Ταξιδεύοντας στη Νότια Αμερική αυτή την πτώση; Εδώ είναι τι συμβαίνει!

Η Νότια Αμερική είναι μια ζωντανή ήπειρος οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Αλλά σε πιο ψυχρούς καιρούς είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι εποχές αντιστρέφονται κάτω από τον ισημερινό.

Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε τις δραστηριότητες των αγροτών να πηγαίνουν στην άνοιξη και να προετοιμαστούν για τη σπορά των καλλιεργειών τους σε αγροτικές περιοχές. Και ενώ γύρω από τον ισημερινό οι θερμοκρασίες είναι αρκετά σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, πολλές περιοχές της ηπείρου έχουν την ξηρά εποχή τους αυτήν την εποχή του χρόνου.

Μαζί με την έναρξη της άνοιξης, υπάρχουν επίσης πολλές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα απολαύσετε στη Νότια Αμερική αυτό το φθινόπωρο, και εδώ είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των εορτασμών που αξίζει να επισκεφτείτε στην περιοχή.

Η Ημέρα των Νεκρών, σε ολόκληρη την Ήπειρο

Αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους νεκρούς προγόνους πραγματοποιούνται στις αρχές Νοεμβρίου σύμφωνα με την καθολική παράδοση της Ημέρας όλων των Αγίων . Ωστόσο, στη Νότια Αμερική, αυτά τα φεστιβάλ έχουν ορισμένα στοιχεία από τις αυτόχθονες πολιτισμικές πεποιθήσεις που υφαίνονται και στα γεγονότα.

Απόκριες έχει γίνει επίσης ένα αυξανόμενο μέρος του φεστιβάλ, ιδιαίτερα σε πόλεις που έχουν μεγαλύτερη Δυτική επιρροή, αν και οι παραδοσιακές γιορτές είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες στη Βραζιλία και τον Ισημερινό. Στη Βραζιλία, οι εκκλησίες και τα νεκροταφεία έχουν οικογένειες που φωτίζουν κεριά και γιορτάζουν τη ζωή των νεκρών συγγενών. Ενώ οι οικογένειες του Ισημερινού συγκεντρώνονται στα νεκροταφεία όπου μοιράζονται παραδοσιακά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου ενός καρυκευμένου χυμού φρούτων γνωστού ως colada morada.

Στην Cuenca, οι εορτασμοί αυτοί συνδυάζονται με τις προετοιμασίες για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της πόλης, που γιορτάζεται στις 3 Νοεμβρίου, την επομένη της Ημέρας των Νεκρών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη και συναρπαστική στιγμή για να επισκεφθείτε την πόλη του Ecuadorean.

El Senor de los Milagros, Λίμα, Περού

Η ιστορία αυτού του φεστιβάλ χρονολογείται από τον δέκατο έβδομο αιώνα, όταν μια εικόνα του Ιησού Χριστού κατά την σταύρωση είχε ζωγραφιστεί από έναν αφρικανικό δούλο που είχε μεταφερθεί στο Περού από την Αγκόλα.

Η πόλη της Λίμα χτυπήθηκε από έναν καταστροφικό σεισμό, αλλά όσο μεγαλύτερο μέρος της γύρω περιοχής κατεδαφίστηκε, ο τοίχος που κρατούσε αυτή τη ζωγραφική παρέμεινε άθικτος και έγινε γνωστός ως «Κύριος των θαυμάτων».

Σήμερα, αυτή η ζωγραφική γιορτάζεται τον Οκτώβριο κάθε χρόνο με πομπή στους δρόμους της πόλης, η οποία αντλεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, όπου οι δρόμοι είναι διακοσμημένοι με μωβ διακοσμητικά στοιχεία ως μέρος της γιορτής.

Oktoberfest, Blumenau, Βραζιλία

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα που απολαμβάνουν στη Βραζιλία έξω από το καρναβάλι στο Ρίο. Η πόλη Blumenau γιορτάζει τον γερμανικό της πληθυσμό κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Oktoberfest, με πολλές δραστηριότητες, φαγητό και ποτό.

