Συμβουλές για ταξίδια LGBTQ στην Κεντρική Αμερική

Τα ταξίδια των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών στην Κεντρική Αμερική βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Ορισμένοι προορισμοί της Κεντρικής Αμερικής, όπως ο Quepos στην Κόστα Ρίκα, είναι αρκετά ομοφυλόφιλοι. Δυστυχώς, πολλά άλλα μέρη είναι ομοφοβικά - ή χειρότερα. Σημείωση: Αν δεν βρίσκεστε σε ένα ανοιχτά ομοφυλόφιλο μπαρ, club ή ξενοδοχείο, οι δημοφιλείς εκδηλώσεις αγάπης του ίδιου φύλου αποθαρρύνονται πάντα στην Κεντρική Αμερική. (Προς το παρόν, τουλάχιστον.)

Για μια ολοκληρωμένη λίστα με ξενοδοχεία φιλικά προς ομοφυλόφιλους και λεσβίες, ελέγξτε τα Purple Roofs και τα World Rainbow Hotels.

Ταξίδια με ομοφυλόφιλους και λεσβίες στην Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα είναι ίσως η πιο ομοφυλόφιλη χώρα των χωρών της Κεντρικής Αμερικής, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα του Σαν Χοσέ. Υπάρχουν πολλά φιλόξενα γκέι μπαρ και ντίσκο, όπως η La Avispa ("The Wasp"), ανοιχτή από τα τέλη της δεκαετίας του '70. Το Colors Oasis Resort είναι ένα γκέι, λεσβιακό και ευρύχωρο πολυτελές boutique ξενοδοχείο στο Σαν Χοσέ. Ο Μανουέλ Αντόνιο (και το γειτονικό χωριό του Quepos) είναι ένας άλλος προορισμός για ταξίδια στην Κόστα Ρίκα. πολλά μπαρ και ξενοδοχεία δεν είναι μόνο αποκλειστικά, αλλά γκέι ιδιοκτησίας. Το ένα είναι το Café Agua Azul, ένα μπαρ / εστιατόριο με εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μπελίζε

Το Μπελίζ δεν είναι ο πιο φιλικός προορισμός για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Αμερικής, η Μπελίζ είναι σε μεγάλο βαθμό καθολική. τεχνικά, η σοδομία εξακολουθεί να είναι παράνομη, αν και σπάνια διώκεται. Ως αποτέλεσμα, τα PDA του ιδίου φύλου αποθαρρύνονται και συνιστάται αξιοπρεπής διακριτική ευχέρεια. Ο πιο εξυπηρετικός προορισμός για τους ομοφυλόφιλους και τους λεσβίες ταξιδιώτες είναι η πόλη San Pedro στο νησί Ambergris Caye, που είναι επίσης ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της χώρας.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ανοιχτά γκέι μπαρ στο χωριό.

Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα είναι μία από τις πιο ομοφοβικές χώρες στην Κεντρική Αμερική, λόγω κυρίως συντηρητικού καθολικού πληθυσμού και ισχυρής μάχιμης κουλτούρας. Η Gay Guatemala είναι ένας οδηγός για την περιορισμένη γκέι σκηνή της χώρας, η οποία περιορίζεται κυρίως στη Ζώνη 1 της Γουατεμάλας της πόλης.

Οι πόλεις τουριστών όπως η Antigua και το Quetzaltenango είναι πιο ανεκτικές από την υπόλοιπη χώρα, αν και οι PDA αποθαρρύνονται έντονα.

Παναμάς

Ο Παναμάς είναι μέτρια φιλικός προς τα γκέι, ειδικά στην Πόλη του Παναμά. Ενώ οι δημόσιες εμφανίσεις της αγάπης (PDAs) είναι καρφωμένες επάνω (ιδιαίτερα από την Καθολική Εκκλησία), υπάρχουν πολλά ανοιχτά ομοφυλόφιλα μπαρ και ντίσκο στην πρωτεύουσα. Ο καλύτερος πόρος για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα γκέι μπαρ της πόλης Panama City είναι η Farra Urbana. Το BLG είναι ίσως το μεγαλύτερο χορευτικό club που φιλοξενεί. Το Los Cuatro Tulipanes είναι ένα φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους ξενοδοχείο στην πολυσύχναστη και ιστορική συνοικία Casco Viejo της πόλης.

Νικαράγουα

Η φιλικότητα των ομοφυλοφίλων της Νικαράγουα έχει μετατραπεί από δω και πέρα ​​με τα χρόνια, λόγω των εσωτερικών πολιτικών και θρησκευτικών αγώνων της χώρας. Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι μετριοπαθώς φιλόξενη - το ομοφυλοφιλικό σεξ δεν αποτελεί πλέον έγκλημα στη Νικαράγουα. Στην πραγματικότητα, η πρωτεύουσα της Μαναγουά έχει πραγματοποιήσει μια παρέλαση ομοφυλοφιλίας κάθε χρόνο από το 1991. Τα κύρια γκέι μπαρ της Managua είναι το Tabu και το Lollipop. Η αποικιακή πόλη της Γρανάδας διαθέτει επίσης αρκετούς προορισμούς για τους ομοφυλόφιλους, όπως η λέσχη χορού Mi Terra και Imagine. Οι ομοφυλόφιλες κοινότητες και στις δύο πόλεις είναι φιλόξενοι και προσιτοί.

Ονδούρα

Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στην Ονδούρα, αλλά εξακολουθεί να είναι υπόγεια - με βάσιμους λόγους.

Υποστηρίχθηκαν 58 δολοφονίες ομοφυλοφίλων και λεσβιών στην Ονδούρα το 2011. Ο γάμος και η υιοθεσία των ομοφυλοφίλων έγιναν παράνομα το 2005 με συνταγματική τροπολογία. Το μπαμπού είναι το πιο φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους μπαρ στην πρωτεύουσα Tegucigalpa. Το διαδίκτυο κατατάσσει τον Olimpus στο San Pedro Sula ως το μοναδικό φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους μπαρ. Τα καλά ταξίδια Bay Islands των Utila και Roatan είναι αξιοπρεπώς ομοφυλόφιλα, αν και δεν υπάρχουν ανοιχτά γκέι μπαρ. Συνιστάται η διακριτική ευχέρεια.

Ελ Σαλβαδόρ

Ενώ στο Ελ Σαλβαδόρ απαγορεύεται η διάκριση λόγω γενετήσιου προσανατολισμού, η ομοφοβία είναι ευρέως διαδεδομένη και η βία προς τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες δεν είναι ασυνήθιστη. Λόγω του βαθιά καθολικού πληθυσμού της χώρας, η σκηνή νυχτερινής διασκέδασης στο El Salvador είναι πολύ υπόγειο. Το Lonely Planet παραθέτει δύο ομοφυλοφιλικές ντίσκο στο Σαν Σαλβαδόρ: Yascuas και Mileniun, που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο.