Γεγονότα και υπόβαθρο στο Georgetown, Γουιάνα

Η Τζορτζτάουν, η πρωτεύουσα της Γουιάνας, είναι σχεδόν παραμυθένια στην εμφάνιση, χάρη στους δρόμους και τις λεωφόρους που είναι γεμάτοι με δέντρα και τη γραφική ολλανδική αποικιακή και βικτοριανή αρχιτεκτονική που προέρχεται από τις ημέρες της ως ολλανδικές και αγγλικές αποικίες. Το Georgetown βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της παλίρροιας, προστατεύεται από ένα θαλάσσιο ποτάμι με μια σειρά από κανάλια που διασχίζουν την πόλη. Όταν οι βροχοπτώσεις είναι βαρύ, οι πλημμύρες, όπως συνέβη στις αρχές του 2005, αποτελούν κίνδυνο.

Βρίσκεται στο στόμιο του ποταμού Demerara που βρίσκεται απέναντι από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το Georgetown, αρχικά ονομαζόμενο Stabroek, ήταν μια ιδανική τοποθεσία για μια ευρωπαϊκή παρουσία στην Καραϊβική. Προσανατολίστε τον εαυτό σας με αυτό το χάρτη της Γουιάνας. Πλούσια σε ξυλεία, βωξίτη, χρυσό και διαμάντια, οι εκτάσεις στήριξαν τις φυτείες ζαχαροκάλαμου και εμπλούτισαν τις αποικιακές κυβερνήσεις. Τα ισπανικά, τα ολλανδικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά είχαν όλα τα μάτια στην περιοχή και για πολλά χρόνια καθένας αγωνιζόταν να το κατέχει.

Οι Ολλανδοί κέρδισαν αρχικά το πάνω χέρι και καθιέρωσαν τον Stabroek στις γραμμές οποιασδήποτε τακτικής ολλανδικής πόλης. Οι Βρετανοί κατέλαβαν την ολλανδική αποικία κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων και μετονομάστηκαν σε πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη το 1812 ως Τζορτζτάουν προς τιμήν του Γιώργου Γ. Αυτό ήταν βολικό για τους Βρετανούς, που αγωνίζονταν επίσης σε αυτό που ονόμαζαν τον «Αμερικανικό Πόλεμο» και αυτό που είναι γνωστό στις ΗΠΑ ως ο Πόλεμος του 1812.

Η Βρετανική Γουιάνα, όπως ονομαζόταν τότε, ήταν το κέντρο των συνοριακών συγκρούσεων με τους γείτονές της, τη Βενεζουέλα και το Σουρινάμ.

Αυτές οι συγκρούσεις συνεχίζονται, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία μεταξύ αυτών των χωρών χωρίς πρώτα να περάσουν από μια άλλη.

Να πάρει εκεί και γύρω

Διεθνείς πτήσεις από τις Η.Π.Α. ή την Ευρώπη πετούν στον διεθνή αερολιμένα Cheddi Jagan της Τζορτζτάουν κυρίως μέσω του Τρινιντάντ. Μπογκοτά ή άλλες τοποθεσίες στην Κολομβία.

Η μετάβαση στη Γουιάνα με βάρκα είναι μια περιπέτεια που ο τουριστικός οργανισμός της Γουιάνας ελπίζει να ενθαρρύνει.

Να πάρει γύρω στη Γουιάνα είναι ως επί το πλείστον από το δρόμο, ποτάμι, και τον αέρα.

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, θέρετρα και εσωτερικά θέρετρα και ξενώνες για να επιλέξετε για τις ανάγκες σας.

Το περιβάλλον

Ο Καιρός και το Κλίμα μπορεί να επηρεάσουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, αλλά διατηρούν τα εσωτερικά δάση και τα ποτάμια συστήματα που αναπτύσσει η Γουιάνα για τον οικολογικό τουρισμό. Η Γουιάνα έχει τεράστιες πτώσεις, τεράστια τροπική ζούγκλα και σαβάνα γεμάτα άγρια ​​φύση. Ονομάστηκε το ομόσπονδο κράτος πολλών ποταμών , το εσωτερικό της Γουιάνας προσεγγίζεται καλύτερα από ποταμόπλοιο. Υπάρχουν σχεδόν 1000 χιλιόμετρα πλωτών ποταμών για να απολαύσετε.

Ελέγξτε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την πρόβλεψη των 5 ημερών.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε

Τα μέρη για να δείτε περιλαμβάνουν αξιοθέατα σε Georgetown καθώς και σε άλλες πόλεις και το εσωτερικό της χώρας. Σημειώστε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής, όπως τα πανέμορφα παντζούρια με παράθυρα και ο συνδυασμός αγγλικών και αγγλικών πινελιών.

Στο Τζορτζτάουν