Η Ακρόπολη του Spandau στο Βερολίνο

Το Spandau βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο του Βερολίνου, αλλά μπορεί να φαίνεται από διαφορετικό αιώνα. Το Kiez ( γειτονιά του Βερολίνου ) κάποτε ήταν δική του πόλη.

Σάβ στο σημείο συνάντησης των ποταμών Havel και Spree , αυτός ο οικισμός ανιχνεύει τον έβδομο ή τον όγδοο αιώνα και τη σλαβική φυλή Hevelli. Χρειάζονται να προστατεύσουν την αναπτυσσόμενη πόλη τους έχτισαν ένα φρούριο, τη σημερινή Ακρόπολη Spandau ( Zitadelle Spandau ).

Όχι μόνο είναι ένα όμορφο αξιοθέατο και το site μιας μοναδικής ιστορίας του Βερολίνου , φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Μια ματιά πίσω στην ιστορία του Zitadelle Spandau και τα καλύτερα χαρακτηριστικά του σήμερα.

Ιστορία της ακρόπολης του Spandau

Μετά την κατασκευή του το 1557, τα πρώτα στρατεύματα που πολιορκούσαν στην Ακρόπολη ήταν σουηδικά. Ωστόσο, μέχρι το 1806 η Ακρόπολη ξεπεράστηκε αρχικά από το στρατό του Ναπολέοντα. Ο χώρος ήταν σε απελπιστική ανάγκη αποκατάστασης μετά τη μάχη. Αργά ανακατασκευάσθηκε και η πόλη γύρω από αυτό μεγάλωσε και ενσωματώθηκε στο Μεγάλο Βερολίνο το 1920. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε η άμυνα της Ακρόπολης για τη διατήρηση των ανθρώπων και όχι για τη φυλακή φυλακισμένων από το κράτος της Πρωσίας. Τελικά, η Ακρόπολη βρήκε νέο σκοπό ως εργαστήριο αερίου για στρατιωτική έρευνα το 1935.

Χρειάστηκε πιο ενεργό ρόλο στην πολεμική προσπάθεια στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ως γραμμή άμυνας κατά τη διάρκεια της επικής μάχης στο Βερολίνο.

Δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τα τείχη τους, οι Σοβιετικοί αναγκάστηκαν να διαπραγματευτούν μια παράδοση. Μετά τον πόλεμο, η Ακρόπολη καταλήφθηκε από σοβιετικά στρατεύματα μέχρι την επίσημη διαίρεση και η Spandau κατέληξε στον βρετανικό τομέα. Παρά τις επίμονες φήμες, δεν χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή εθνικών σοσιαλιστών εγκληματιών πολέμου όπως ο Rudolf Hess.

Βρέθηκαν κοντά στη φυλακή Spandau. Αυτός ο χώρος έχει κατεδαφιστεί από τότε για να αποφευχθεί η μετατροπή του σε νεοναζιστικό ιερό.

Σήμερα, οι ημέρες μάχης της Ακρόπολης γίνονται και ο χώρος είναι διακοσμητικός. Ανοιχτό στο κοινό το 1989, είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα φρούρια της Αναγέννησης με τον Πύργο Julius που κατέχει τον τίτλο της παλαιότερης κατασκευής στο Βερολίνο (χτισμένο γύρω στο 1200).

Εκδηλώσεις και αξιοθέατα στην Ακρόπολη Spandau

Οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν τη γέφυρα πάνω από την τάφρο και πάνω στο έδαφος της Ακρόπολης για να θαυμάσουν τον εντυπωσιακό πύργο και τους τοίχους. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το δυναμικό σχήμα του φρουρίου από το έδαφος, αλλά οι εικόνες βοηθούν στην απεικόνιση του μοναδικού ορθογώνιου σχήματος του με τέσσερις γωνιακές προμαχώνες.

Το πρώην σπίτι οπλοστάσιο είναι η περιοχή του Μουσείου Spandau που καλύπτει την πλήρη ιστορία της περιοχής. Η κατοικία του πρώην διοικητή διαθέτει μόνιμη έκθεση για την ακρόπολη. Στο προπύργιο της βασίλισσας, 70 μεσαιωνικοί εβραϊκοί τάφοι είναι ορατοί με ραντεβού. Αλλαγές έργων νέων καλλιτεχνών, τεχνιτών και ακόμη και θέατρο μαριονέτας είναι διαθέσιμες στο βασίλειο Kronprinz. Μια νέα μόνιμη έκθεση, "Unveiled - Berlin and its Monuments", παρουσιάζει μνημεία που έχουν αφαιρεθεί μετά από πολιτικές αλλαγές.

Πίσω σε εξωτερικούς χώρους, το θέατρο Zitadelle διαθέτει θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις στην αυλή. Παρακολουθήστε το πολυάσχολο ημερολόγιο εκδηλώσεων για ανοιχτές συναυλίες όπως το φεστιβάλ μουσικής Citadel το καλοκαίρι. Σε μια ηλιόλουστη μέρα του καλοκαιριού, κάντε ένα διάλειμμα στο πάρκο (ή ελέγξτε έξω ένα από τα άλλα καλύτερα Βερολίνο biergartens ).

Για κάτι λίγο πιο σκοτεινό - κυριολεκτικά - εισάγετε το κελάρι νυχτερίδας. Περίπου 10.000 ντόπιοι νυχτερίδες χρησιμοποιούν την Ακρόπολη ως το χειμερινό τους σπίτι και οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν το ζώο και να μάθουν περισσότερα για τις συνήθειες τους εδώ.

Πληροφορίες επισκεπτών για την Ακρόπολη του Βερολίνου

Διεύθυνση : Am Juliusturm 64, 13599 Βερολίνο
Ιστοσελίδα : www.zitadelle-spandau.de