Τα καλύτερα μουσεία και γκαλερί τέχνης στη Μπογκοτά

Η Μπογκοτά έχει μια ισχυρή δέσμευση στις τέχνες και τον πολιτισμό και έχει μια οικογένεια μουσείων που θα ανταγωνίζονταν τις περισσότερες διεθνείς πόλεις. Η αμφιλεγόμενη ιστορία και η ποικιλόμορφη κουλτούρα του, σημαίνει ότι υπάρχει ένα μουσείο ή μια γκαλερί τέχνης για σχεδόν κάθε ενδιαφερόμενο ταξιδιώτη.

Η Κολομβία είναι ένας τυχερός χώρος επειδή έχει διατηρήσει αιώνες ανθρωπολογικούς και γεωλογικούς θησαυρούς. Είτε πρόκειται για προ-Κολομβιανή, Ρεπουμπλικανική ή σύγχρονη, μεγάλο μέρος της ιστορίας της είναι σε μεγάλη φόρμα και παρουσιάζεται σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες.

Πολλά από αυτά τα γκαλερί και τα μουσεία βρίσκονται στην περιοχή που είναι γνωστή ως La Candelaria. Αυτή η περιοχή είναι ιστορικά σημαντική καθώς ήταν κάποτε η περιοχή για την απόπειρα θανάτωσης και μετέπειτα διαφυγής του Simon Bolivar . Επιπλέον, η εκτέλεση της γυναικείας επαναστατικής Policarpa Salavarrieta θεωρείται η αρχή της επανάστασης. Περπατώντας ανάμεσα στους καθεδρικούς ναούς και τα μουσεία μπορείτε να δείτε την ιστορία και τον πολιτισμό που εμφανίζονται στους τοίχους με τη μορφή της τέχνης του δρόμου.

Αν προτιμάτε όμως μια πιο επίσημη προβολή, ρίξτε μια ματιά παρακάτω στις κορυφαίες επιλογές μας:

Το μουσείο του Oro
Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να δει κανείς προ-κολομβιανές χρυσές εικόνες παρά στο χρυσό μουσείο της Banco de la Republica. Αυτό το μουσείο στεγάζει τα πιο γνωστά κοσμήματα από όλο τον κόσμο με τη συλλογή του χρυσού και σμαραγδένια. Στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 30.000 κομμάτια για να δείτε στην οθόνη.

Το Εθνικό Μουσείο
Το πιο ολοκληρωμένο μουσείο για την εθνική ιστορία και την ταυτότητα της Κολομβίας, αν παρευρεθείτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα βρεθείτε αναπόφευκτα στα παιδιά των σχολείων που μαθαίνουν για την κληρονομιά τους.

Ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Αμερικής, ιδρύθηκε αρχικά το 1823 σε άλλη τοποθεσία. Το 1946, το μουσείο μεταφέρθηκε στην σημερινή του θέση, η οποία κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες. Υπάρχουν επί του παρόντος 17 μόνιμες εκθέσεις με πάνω από 2.500 τεμάχια για να δουν οι επισκέπτες.

Ενώ είναι διαθέσιμο μόνο ισπανικά, αν ψάχνετε να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία της Κολομβίας, το μουσείο μοιράζεται το πέρασμα με χρονολογική σειρά με μια εντυπωσιακή συλλογή κεραμικής, όπλων, εργαλείων καθημερινής χρήσης και κοσμημάτων.

Museo de Arte Moderno - MAMBO
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει πολλά σπίτια κατά τη διάρκεια των ετών από την ίδρυσή του το 1955. Το σημερινό κτίριο στεγάζει 4 ορόφους σύγχρονης τέχνης, που μπορεί να φαίνονται τρομακτικό αλλά είναι λίγο πάνω από 5000 τετραγωνικά πόδια είναι αρκετά διαχειρίσιμο. Εάν είστε οπαδός της κολομβιανής τέχνης, υπάρχει μια καλή συλλογή έργων από τους Barrios, Grau, Ana Mercedes Hoyos, Manzur, Manzurillamizar και Negret.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα από τα λίγα μέρη που δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες.

Μουσείο Μποτέρο και Casa de Moneda

Αυτά τα δύο μουσεία βρίσκονται σε ένα συγκρότημα και ανήκουν στη συλλογή έργων τέχνης Banco de la Republica. Η Casa de Moneda στεγάζει μια συλλογή κολομβιανών νομισμάτων και παρέχει μια επισκόπηση της ιστορίας των χρημάτων στη χώρα και του τρόπου με τον οποίο έγινε.

Η περιοχή είναι συχνά γνωστή ως το Μουσείο Botero, καθώς είναι η κλήρωση για τους λάτρεις της τέχνης, ειδικά εκείνους που δεν μπορούσαν να φτάσουν στη Μεντεγίν - την έδρα του Fernando Botero. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του έργου ανήκει στον Botero, ο οποίος είναι γενναιόδωρος τόσο με τη δουλειά του όσο και με τη συλλογή του.

Εδώ υπάρχουν σχεδόν 3.000 πίνακες και γλυπτά καλλιτεχνών της Λατινικής Αμερικής, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Κολομβιανοί. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να δείτε τους Dali, Picasso, Monet, Renoir και άλλους.

Εάν βγείτε έξω στην αυλή, θα δείτε την πιο πρόσφατη και πιο σύγχρονη προσθήκη, η οποία δημιουργήθηκε το 2004. Το τρίτο κτίριο διαθέτει μοντέρνα τέχνη, με ενδιαφέροντα προσωρινά εκθέματα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικάνικου Pop Art. Είναι ωραία αλλαγή αν είστε κουραστικό από το ιστορικό έργο.

Ακόμη και αν βρίσκεστε στην Μπογκοτά μόνο για μια σύντομη επίσκεψη, ενθαρρύνεστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τουλάχιστον ένα από τα μουσεία της πόλης και να πάρετε μέρος στην πλούσια πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά της Κολομβίας.