Οι καλύτερες υπεραστικές διαδρομές στη Νότια Αμερική

Οι Άνδεις είναι ένα μονοπάτι βουνού που τρέχει κάτω από την καρδιά της ηπείρου και ενώ πολλές από τις πιο δημοφιλείς πεζοπορίες στη Νότια Αμερική συναντούν αυτήν την μαγευτική οροσειρά υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές πεζοπορίας. Οι καλύτερες πεζοπορίες θα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προτιμήσεις σας και αν ψάχνετε για μια πραγματικά απομακρυσμένη εμπειρία επιβίωσης ή προτιμάτε διαδρομές που έχουν τακτική διαμονή κατά μήκος του δρόμου.

Όποια και αν είναι τα κίνητρά σας για να κάνετε πεζοπορία στην ήπειρο, υπάρχουν μερικές υπέροχες υπεραστικές διαδρομές που προσφέρονται και εδώ είναι έξι από τα καλύτερα που αξίζει να εξετάσετε για την επόμενη πεζοπορία σας.

Το μονοπάτι Inca, Περού

Αυτή είναι σίγουρα η πιο διάσημη από όλες τις διαδρομές πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων στη Νότια Αμερική και παρέχει μια ενδιαφέρουσα και όμορφη διαδρομή από την πόλη Cusco μέχρι την χαμένη πόλη του Machu Picchu. Η διαδρομή καλύπτει τα μονοπάτια των πετρωμάτων που έκαναν οι κάτοικοι της Ίνκας όταν η διαδρομή αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά και περνά μέσα από ένα όμορφο ορεινό τοπίο και συχνά ανοίγει σε μερικές θεαματικές απόψεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να βρουν κάποια δυσφορία που έρχεται με το μεγάλο υψόμετρο, αλλά αυτό ξεπληρώνεται από την τελευταία μέρα της βόλτας στο Machu Picchu, και αυτή η μοναδική διαδρομή είναι μία από τις πιο αποκλειστικές στον κόσμο, με μόνο 500 άτομα ημερησίως που επιτρέπονται στη διαδρομή κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το μεγαλύτερο παταγονικό μονοπάτι, τη Χιλή και την Αργεντινή

Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν περπατήσει σε αυτό το μονοπάτι στο σύνολό τους, αλλά είναι αυτό που πραγματικά ανοίγει την μεγαλοπρέπεια και το επικό περιβάλλον των Παταγωνικών Ανδε σε επισκέπτες. Αντιμετωπίζοντας τους τοπικούς βοσκούς και τον περιστασιακό αγρότη, αυτή είναι μια διαδρομή που καλύπτει σχεδόν χίλια μίλια και είναι πραγματικά καταπληκτική.

Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι η διαδρομή προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σχεδία που μπορεί να μεταφερθεί για να καλύψει ορισμένες από τις διαβάσεις στη λίμνη και πιο ήπια ποτάμια.

Κύκλος Ilampu, Βολιβία

Αυτή είναι η πιο γνωστή και δημοφιλή διαδρομή πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων της Βολιβίας, που κυκλώνει την τρίτη υψηλότερη κορυφή στη χώρα και παίρνει μερικά από τα πιο απομακρυσμένα και ανέγγιχτα τμήματα της χώρας. Αν και φτάνει σε πάνω από πέντε χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αξίζει τον κόπο να αφήσουμε λίγο χρόνο για τον εγκλιματισμό, αλλά ξοδεύοντας μια επιπλέον μέρα ή δύο απολαμβάνοντας τον περιβάλλοντα χώρο δεν είναι βεβαίως ακατάλληλη, ενώ σίγουρα είναι σοφό να προσλάβει έναν τοπικό οδηγό να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε με επιτυχία.

Torres Del Paine W Trail, Αργεντινή

Μια διαδρομή που ολοκληρώνεται κανονικά μέσα σε τέσσερις ημέρες, οι υπέροχες κορυφές του Torres del Paine, που μοιάζουν με δόντια, είναι μια συνεχής παρουσία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής και δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό για μια πραγματικά θεαματική πεζοπορία. Μπορείτε να επιλέξετε είτε να κατασκηνώσετε είτε να χρησιμοποιήσετε τα καταλύματα για τη διαμονή σας, ενώ η ποικιλία του εδάφους κυμαίνεται από άγονες σκονισμένες διαδρομές έως εκείνες που παίρνουν μια μικρή βλάστηση και περιλαμβάνουν περπάτημα μέσα από υπέροχες δασικές εκτάσεις.

Guican - El Cocuy, Κολομβία

Όταν οι άνθρωποι καλούνται να σκεφτούν την Κολομβία, οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτούν το έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των τροπικών δασών και των παραλιών, αλλά αυτή η διαδρομή αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική πτυχή της χώρας, στα ψηλά βουνά του Εθνικού Πάρκου El Cocuy. Υπάρχουν χιονισμένες κορυφές για να δείτε εδώ όλο το χρόνο, με την περίοδο αιχμής μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Εξαιρετικό σκηνικό αφθονεί, και υπάρχουν πολλά ψηλά περάσματα για να διασχίσουν πριν πέσετε σε μια όμορφη κοιλάδα με μερικές εκπληκτικές λίμνες.

Chapada Diamantina Grand Circuit, Βραζιλία

Ένα εκπληκτικό μέρος της Βραζιλίας, αυτό που είναι πιο μοναδικό σε αυτή την περιοχή είναι τα ξεχωριστά απόκρημνα βράχια και οι επίπεδες κορυφές των βουνών της περιοχής, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δραματικές τις απόψεις και μερικές όμορφες πεζοπορικές περιοχές. Η ανύψωση των φουρκέτες στα μονοπάτια για να φτάσετε στην κορυφή αυτών των βράχων μπορεί να είναι αρκετά κουραστική, αλλά μόλις φτάσετε στην κορυφή η προσπάθεια αξίζει καλά την εργασία.

Η Νότια Αμερική είναι μια ιδανική τοποθεσία για το επόμενο ταξίδι σας, ειδικά εάν σκοπεύετε να βρείτε μερικά όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας.