Κορυφαία πέντε μουσεία στο Βερολίνο με δωρεάν είσοδο

Εξοικονομήστε μερικά ευρώ επισκεπτόμενοι αυτές τις κορυφαίες επιλογές προϋπολογισμού στη γερμανική πρωτεύουσα

Υπήρξε μια εποχή που όλα τα αριστοκρατικά μουσεία στο Βερολίνο άνοιξαν τις πόρτες τους δωρεάν κάθε Πέμπτη. Τον κατηγορήστε για την ύφεση, αλλά αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει. Ευτυχώς, το Βερολίνο διαθέτει επίσης πολλά ελεύθερα μουσεία, τόσο καθιερωμένα όσο και εκτός κτυπήματος. Ενώ ψάχνετε για αυτούς τους κρυμμένους πολύτιμους λίθους, θα δείτε περισσότερα από την πόλη από τους περισσότερους τουρίστες.

Daimler Contemporary

Βρίσκεται στη μέση της πόλης στο Potsdamer Platz, αυτό το μουσείο τέχνης διαθέτει μια επιλογή από τη συλλογή των αυτοκινήτων Giant Daimler από περίπου 1800 κομμάτια από 600 καλλιτέχνες.

Αν και η έμφαση δίνεται σε καλλιτέχνες από τη νότια Γερμανία, όπου βρίσκεται η Daimler, θα δείτε επίσης ένα περίεργο Warhol εδώ και εκεί. Προσέξτε για τις εκθέσεις της γλώσσας-μάγουλο όπως "Αυτοκίνητα και Τέχνη". Δωρεάν κάθε μέρα.

Alte Potsdamer Straße 5
Βερολίνο, Γερμανία

Αντιπολεμικό Μουσείο

Ο πελπιστής Ernst Friedrich παρουσίασε έργα αντιπολεμικών συγγραφέων και καλλιτεχνών στο μικρό του μουσείο τη δεκαετία του 1920. Αλλά τα αρχεία κατασχέθηκαν και ο Friedrich φυλακίστηκε όταν οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία. Σήμερα, οι απόγονοι και εθελοντές του Φρίντριχ τρέχουν μια απογοητευτική έκθεση για τις φρικαλεότητες του πολέμου. Εμφανίζονται φωτογραφίες, έγγραφα και αντικείμενα από τους Παγκόσμιους Πολέμους. Δωρεάν κάθε μέρα.

Brüsseler Straße 21
Βερολίνο, Γερμανία
+49 (0) 30 45 49 01 10

Γερμανικό-Ρωσικό Μουσείο

Όταν εντοπίσετε τη σκουριασμένη Σοβιετική δεξαμενή που είναι σταθμευμένη στη μέση μιας κατοικημένης περιοχής, έχετε βρει το σωστό μέρος. Το κτίριο του μουσείου ήταν ένα σχολείο αξιωματικών των SS όπου το Wehrmacht παραδόθηκε επισήμως στους Σοβιετικούς.

Σήμερα, φιλοξενεί σοβιετική προπαγάνδα, στολές και ντοκιμαντέρ που δίνουν μια ματιά στις συναρπαστικές γερμανο-σοβιετικές σχέσεις από το 1917 έως το 1990. Όπως και όλα τα καλά ιστορικά μουσεία, έχει επίσης ένα τυρώδες διόραμα μιας σκηνής μάχης. Όλα αυτά είναι εντελώς δωρεάν. Το μουσείο αξίζει πολύ να περάσει μισή ώρα τρένου από το κέντρο της πόλης μέχρι την ανατολική άκρη της πόλης.

Κλειστά τη Δευτέρα.

Zwieseler Straße 4
Βερολίνο, Γερμανία
Τηλ .: +49 (0) 30 50 15 08 52

Deutsche Guggenheim

Πάρτε ότι, Νέα Υόρκη - Βερολίνο έχει ένα Guggenheim, επίσης. Ναι, είναι μικρό - περισσότερο σαν μεγάλη συλλογή από ένα πλήρες μουσείο. Παρόλα αυτά, το γερμανικό Guggenheim τοποθετεί σύγχρονα έργα τέχνης στην καρδιά της πόλης. Η είσοδος είναι συνήθως 4 €, αλλά τη Δευτέρα (όταν πολλά μουσεία δεν ενοχλούν καν το άνοιγμα), μπορείτε να μπείτε δωρεάν. Επωφεληθείτε από την ξενάγηση στις 18:00, επίσης δωρεάν.

Unter den Linden 13/1510117 Βερολίνο
+49 - (0) 30 - 20 20 93

Μουσείο Νεολαίας

Αρχικά με στόχο τους εφήβους, το ελεύθερο μουσείο Jugend έχει μόνιμη διαδραστική έκθεση σχετικά με την εθνοτική ποικιλομορφία του Βερολίνου. Αλλά οι πραγματικοί θησαυροί, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, βρίσκονται στο υπόγειο, όπου μπορείτε να βυθιστείτε στη γερμανική παράδοση του Wunderkammern ή σε καταλόγους περιέργειας.

Η εθνογραφία μέρους και η ζωολογία μέρος, τα 27 ξύλινα ερμάρια διαθέτουν οτιδήποτε και ό, τι συλλέγονται από την γύρω γειτονιά του Schöneberg - από αιώνες κεραμικά σε λεκάνη τουαλέτας του 1920. Μπορείτε εύκολα να περάσετε μια ώρα μαθαίνοντας για το παρόν και το παρελθόν του Βερολίνου εδώ.

Hauptstraße 40-42
Βερολίνο, Γερμανία
Τηλ .: +49 (0) 30 90277 61 63