Ταξιδεύοντας στην Καραϊβική ενώ είστε έγκυος

Πάρτε αυτές τις προφυλάξεις όταν επισκέπτεστε τα νησιά ενώ περιμένετε

Είτε ψάχνετε για μια τελευταία απόδραση πριν φτάσει το πρώτο μωρό σας είτε για ένα πολύ απαιτητικό διάλειμμα στο μέσο τρίμηνο, ο ήλιος και η άμμος της Καραϊβικής είναι μια πανέμορφη επιλογή για διακοπές πριν το γεύμα. Η Jan Rydfors, MD, συν-δημιουργός του Companion εγκυμοσύνης: Ο Οδηγός για την Εγκυμοσύνη του Μαιευτή, λέει ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να διστάζουν να κάνουν διακοπές στην Καραϊβική εφ 'όσον ακολουθούν κάποιους απλούς κανόνες για να διατηρήσουν τους εαυτούς τους και το μωρό τους όσο πιο υγιές γίνεται:

Ενυδάτωση: Να θυμάστε ότι η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική όταν είστε έγκυος καθώς περισσότερο νερό εξατμίζεται από το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε σε ζεστές τοποθεσίες όπως η Καραϊβική, καθώς η θερμότητα θα ενισχύσει την απώλεια υγρών. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 10, οκτώ ουγγιά υγρών κάθε μέρα, και ακόμη περισσότερο στις ζεστές μέρες.

Ήλιος: Ο ήλιος αισθάνεται καλά, και να πάρει ένα ωραίο μαύρισμα αισθάνεται σαν ένα must όταν επισκέπτεστε την Καραϊβική, αλλά να είστε προσεκτικοί τώρα που είστε έγκυος. Τα υψηλά επίπεδα ορμονών εγκυμοσύνης θα αυξήσουν τις πιθανότητές σας αποχρωματισμού του δέρματος που μπορεί να είναι μόνιμα, οπότε θυμηθείτε να βάλετε υπερβολικά ισχυρό αντιηλιακό SPF 50 ή περισσότερο. Αν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, βάλτε το μπλοκάκι στο δέρμα σας ακόμη και κάτω από τα ρούχα σας, αφού τα ρούχα παρέχουν μόνο ένα μπλοκ SPF περίπου 10.

Ασθένεια : Πριν πετάξετε ή κάνετε κρουαζιέρα στα νησιά, ο μαιευτήρας σας (OB) σας συνταγογραφήσει κάποιο φάρμακο ναυτίας και αντιβιοτικά σε περίπτωση που αρρωστήσετε.

Τα ναρκωτικά φάρμακα όπως το Odansitron ή το σκέπασμα σκοπολαμίνης και τα 1000 mg αζιθρομυκίνης για τη διάρροια των ταξιδιών είναι τα φάρμακα επιλογής κατά την εγκυμοσύνη. Επίσης, βγάλτε μαζί σας το Immodium για να αποφύγετε την αφυδάτωση σε περίπτωση διάρροιας και ξαναζυθίστε με νερό από καρύδα και με σούπες ζωμού.

Ταξίδι αεροπλάνου: Τα αεροπορικά ταξίδια είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρά τις κάποιες εκφραζόμενες ανησυχίες σχετικά με την κοσμική ακτινοβολία και τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο χώρο των επιβατών. Ο κίνδυνος και στις δύο περιπτώσεις είναι αμελητέος. Αλλά αν πετάτε, προσπαθήστε να πάρετε μια θέση καθισμάτων ώστε να μπορείτε να πάτε συχνά στο μπάνιο και να κάνετε επαναλαμβανόμενες περιπάτους στους διαδρόμους. Φοράτε τη ζώνη ασφαλείας κάτω από την κοιλιά σας. Αν βρίσκεστε στο τρίτο τρίμηνο και η πτήση είναι πάνω από λίγες ώρες, μπορεί να εμφανιστεί σημαντική οίδημα των ποδιών, οπότε θεωρήστε ότι φοράτε άνετα σανδάλια και κάλτσες στήριξης.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την αποκοπή της ηλικίας εγκυμοσύνης της αεροπορικής εταιρείας. Πολλοί χρησιμοποιούν 36 εβδομάδες, αλλά ορισμένοι έθεσαν την απαγόρευση ταξιδιού τους νωρίτερα. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να λάβετε μια σημείωση από το OB σας σχετικά με την ημερομηνία λήξης σας, δεδομένου ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί να το ζητήσει. Εάν έχετε οποιεσδήποτε συσπάσεις ή αιμορραγία, επικοινωνήστε με το OB σας προτού φύγετε.

Αυτόματα ταξίδια: Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο μόλις φτάσετε στην Καραϊβική, θυμηθείτε να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας ανά πάσα στιγμή και βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτει την έγκυο κοιλιά σας.

Διεθνή ταξίδια: Εάν ταξιδεύετε εκτός των ΗΠΑ, υπάρχουν πρόσθετες προφυλάξεις. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλές πόσιμο νερό (στην Καραϊβική, τα περισσότερα νερά της βρύσης είναι ασφαλή για κατανάλωση ).

Το εμφιαλωμένο ανθρακούχο νερό είναι το ασφαλέστερο για χρήση όταν δεν είστε σίγουροι για το νερό της βρύσης. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να βράσετε το νερό της βρύσης σας για τρία λεπτά.

Θυμηθείτε ότι η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα βακτηρίδια, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάγο από ασφαλή πηγή νερού. Επίσης, μην πίνετε από γυαλιά που έχουν πλυθεί σε νερό χωρίς νερό. Για να αποφύγετε την κοινή διάρροια διαδρομής, αποφύγετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν μαγειρευτεί ή δεν έχετε αποφλοιώσει τον εαυτό σας. Μην τρώτε ωμό ή βρασμένο κρέας και ψάρι.

Τέλος, με τον ιό zika να αποτελεί μια ιδιαίτερη απειλή για τις έγκυες γυναίκες, ελέγξτε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών του Travel για να μάθετε αν η νόσος των κουνουπιών είναι παρούσα στον προγραμματισμένο προορισμό σας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο Δρ Jan Rydfors είναι πιστοποιημένος από την επιτροπή OB / GYN που ειδικεύεται στη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου και είναι συν-δημιουργός του σύνδρομου εγκυμοσύνης: Ο Οδηγός για την Εγκυμοσύνη του Μαιευτή (www.pregnancycompanionapp.com). Η μόνη εφαρμογή που δημιουργήθηκε και στελεχώθηκε από το Συμβούλιο Certified OB / GYNs, Εγκυμοσύνη Companion συνιστάται από πάνω από 5.000 γιατρούς σε όλη τη χώρα.