Πώς να φτάσετε από το Δελχί στο Haridwar

Δελχί σε Haridwar επιλογές μεταφοράς

Η ιερή πόλη Haridwar , στο Uttarakhand, είναι ένα δημοφιλές ταξίδι από το Δελχί για προσκυνητές και πνευματικούς αναζητητές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσετε από το Δελχί στο Haridwar. Οδικώς, διαρκεί περίπου έξι ώρες και με το τρένο ο ελάχιστος χρόνος ταξιδιού είναι περίπου τέσσερις ώρες (πολλά τρένα χρειάζονται περισσότερο χρόνο από αυτό). Εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές:

Τρένο

Ο φθηνότερος, ταχύτερος και πιο ταλαιπωρημένος τρόπος να φτάσετε από το Δελχί στο Haridwar είναι σίγουρα να πάρετε το τρένο.

Η μόνη ανησυχία είναι ότι τα τρένα κάνουν κράτηση νωρίς, ειδικά από τον Απρίλιο και μετά (η πιο δημοφιλής περίοδος για τους Ινδουιστές προσκυνητές), έτσι μπορείτε να βρεθείτε στον Waitlist.

Ορισμένα άλλα τρένα από το Δελχί προς το Haridwar αναχωρούν από τον σιδηροδρομικό σταθμό H. Nizamuddin γύρω στις 11-11.30 π.μ. και περνούν περίπου πέντε με έξι ώρες για να φτάσουν στο Haridwar. Υπάρχουν επίσης τρεις υπηρεσίες μίας ημέρας που αναχωρούν από διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Δελχί.

Δείτε την πλήρη λίστα του Δελχί με τα τρένα Haridwar.

Λεωφορείο

Δελχί προς Haridwar με λεωφορείο είναι μια βολική επιλογή αν το τρένο είναι βαριά κράτηση, η οποία είναι συχνά η περίπτωση, όπως το ιερό Haridwar είναι ένας δημοφιλής πνευματικός προορισμός στην Ινδία. Ο χρόνος ταξιδιού είναι συνήθως έξι έως επτά ώρες, με μια στάση για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Τα λεωφορεία εξέρχονται από το σταθμό ISBT του Κασμίρ Gate (Σταθμός Διακρατικών Λεωφορείων) στα βόρεια του παλαιού Δελχί, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε και άνοιξε εκ νέου τον Μάιο του 2013.

Οι υπηρεσίες ξεκινούν από τις 8 το πρωί και η τελευταία υπηρεσία αναχωρεί στις 11.30 μ.μ.

Υπάρχουν ιδιωτικά και κυβερνητικά λεωφορεία. Είναι πραγματικά προτιμότερο να πάτε με κυβερνητικό φορέα επειδή είναι φθηνότερα και προσφέρουν ένα καλύτερο και πιο αξιόπιστο επίπεδο υπηρεσιών από τις ιδιωτικές εταιρείες. Ανάλογα με το επίπεδο άνεσης που απαιτείται, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κλιματιζόμενα πολυτελή Volvo, κλιματιζόμενα Deluxe (Hi-Tech), Semi Deluxe και τακτικά λεωφορεία. Μερικοί έχουν ακόμη ασύρματο Internet!

Uttarkahand Roadways / Uttarakhand Transport Corporation είναι δημοφιλής κυβερνητικός φορέας και τα λεωφορεία τους μπορούν να κρατηθούν online εδώ. Το λεωφορείο Volvo τους αναχωρεί το Δελχί στις 11 το πρωί καθημερινά και φτάνει στο Haridwar στις 6 το βράδυ

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη Delhi Transport Corporation και την Uttar Pradesh State Road Transport Corporation (UPSRTC) (βιβλίο online εδώ).

Θα βρείτε μια σειρά ιδιωτικών εταιρειών λεωφορείων σε ταξιδιωτικές πύλες και εξειδικευμένες ιστοσελίδες που προσφέρουν κρατήσεις με λεωφορείο. Οι καλύτεροι ιστότοποι για να κάνετε κράτηση είναι:

Οι ναύλοι ξεκινούν από περίπου 300 ρουπίες για μη κλιματιζόμενα λεωφορεία και φτάνουν μέχρι 800 ρουπίες για κλιματιζόμενους ημιάνθρωπους ή κρεμάστρες.

(Οι τραυματίες έχουν μονό ή διπλά "κρεβάτια" που μπορείτε να πετάξετε μέσα, ενώ οι ημι-κρεμάστρες έχουν καθίσματα που κάθονται περισσότερο από το συνηθισμένο). Εάν ταξιδεύετε μια μέρα στην άλλη, αξίζει να πληρώσετε επιπλέον για να πάρετε έναν αξιοπρεπή ύπνο.

Σημειώστε ότι κανένα από τα λεωφορεία, συμπεριλαμβανομένου του πολυτελούς Volvos, δεν έχει τουαλέτες. Ωστόσο, τα λεωφορεία της Volvo έχουν ανώτερη ανάρτηση και σνακ και νερό σερβίρονται στο πλοίο.

Αυτοκίνητο

Εάν παίρνετε τη δική σας μεταφορά από το Δελχί στο Haridwar, ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι το πάρκινγκ. Πολλά ξενοδοχεία βρίσκονται δίπλα στο ποτάμι και δεν έχουν πάρκινγκ ή πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Μπορεί να καταλήξετε να πρέπει να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας λίγο έξω από την πόλη. Είναι δυνατόν να πάρετε ταξί από το Δελχί προς το Haridwar, αν και είναι μια ακριβή επιλογή. Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου 3.000 ρουπίες προς τα πάνω, ανάλογα με το όχημα.