Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις της Γαλλίας

Γαλλία Απαιτήσεις Visa για Long Stays στη Γαλλία

Ένα από τα πρώτα σημαντικά βήματα - και οι βούρτσες με τη γαλλική γραφειοκρατία - που συναντούν οι άνθρωποι όταν σχεδιάζουν να εγκατασταθούν στη Γαλλία, υποβάλλει αίτηση για θεώρηση της Γαλλίας. Ανακαλύψτε εάν χρειάζεστε θεώρηση για να παραμείνετε στη Γαλλία, ποια είναι η καλύτερη και πώς να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να παραλάβετε καλά στο προξενείο.

Αν είστε Αμερικάνος και σκοπεύετε να επισκεφθείτε για 90 ή περισσότερες ημέρες για οποιονδήποτε λόγο, χρειάζεστε βίζα. Αν σκοπεύετε να εργαστείτε, ακόμα κι αν είναι για ένα μήνα, χρειάζεστε ένα.

Αν είστε δημοσιογράφος που έχει ανατεθεί στη Γαλλία ή έχει διπλωματικό διαβατήριο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της επίσκεψής σας, χρειάζεστε ένα. Αν είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτης της Ανδόρρας, της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν, του Μονακό, της Αγίας Μαρίνας ή του Αγίου Μαρίνου, δεν χρειάζεστε θεώρηση για επίσκεψη ή εργασία. Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το Μονακό ή ένα από τα γαλλικά εδάφη, συμβουλευτείτε τη γαλλική πρεσβεία ή το γαλλικό προξενείο σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτές οι θεωρήσεις έχουν ελαφρώς διαφορετικούς κανόνες.

Καθορίστε το είδος της βίζας που χρειάζεστε στη χώρα της Γαλλίας για τον Υπουργό. Αυτοί είναι οι βασικοί τύποι θεωρήσεων. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο ή κάντε κλικ στο "επόμενο" για τις απαιτήσεις:

Αφήστε τουλάχιστον δύο μήνες για την επεξεργασία της αίτησης. Λάβαμε τη δική μας σε ένα μήνα, αλλά έχω ακούσει για άλλους που περιμένουν αρκετούς μήνες. Είναι καλύτερο να εφαρμοστεί μόλις έχετε τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία θα πρέπει να αρχίσετε να συλλέγετε τη στιγμή που θα αποφασίσετε να υποβάλετε αίτηση.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε υποβάλει αίτηση στο σωστό προξενείο. Ίσως να μην είναι το πιο κοντινό σε σας. Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, εντοπίστε το τοπικό γραφείο σας με τον χάρτη Γαλλικής Πρεσβείας των Γαλλικών Προξενείων στις ΗΠΑ

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία για να υποβάλετε αίτηση. Ο σύζυγός μου και εγώ χρησιμοποιήσαμε την υπηρεσία Zierer Visa Services, η οποία ιδρύθηκε εδώ και πολλά χρόνια.

Θεωρήσαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να πληρώσουμε κάποιον που γνωρίζει τα μέσα και τα άκρα του συστήματος. Ένα μήνα μετά την εταιρεία μας "εφάρμοσε", κάλεσα το προξενείο να ελέγξει την κατάσταση. Στη συνέχεια μάθαμε ότι πάντα απαιτείται προσωπική εμφάνιση για θεωρήσεις μακράς διάρκειας και ότι η εφαρμογή μας δεν ήταν καν στο σύστημα. Είχα πάρει ακριβώς τα ίδια έγγραφα στο προξενείο αντί να τα στείλουμε στην εταιρεία, πιθανότατα θα είχαμε ήδη τις θεωρήσεις μας. Αντ 'αυτού, έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή και να εφαρμόσουμε ξανά.

Αν ζητούν ένα έγγραφο, προσπαθήστε πάντα να έχετε περισσότερες από τις ελάχιστες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε δύο τραπεζικές δηλώσεις για να αποδείξετε την οικονομική σας θέση, συγκεντρώστε τέσσερα. Οι αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης το αγαπούν όταν έχετε πάρα πολλά έγγραφα και δεν είστε ευχαριστημένοι όταν έχετε πολύ λίγους.

Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να υποβάλετε αίτηση, επισκεφθείτε το πλησιέστερο προξενείο σας, ακριβώς όπως εργάζεστε ξανά. Λάβετε τις αιτήσεις και ρωτήστε τυχόν σχετικές ερωτήσεις που έχετε στο γραφείο. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Αυτό είναι επίσης χρήσιμο επειδή η πρόσβαση στα προξενεία μέσω τηλεφώνου μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατη. Επίσης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή (πράγματι, υποταγή) στο πώς οι υπάλληλοι του προξενείου χειρίζονται άλλα αιτήματα. Είναι επανειλημμένα πειράζει τους ανθρώπους για να ξεχάσουν ένα συγκεκριμένο έγγραφο;

Ζητούν συχνά ένα έγγραφο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα; Αποφύγετε την κακή πλευρά τους, μαθαίνοντας από λάθη άλλων ανθρώπων.

Η γαλλική κυβέρνηση είναι πολύ χαρούμενος για τις ελάχιστες απαιτήσεις για την ίδρυση που μπορείτε να υποστηρίξετε, αλλά η λέξη στο δρόμο είναι ότι πρέπει να έχετε τουλάχιστον 1.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε ενήλικα. Κάνετε ό, τι μπορείτε για να νικήσετε αυτό το κατώφλι και θα βελτιώσετε τις πιθανότητές σας.

Ό, τι κι αν κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει ένα αντίγραφο όλων των εγγράφων που απαιτούνται για τη θεώρηση. Αυτά τα έγγραφα (και ίσως ακόμη περισσότερα) θα απαιτηθούν και πάλι όταν φτάσετε στη Γαλλία και υποβάλετε αίτηση για το carte de sejour ή την κάρτα διαμονής σας. Αφήστε ένα αντίγραφο όλων των εγγράφων με ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο πίσω στο σπίτι και κρατήστε ένα άλλο αντίγραφο σε εσάς. Είναι πολύ εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι το χειρότερο έχει τελειώσει μόλις υποβάλετε αίτηση για αυτή τη θεώρηση.

Στην πραγματικότητα, θα περάσετε σχεδόν ταυτόσημη διαδικασία μόλις φτάσετε και υποβάλλετε αίτηση για την κάρτα διαμονής σας.

Την ημέρα της αίτησής σας, επισκεφθείτε νωρίς, καθώς μπορεί να υπάρχει πολύ μεγάλη γραμμή. Ορισμένα προξενεία χρειάζονται ένα ραντεβού, οπότε ελέγξτε πρώτα. Μπορούν επίσης να έχουν ασυνήθιστες ώρες. Για παράδειγμα, το προξενείο Ουάσινγκτον, DC είναι ανοιχτό για περιπάτους από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Στη συνέχεια, κλείνει και δέχεται κλήσεις το απόγευμα (αν μπορείτε να περάσετε). Δεν μπορείτε να μπείτε στο απόγευμα ή να φτάσετε σε ένα άτομο το πρωί.

Οι γάλλοι κυβερνητικοί εργάτες έχουν μια φρικτή φήμη ότι είναι δυσάρεστες. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια στην εμπειρία μου, τόσο με τους αξιωματούχους στις ΗΠΑ όσο και στη Γαλλία. Αυτό που έχω βρει είναι ότι παίρνουν πολύ σοβαρά τα απαιτούμενα έγγραφα. Είναι αρκετά λεπτομερείς. Εάν κάνετε απλώς την προσπάθεια να ακολουθήσετε τους κανονισμούς, ακολουθήστε τις στενά και, πράγματι, υπερβαίνετε τους, αυτοί οι γραφειοκράτες είναι ατελείωτα χρήσιμοι. Οι χειρότερες γαλλικές εργατικές αποστολές που έχω συναντήσει είναι απλώς επιθετικές για τους κανόνες. Τα καλύτερα έχουν παράσχει εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές για να πάρουν εγκρίσεις και πέρασαν πολύ καιρό απαντώντας σε ατελείωτες ερωτήσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Γαλλία

Εάν σκέφτεστε να μείνετε για πολύ καιρό ή να εργάζεστε στη Γαλλία, ίσως είναι χρήσιμο να γνωρίζετε κάτι από τα έθιμα της χώρας. Ακολουθούν ορισμένα χρήσιμα άρθρα σχετικά με τη Γαλλία.

Νέες Περιφέρειες της Γαλλίας

Κατάλογος γαλλικών διαμερισμάτων

Κορυφαίοι μύθοι για τη Γαλλία και το γαλλικό λαό

Τι να μην κάνεις στη Γαλλία

Διασκέδαση Γεγονότα για τη Γαλλία

Παρακάτω είναι οι τυποποιημένες απαιτήσεις όταν υποβάλλετε αίτηση για γαλλική φοιτητική βίζα. Σημειώστε ότι τα διαφορετικά προξενεία έχουν παραλλαγές αυτών των κανόνων, οπότε φροντίστε να ελέγξετε πρώτα.

