Οδηγός επισκεπτών για πρώτη φορά στο Manaus της Βραζιλίας

Συνήθως θα υπάρξει ένας από τους δύο λόγους για να ταξιδέψετε στο Μανάους, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που εξερευνούν την περιοχή θα είναι είτε οι επισκέπτες που επιθυμούν να δουν τα θαύματα του Αμαζονίου ή τους επιχειρηματίες εκεί για να στηρίξουν τη διαχείριση των φυσικών πόρων της περιοχής.

Από την άποψη των αξιοθέατων της πόλης, ο κύριος ρόλος της πόλης είναι ως πύλη προς το Βραζιλιάνικο Αμαζόνιο , και υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν περιηγήσεις και διαφορετικούς τρόπους για να δουν το τροπικό δάσος.

Υπάρχει επίσης η συμβολή δύο ποταμών, γι 'αυτό και η πόλη βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει και κάποια θαυμάσια αποικιακή αρχιτεκτονική στην πόλη.

Η συνάντηση των υδάτων

Το κέντρο της πόλης βρίσκεται στις όχθες του Rio Negro, αλλά μόλις λίγα μίλια νότια της πόλης, ο ποταμός συνδέεται με το Rio Solimoes και εδώ ξεκινάει ο πραγματικός ποταμός του Αμαζονίου.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής είναι το σημείο όπου συναντώνται τα δύο αυτά ποτάμια και μπορείτε να δείτε το γαλάζιο νερό των Rio Solimoes που συναντά το καφέ νερό του Rio Negro και υπάρχουν ακόμη και εκδρομές με σκάφος που σας επιτρέπουν να δείτε κοντά στα ύδατα.

Εξερευνώντας το εκπληκτικό Amazon γύρω από την πόλη

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται στην πόλη θα ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαΐου όταν η βροχή δροσίζει τον αέρα και κάνει τις θερμοκρασίες κατά μέσο όρο τριάντα βαθμούς Κελσίου λίγο πιο ανεκτές.

Υπάρχουν αρκετά ταξίδια διαθέσιμα για να σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε το Amazon, αλλά να είστε έτοιμοι να μεταφέρουν όλα όσα χρειάζεστε σε αδιάβροχες τσάντες, και βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή αδιάβροχη ενδυμασία.

Λαμβάνοντας αυτές τις προφυλάξεις, μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες στην περιοχή, και αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν συνάντηση με τις φυλές που ζουν στο τροπικό δάσος στην περιοχή γύρω από το Manaus. Μπορείτε επίσης να κάνετε εκδρομές στη ζούγκλα είτε με βάρκα είτε με τα πόδια, ενώ τα μαθήματα αναρρίχησης δέντρων στο Amazon είναι ιδανικά για περιπετειώδεις οικογένειες που εξερευνούν την περιοχή.

Τι να κάνετε στο Manaus

Το Teatro Amazonas βρίσκεται στην καρδιά της πολιτιστικής ζωής της πόλης και είναι μια όπερα που χτίστηκε όταν το εμπόριο καουτσούκ στην πόλη ήταν στο ύψος του και μπορείτε να πάρετε αγγλικές περιηγήσεις στο κτίριο ή να απολαύσετε ένα από τα δωρεάν εκπομπές.

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης βρίσκεται το Μουσείο Φυσικών Επιστημών, όπου μπορείτε να δείτε συντηρημένα παραδείγματα της άγριας ζωής της περιοχής, μαζί με μερικά από τα ζωντανά εκθέματα που δείχνουν μερικά από τα είδη του Αμαζονίου της περιοχής.

Τι να φάτε στο Manaus

Τα τρόφιμα στην περιοχή είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που θα βιώσετε αλλού στη Βραζιλία και τη Νότια Αμερική και καθώς η μανιόκα είναι μια από τις κυριότερες καλλιέργειες στην περιοχή, η «tapioquinha» είναι μια κρέπα φτιαγμένη με αλεύρι μανιόκας γεμάτο με φρούτα φοινίκων και τυρί.

Υπάρχουν επίσης μερικές ωραίες σούπες όπως η «tacaca» που θα βρείτε στα μενού εδώ και σιγουρευτείτε ότι δοκιμάζετε το χυμό ζαχαροκάλαμου, το οποίο είναι πολύ γλυκό και ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά, ιδιαίτερα στον τοπικό πληθυσμό.

Εισερχόμενοι και γύρω από την πόλη

Λόγω των περιορισμένων οδικών συνδέσεων, οι περισσότεροι από αυτούς που ταξιδεύουν στην πόλη θα το κάνουν με αεροπλάνο, με διεθνείς συνδέσεις που έρχονται είτε από το Ρίο είτε από το Σάο Πάολο.

Υπάρχουν επίσης συνδέσεις με πορθμεία εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε κατά μήκος του ποταμού. Υπάρχει ένα καλό δίκτυο λεωφορείων στην ίδια την πόλη, και υπάρχουν επίσης ταξί αν χρειαστεί να πάρετε κάπου λίγο πιο επείγοντα. Το αεροδρόμιο απέχει περίπου 15 μίλια από το κέντρο της πόλης και ταξί από και προς την πόλη είναι περίπου 75 χιλιόμετρα ενώ τα λεωφορεία 306 και 813 προσφέρουν συνδέσεις που κοστίζουν μεταξύ 2,50 και 5 πτήσεις.