ζουν κοντά σε σταθμό.

Πάρκο και βόλτα

Δύο σταθμοί στη Blue Line διαθέτουν παρκάρισμα και παρτίδα με 2.600 θέσεις στάθμευσης. Οι σταθμοί είναι:

Η διανυκτέρευση δεν επιτρέπεται, αν και μπορείτε να βρείτε δυο χώρους που προορίζονται για στάθμευση μόνο μιας νύχτας.

Δεν υπάρχει σταθμός στάθμευσης και πάρκινγκ στο Mall of America. Οι τεράστιες ράμπες στάθμευσης είναι δελεαστικές, αλλά θα πάρετε ένα εισιτήριο αν δείτε το πάρκινγκ και αφήνοντας στο τρένο. Ο σταθμός 28th Street Station και η παρτίδα είναι 3 τετράγωνα ανατολικά του εμπορικού κέντρου.

Ασφάλεια γύρω από τα τρένα

Τα ελαφρά τρένα ταξιδεύουν πολύ πιο γρήγορα από τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες, έως και 40 μίλια / ώρα. Επομένως, είναι πολύ άδικο να προσπαθήσουμε να τρέξουμε τα εμπόδια.

Οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα λεωφορεία στους σταθμούς.

Περάστε τις διαδρομές μόνο στα καθορισμένα σημεία διέλευσης. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί διασταυρώνοντας τις διαδρομές. Κοιτάξτε τους δύο τρόπους και ακούστε τα φώτα των τρένων, τα κέρατα και τα κουδούνια. Εάν βλέπετε ένα τρένο που έρχεται, περιμένετε να περάσει και βεβαιωθείτε ότι ένα άλλο τρένο δεν έρχεται πριν περάσει.