Το Oktoberfest στο Blumenau πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη γιορτή στη Νότια Αμερική. Λαμβάνει χώρα στο γερμανικό χωριό πάρκο, και αρχίζει με το καθήκον της επιλογής της ετήσιας βασίλισσας του Oktoberfest. Υπάρχουν επίσης πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις, όπως γερμανικό τραγούδι, λαϊκός χορός και μουσική. Ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες είναι ο ανταγωνισμός να πιείτε ένα μέτρο μπύρας, από ένα από τα ειδικά παραγόμενα γυαλιά με τους μεγάλους λαιμούς τους να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα γεγονότα του φεστιβάλ.

Fiestas Patrias, Σαντιάγκο, Χιλή

Οι Φαιστούς Πατριές, που διεξάγονται στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, είναι ένα πατριωτικό φεστιβάλ στη Χιλή που όχι μόνο γιορτάζει την ανεξαρτησία της χώρας αλλά και γιορτάζει το ρόλο του στρατού της χώρας στην ιστορία της Χιλής.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, με τις περισσότερες να πραγματοποιούνται γύρω από την Plaza de Armas. Αποτελεί το σπίτι πολλών παρελάσεων μετά την έναρξη του φεστιβάλ από τον Αρχιεπίσκοπο του Σαντιάγκο. Μαζί με τις παρελάσεις και το κυματισμό των χιλιανών σημαδιών.

Μια άλλη πράξη πατριωτισμού είναι η προετοιμασία και η διανομή παραδοσιακών τροφίμων και ποτών, και αυτό συχνά θα περιλαμβάνει χιλιανούς empanadas, γεμάτους με βοδινό κρέας, κρεμμύδια, αυγά, ελιές και σταφίδες. Το Chicha και το pisco καταναλώνονται τόσο φιλόξενα κατά τη διάρκεια του γεγονότος, ιδιαίτερα αργότερα το βράδυ, ενώ οι παραδοσιακοί αλφάγιοι είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο κατά τη διάρκεια των Φαιστών Πατρών.

Μπουένος Άιρες Gay Pride, Αργεντινή

Αυτή η ετήσια παρέλαση πραγματοποιείται το δεύτερο Σάββατο του Νοεμβρίου και είναι μία από τις μεγαλύτερες παρελάσεις στη Νότια Αμερική με πάνω από 100.000 συμμετέχοντες.

Το Μπουένος Άιρες θεωρείται συχνά μια από τις πιο ευρωπαϊκές πόλεις που επηρεάζονται στη Νότια Αμερική, αλλά οι εορτασμοί έχουν μουσική με τολμηρό νοτιοαμερικανικό ρυθμό. Υπάρχει αφθονία διασκέδασης που παρέχεται κατά μήκος της διαδρομής, με πλωτήρες που βρίσκονται στην καρδιά της παρέλασης είναι μεγάλοι και περίτεχνα διακοσμημένοι, ενώ υπάρχουν και πολλές καλλιτεχνικές παραστάσεις και φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώνονται στην πόλη για να συνοδεύσουν την παρέλαση του Gay Pride του Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κορυφαίες 7 πόλεις για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες στη Νότια Αμερική

Mama Negra, Latacunga, Εκουαδόρ

Αυτή η θρησκευτική γιορτή αντλεί καθολικές και αυτόχθονες επιρροές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και πραγματοποιήθηκε και πάλι για δεύτερη φορά το χρόνο στη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου για να ταιριάζει με τα γεγονότα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Η ιστορία λέει ότι το 1742 το ηφαίστειο που αγνοεί την πόλη ήταν κοντά στην καταστροφή του Latacunga, αλλά ότι οι ντόπιοι προσεύχονταν στην Παναγία του Ελέους, μαζί με τους μαύρους σκλάβους που είχαν εργαστεί εδώ. Το φεστιβάλ Mama Negra δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την πόλη που σώζεται.

Τα γεγονότα περιλαμβάνουν μια μεγάλη παρέλαση όπου οι μυθικοί χαρακτήρες εκτελούν τους δρόμους, ενώ υπάρχει ένα μεγάλο πάρτι που ξεκινά αργά τη νύχτα. Η μόνη παράδοση αυτού του φεστιβάλ που συχνά συζητείται από τους επισκέπτες, αλλά αποδεκτή από τους ντόπιους είναι ότι η ίδια η μαμά Negra θα έχει το πρόσωπό της μαυρισμένο για την εκδήλωση. Οι ντόπιοι λένε ότι αυτό τιμά τους μαύρους σκλάβους και τον ρόλο τους που προσεύχεται για την πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα Μοναστήρια στο Κίτο

Εορτασμοί Ανεξαρτησίας της Καρθαγένης, Κολομβία

Η απελευθέρωση της Νότιας Αμερικής από τις ισπανικές και πορτογαλικές αποικιακές δυνάμεις ήταν κάτι που συνέβη σταδιακά σε πολλά χρόνια. Ωστόσο, η Καρθαγένη ήταν μία από τις πρώτες πόλεις για να δηλώσει την ανεξαρτησία της.

Σημειώνοντας 11 Νοεμβρίου 1811, όταν έγινε η διακήρυξη, οι εορτασμοί αυτοί είναι ένα πολύχρωμο και ξέφρενο πάρτι. Τροφοδοτείται με μεγάλο πάθος και πατριωτισμό για την πόλη και συχνά θα διαρκέσει για την εβδομάδα πριν από τις 11 Νοεμβρίου.

Υπάρχει αφθονία μουσικής και πάρτι, ενώ οι ντόπιοι ντύνονται συχνά σε περίτεχνα πολύχρωμα κοστούμια με μεγάλα ποτήρια. Η παράδοση της ρίψης πυροτεχνημάτων σημαίνει ότι δημιουργεί άφθονο θόρυβο και οι άνθρωποι αγαπούν επίσης να ρίχνουν νερό και αφρό ο ένας με τον άλλο με έναν καλό χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Puno Week, Περού

Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται τον Νοέμβριο στην πόλη Puno κοντά στη λίμνη Titicaca . Κάθε χρόνο αυτό το όμορφο φεστιβάλ γιορτάζει τη ζωή του θρυλικού αρχηγού της Inca Manco Capac. Η εβδομάδα Puno περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων που απεικονίζουν και γιορτάζουν τον θρυλικό αρχηγό. Τα τοπικά λαογραφικά κράτη Manco Capac προέκυψαν από τα νερά της λίμνης Titicaca για να οδηγήσουν τους ανθρώπους της Inca.

Με τον παραδοσιακό χορό και τη μουσική παίρνει το κεντρικό στάδιο καθώς το φεστιβάλ χτίζεται όλη την εβδομάδα, με αποκορύφωμα μια μεγάλη παρέλαση όπου χιλιάδες ντόπιοι φορούν ενδυμασίες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πορεύονται μέσα από την πόλη με έντονο θόρυβο και μουσική και το βράδυ δεν υπάρχει έλλειψη τοπικής μπύρας και οινοπνευματωδών ποτών για να κρατήσει το πάρτι να πηγαίνει όλη τη νύχτα.

Semana Μουσικό Llao Llao, Bariloche, Αργεντινή

Η πόλη Bariloche θεωρείται συχνά ένα μικρό κομμάτι της Ελβετίας στα υψίπεδα των Άνδεων της Αργεντινής. Δεν προκαλεί έκπληξη τα όμορφα βουνά και τις λίμνες του και την ιστορία της παραγωγής σοκολάτας εδώ.

Το Semana Musical Llao Llao λαμβάνει χώρα στο μεγάλο ξενοδοχείο Llao Llao στις παρυφές της πόλης. Διαθέτει μια σειρά από τους καλύτερους καλλιτέχνες κλασικής μουσικής στον κόσμο που παίζουν συναυλίες για οκτώ ημέρες την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το πρώτο φεστιβάλ διεξήχθη το 1993, και έκτοτε εξελίχθηκε από δύναμη σε δύναμη, προσελκύοντας το καλύτερο κλασικό μουσικό ταλέντο από την Αργεντινή και πολλά μεγάλα αστέρια από όλο τον κόσμο.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα καλύτερα μουσικά φεστιβάλ στη Νότια Αμερική