Πώς να αρχειοθετήσετε τα οφέλη ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα

Η κατάθεση για παροχές ανεργίας μπορεί να είναι δύσκολη, διότι πιθανότατα σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε μια δύσκολη στιγμή στη ζωή σας. Οι σωροί χαρτιών που προκαλούν σύγχυση κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα. Ευτυχώς, η κατάθεση για παροχές ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα είναι λίγο πιο εύκολη αν έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet. (Εάν δεν διαθέτετε υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή σε ένα τοπικό Κέντρο Σταδιοδρομίας NCWorks ή σε μια δημόσια βιβλιοθήκη.)

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για παροχές ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα και να βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Πώς να αρχειοθετήσετε τα οφέλη ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα

  1. Ανοίξτε την αίτησή σας για ανεργία online με τη Διεύθυνση Ασφάλειας της Απασχόλησης (DES) στη Βόρεια Καρολίνα.
  2. Εγγραφείτε για εργασία με το NCWorks Online.
  3. Κάθε εβδομάδα, υποβάλετε αίτημα online ή τηλεφωνήστε στο 888-372-3453 για κάθε ημερολογιακή εβδομάδα των παροχών που ζητάτε.
  4. Αναζητήστε ενεργά εργασία κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε εβδομάδας για την οποία ζητούνται παροχές ανεργίας.

Το τελευταίο βήμα μπερδεύει τους ανθρώπους περισσότερο. Τι σημαίνει "ενεργά αναζήτηση εργασίας"; Η Βόρεια Καρολίνα DES ορίζει αυτό ως "κάνοντας εκείνα τα πράγματα που ένας άνεργος που θέλει να εργαστεί κανονικά θα κάνει". Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς πιθανούς εργοδότες κάθε εβδομάδα και να γράψετε μια γραπτή καταγραφή της αναζήτησής σας για μια περιοδική αναθεώρηση. Η μη πραγματοποίηση πέντε επαφών εργοδότη σε μια εβδομάδα θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση ή την άρνηση των παροχών για αυτήν την εβδομάδα.

Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Όπως και οι περισσότερες πολιτείες, η Βόρεια Καρολίνα έχει μια "εβδομάδα αναμονής" - την πρώτη εβδομάδα ανεργίας, όπου δεν θα λάβετε οφέλη. Όταν υποβάλετε αίτηση, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις ημερομηνίες προηγούμενης απασχόλησης και την αμοιβή που έχετε κερδίσει σε αυτή τη δουλειά.

Πόσο καιρό πρέπει να εργαστώ για να πληρώσω για ανεργία στη Βόρεια Καρολίνα;

Το North Carolina DES χρησιμοποιεί μια "περίοδο βάσης" για να καθορίσει την επιλεξιμότητα για παροχές ανεργίας.

Η βασική περίοδος είναι ένα χρονικό πλαίσιο τεσσάρων (ενός έτους). Τα αναγνωρισμένα κέρδη (6 φορές το μέσο εβδομαδιαίο μισθό ασφάλισης της Βόρειας Καρολίνας) στη βασική περίοδο καθορίζουν τη νομισματική σας επιλεξιμότητα.

Πόσα θα λάβω για τα οφέλη ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα;

Το κράτος υπολογίζει το εβδομαδιαίο επίδομα ανεργίας προσθέτοντας τους μισθούς τα τελευταία δύο τρίμηνα βασικής περιόδου, διαιρώντας κατά 52 και στρογγυλοποιώντας στο επόμενο χαμηλότερο συνολικό δολάριο. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον $ 780 τα τελευταία δύο τρίμηνα για να καθορίσετε το ελάχιστο εβδομαδιαίο όφελος ύψους $ 15. Το μέγιστο εβδομαδιαίο όφελος είναι $ 350.

Μπορώ να λάβω επιδόματα ανεργίας αν εγκαταλείψω την εργασία μου;

Αυτή είναι ίσως η πιο συνηθισμένη ερώτηση σχετικά με τα επιδόματα ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα. Εν ολίγοις, η καλύτερη απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι όχι. Το κράτος DES λέει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι άνεργοι "χωρίς καμιά δική τους υπαιτιότητα". Αυτό σημαίνει ότι εάν εγκαταλείψετε οικειοθελώς μια εργασία, δεν μπορείτε να λάβετε παροχές ανεργίας.

Μπορώ να αρνηθώ τα οφέλη ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα;

Μπορείτε σίγουρα μπορείτε, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να σας αρνηθεί. Όπως προαναφέρθηκε, εάν σταματήσετε την εργασία σας οικειοθελώς, δεν θα λάβετε παροχές. Επίσης, πιθανότατα θα απορριφθείτε εάν αποζημιώσατε για παραβίαση της πολιτικής της εταιρείας ή παραπτώματος, έχετε περιορισμένες ώρες για να εργαστείτε, δεν έχετε δικαίωμα να εργαστείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή έχετε πάρει μέρος σε απεργία.

Εάν σας στερηθούν παροχές, μπορείτε να κάνετε έφεση.

Πρέπει να πληρώσω φόρους για τα οφέλη ανεργίας στη Βόρεια Καρολίνα;

Θα πρέπει να καταβάλλετε τόσο ομοσπονδιακούς όσο και κρατικούς φόρους. Σας δίνεται στην πραγματικότητα η επιλογή να αποσυρθούν φόροι κάθε εβδομάδα για να αποφύγετε να πληρώσετε ένα μεγάλο ποσό αργότερα. Ωστόσο, υπάρχει ένα ορισμένο ποσό που δεν φορολογείται.

Τι εάν έχω ερωτήσεις;

Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ή έχετε ερωτήσεις, καλέστε το North Carolina DES στο 888-737-0259 από τις 8 π.μ. έως τις 5 μμ από Δευτέρα έως Παρασκευή ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.