Υπάρχουν διαθέσιμα τρία είδη φοιτητικών θεωρήσεων, ανάλογα με τη διάρκεια σπουδών στη Γαλλία, όπως αναφέρεται στην επιστολή εγγραφής:

Απαιτήσεις για φοιτητική βίζα

Θα χρειαστεί να παραδώσετε το πρωτότυπο και ένα αντίγραφο:

Υπάρχουν ειδικές καταστάσεις με ελαφρώς διαφορετικούς κανόνες:

Οι γενικές απαιτήσεις θεώρησης μακράς διαμονής μπορούν να έχουν ποικίλες διαφορετικές απαιτήσεις, ανάλογα με το αν σκοπεύετε να ανοίξετε επιχείρηση στη Γαλλία ή ορισμένες άλλες καταστάσεις. Αυτή είναι μια βασική κατευθυντήρια γραμμή και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον αυτές οι απαιτήσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το τοπικό σας προξενείο για τυχόν επιπλέον έγγραφα που μπορεί να χρειαστείτε.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τη θεώρηση στη χώρα διαμονής τους πριν ταξιδέψουν.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν επιτρέπει την υποβολή αίτησης εντός της Γαλλίας. Εάν προσπαθήσετε, απλά θα στείλετε πίσω στο σπίτι για να κάνετε αίτηση και να περιμένετε τους δύο μήνες τουλάχιστον. Η προσωπική εμφάνιση απαιτείται για τις θεωρήσεις μακράς διάρκειας.

Για να εφαρμόσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα εξής:

Πιθανώς η πιο σκληρή θεώρηση για να αποκτήσετε, εδώ είναι οι απαιτήσεις για άδεια εργασίας:

Σημειώστε ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ανδόρρα, το Λιχτενστάιν και το Μονακό απαλλάσσονται από τη διαδικασία αυτή, όπως και οι υπάλληλοι της αλλοδαπής κυβέρνησης και οι διεθνείς δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ανατεθεί σε διπλωματική ή διεθνή οργάνωση και οι υπάλληλοί τους, οι έμποροι, οι επιστήμονες , καλλιτέχνες, ναύτες που εργάζονται σε πλοίο που σταθμεύει σε λιμένα στη Γαλλία ή μέλη του πληρώματος των ΗΠΑ.

Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από την υποχρέωση θεώρησης. Ισχύει μια άλλη διαδικασία.

Ο αλλοδαπός εργαζόμενος πρέπει να λάβει σχέδιο σύμβασης από γαλλική ή αλλοδαπή εταιρεία στη Γαλλία. Ο εργοδότης στη Γαλλία υποβάλλει αίτηση με την κατάλληλη διοίκηση για έγκριση, κατόπιν μπορεί να εκδοθεί από προξενείο της Γαλλίας.

Μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών: πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη χορήγηση θεώρησης βραχείας διαμονής , ακόμη και στην περίπτωση θεώρησης μακράς διαμονής.

Για μια θεώρηση εργασίας βραχείας διαμονής (έως τρεις μήνες), ο εργοδότης στη Γαλλία πρέπει να παράσχει στον μελλοντικό υπάλληλο σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί από την DDTEFP (Départementale du travail, de l'emploi et de la formation professionnelle). Στη συνέχεια, ο μελλοντικός υπάλληλος πρέπει να υποβάλει αίτηση για θεώρηση βραχείας διαμονής ( θεώρηση Σένγκεν ) εάν χρειαστεί. Αυτή η θεώρηση ισχύει έως και 3 μήνες και δεν απαιτείται η κάρτα διαμονής. Ο αιτών πρέπει να παρέχει:

Για τη θεώρηση μακράς διάρκειας, ο εργοδότης πρέπει να επικοινωνήσει με τον OFII ή το Γραφείο Francais de Immigration et L'Integration (για την έκδοση της ιστοσελίδας στην αγγλική γλώσσα) προκειμένου να λάβει άδεια εργασίας για τον μελλοντικό υπάλληλό του.

Προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές, τα ονόματα του συνοδού συζύγου και των παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών πρέπει να περιλαμβάνονται στον φάκελο του εργαζομένου.

Όταν η αίτηση γίνεται δεκτή, η OFII αποστέλλει τον φάκελο στο γαλλικό προξενείο ανάλογα με την κατοικία του αλλοδαπού εργαζόμενου και ένα ταχυδρομείο στο τελευταίο. Ο εργαζόμενος θα πρέπει να υποβάλει αυτοπροσώπως αίτηση στο αρμόδιο προξενείο.

Πρέπει να παρέχετε τα ακόλουθα έγγραφα όταν υποβάλλετε αίτηση