Τα καλύτερα φεστιβάλ μουσικής στη Νότια Αμερική

Η Νότια Αμερική μπορεί να μην έχει τη φήμη ως θέση για μεγάλη ζωντανή μουσική, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια ήπειρος γεμάτη από παθιασμένους οπαδούς της μουσικής και υπάρχουν πολλά φεστιβάλ μουσικής που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη χώρα.

Ένας από τους βασικούς δείκτες που αξίζει να απολαύσετε τη μουσική φαίνεται από τον αριθμό των μεγάλων ονομάτων που επιλέγουν να κινηματογραφούν τις ζωντανές τους εμφανίσεις στο Μπουένος Άιρες, με ονόματα όπως η Madonna, η Megadeth και η AC / DC, η πόλη.

Τα ευχάριστα κλίματα σε ορισμένα μέρη της ηπείρου σημαίνουν ότι τα φεστιβάλ δεν πρέπει πάντα να πραγματοποιούνται το καλοκαίρι και υπάρχει καλή επιλογή όλο το χρόνο για να απολαύσετε.

Ροκ στο Ριο

Αυτό το τεράστιο φεστιβάλ τρέχει διαλείπουσα για πάνω από τριάντα χρόνια από το 1985, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο κάθε δύο χρόνια, με διεθνείς εκδόσεις που συμπληρώνουν το πρόγραμμα τα άλλα χρόνια.

Το φεστιβάλ είναι διάσημο για να κρατιέται για εννέα ημέρες, από μία Παρασκευή το Σεπτέμβριο μέχρι μια ολόκληρη εβδομάδα μέχρι την επόμενη Κυριακή, με τεράστιες ενέργειες που παίζουν καθημερινά. Τα πρόσφατα φεστιβάλ έχουν δει ονόματα όπως ο Bruce Springsteen, ο Bon Jovi, η One Republic και ο Rod Stewart που διασκεδάζουν τα πλήθη στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Νότιας Αμερικής.

Estereo Picnic, Μπογκοτά, Κολομβία

Ένα φεστιβάλ που διεξάγεται ετησίως από το 2010, η Estero Picnic στη Μπογκοτά εξισορροπεί μια μεγάλη γκάμα διεθνών ονομάτων με την παροχή έκθεσης για τοπικές πράξεις της Κολομβίας και της Νότιας Αμερικής.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Parque 222 της πόλης και περιλαμβάνει τρία στάδια που φιλοξενούν συγκροτήματα σε διάστημα τριών ημερών για ένα Σαββατοκύριακο τον Μάρτιο. Η άνοδος του φεστιβάλ αντικατοπτρίζεται στο φάσμα των συγκροτημάτων που έπαιξαν στην Κολομβία τα τελευταία δύο χρόνια, με τους Kings of Leon, τους Red Hot Chili Peppers και τον Calvin Harris μεταξύ εκείνων που έχουν ζωγραφίσει τη σκηνή εδώ.

Coskin Folk Festival, Αργεντινή

Αυτό το φεστιβάλ είναι ένα από τα παλαιότερα τέτοια γεγονότα στη Νότια Αμερική και φιλοξενείται στη γραφική πόλη Cosquin στην επαρχία της Κόρδοβα για πάνω από πενήντα χρόνια. Η ανάκαμψη της αύξησης της δημοτικότητας της λαϊκής μουσικής στη δεκαετία του 1960 και του 1970 συνέχισε να αντλεί μεγάλα πλήθη και επεκτάθηκε σε επίσημο φεστιβάλ εννέα ημερών στα μέσα Ιανουαρίου. Υπάρχουν επίσης παραστάσεις ποιητών και καλλιτεχνών τις εβδομάδες που οδηγούν στο φεστιβάλ της πόλης.

Υπάρχουν επίσης πολλά εκθέματα και παραστάσεις παραδοσιακών λαϊκών χορευτών, ενώ οι καλλιτέχνες είναι κυρίως Αργεντινής, με ένα πάπλωμα διεθνών δραστηριοτήτων της Νότιας Αμερικής και στη σκηνή.

Tomorrowland Brasil, Σάο Πάολο

Μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς διεθνών φεστιβάλ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, το γεγονός αυτό στο Σάο Πάολο είναι ένα από τα μεγαλύτερα τέτοια γεγονότα στην ηπειρωτική χώρα και αντλεί διεθνείς ενέργειες και DJs που έρχονται για να διασκεδάσουν τα τεράστια πλήθη.

Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται τον Απρίλιο κάθε χρόνο σε διάστημα τεσσάρων ημερών, με τις επιλογές του κάμπινγκ ή με τη χρήση του προσφερόμενου καταλύματος στο σκηνικό, το οποίο παρέχεται από το ίδιο το φεστιβάλ. Το φεστιβάλ έχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα κοινής χαράς, ενώ τα κοστούμια και η σύνθεση ορισμένων από τους χορευτές είναι πραγματικά αξιοσημείωτα.

Lollapalooza, Σαντιάγκο, Χιλή

Υπάρχουν φεστιβάλ Lollapalooza που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε πόλεις της Νότιας Αμερικής σε ολόκληρη την ήπειρο και το Σαντιάγκο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα από αυτά τα γεγονότα, που πραγματοποιούνται στο O'Higgins Park της πρωτεύουσας.

Η σκηνή Lotus φιλοξενεί αποκλειστικά χιλιανές πράξεις και υπάρχει πληθώρα εγχώριων εκδηλώσεων σε όλη την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο μέσα Μαρτίου κάθε χρόνο. Το φεστιβάλ προσελκύει επίσης μεγάλο αριθμό διεθνών εκδηλώσεων για την ετήσια εκδήλωση, αλλά σε αντίθεση με κάποια άλλα φεστιβάλ είναι ένα διήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιείται μόνο το Σάββατο και την Κυριακή.