Ορισμός DMO Dmo καθώς σχετίζεται με το ταξίδι και τον τουρισμό

Οργανισμός Μάρκετινγκ Προορισμού

Σε ό, τι αφορά τον τουρισμό και τον τουρισμό, το DMO σημαίνει Οργάνωση Μάρκετινγκ Προορισμού. Αντιπροσωπεύουν προορισμούς και βοηθούν στην ανάπτυξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής τους για τον τουρισμό και τον τουρισμό.

Τα DMOs έρχονται σε διάφορες μορφές και φέρουν ετικέτες όπως το "Συμβούλιο Τουρισμού", "Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών" και "Αρχή Τουρισμού". Είναι συνήθως μέρος ενός πολιτικού κλάδου ή υποδιαίρεσης που είναι υπεύθυνο για την προώθηση ενός συγκεκριμένου προορισμού και την υποκίνηση και εξυπηρέτηση των ταξιδιών MICE .

Οι ΟΜΠ διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη ενός προορισμού, διαμορφώνοντας μια αποτελεσματική στρατηγική για τον τουρισμό και τον τουρισμό.

Για τον επισκέπτη, τα DMOs χρησιμεύουν ως πύλη προς προορισμό. Προσφέρουν τις πιο σύγχρονες πληροφορίες σχετικά με τα ιστορικά, πολιτιστικά και αθλητικά αξιοθέατα ενός προορισμού. Είναι ένα ενιαίο κατάστημα, διατηρώντας μια φυσική παρουσία όπου οι επισκέπτες μπορούν να ασχοληθούν με το προσωπικό, να αποκτήσουν χάρτες, φυλλάδια, ενημερωτικά και διαφημιστικά βιβλία και περιοδικά που διατυπώθηκαν από την DMO και τους πελάτες της.

Μια παρουσία στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες αναψυχής αναζητούν διάφορες πηγές στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων προγραμματισμού ταξιδιού τους. Οι ιστοσελίδες DMO που διατηρούν τα τρέχοντα ημερολόγια, τον κατάλογο ξενοδοχείων, τις εκδηλώσεις και άλλες πρακτικές ταξιδιωτικές πληροφορίες είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τους μελλοντικούς επισκέπτες αναψυχής.

Ιστοσελίδες αφιερωμένες σε συγκεκριμένες "τουριστικές διαδρομές" ή "θεματικές επισκέψεις" είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για περιπέτεια, γαστρονομία, γκολφ, ευεξία ή άλλα ιδιαίτερα ταξίδια.

Κάθε DMO χρησιμοποιεί στρατηγικές που συμμορφώνονται με τον δικό του προϋπολογισμό και τις στοχευμένες αγορές. Κατά κανόνα, το ταξίδι MICE τείνει να είναι πρωταρχική εστίαση για προορισμούς με την απαιτούμενη υποδομή. Οι πωλήσεις της σύμβασης παράγουν τη μεγαλύτερη απόδοση για τις τοπικές φορολογικές αρχές. Και οι πόροι DMO είναι συνήθως λοξοτομημένοι υπέρ της προσέλκυσης αυτής της επιχείρησης.

Παρόλα αυτά, οι DMOs πρέπει να διαμορφώσουν εκστρατείες που απευθύνονται σε όλους τους ταξιδιώτες και όχι απλώς σε επαγγελματικές συναντήσεις. Αντιπροσωπεύουν τα ξενοδοχεία, τα αξιοθέατα, τις εγκαταστάσεις, τα εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες με τις οποίες όλοι οι ταξιδιώτες αναγκαστικά αλληλεπιδρούν.

Χρηματοδότηση DMOs

Οι πελάτες DMO, δηλαδή ο επισκέπτης αναψυχής, οι ταξιδιώτες επαγγελματιών και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού συναντήσεων, δεν πληρώνουν για υπηρεσίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα DMOs συνήθως χρηματοδοτούνται μέσω φόρων κατοχής ξενοδοχείων, συνδρομών μελών, περιφερειών βελτίωσης και άλλων κυβερνητικών πόρων.

Τα μέλη του DMO, όπως ξενοδοχεία, αξιοθέατα και ιστορικές περιοχές, έχουν προφανώς έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση του ταξιδιού και του τουρισμού. Όχι μόνο παρέχει θέσεις εργασίας, φέρνει δολάρια φόρου για βελτιώσεις υποδομής, αυξάνει το προφίλ ενός προορισμού.

Μια ζωντανή τουριστική σκηνή αυξάνει την πιθανότητα να προσελκυστούν και να ριζωθούν στον προορισμό πρόσθετα εστιατόρια, καταστήματα, φεστιβάλ, πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα.

DMO At-A-Glance

Οι ΟΜΠ συμβάλλουν στα οικονομικά οφέλη του τουρισμού MICE σε έναν συγκεκριμένο προορισμό.

Τα DMOs επιβλέπουν, δημιουργούν και εφαρμόζουν εκστρατείες μάρκετινγκ και προσφορές για να εμπνεύσουν τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τον προορισμό τους

Οι DMOs υποστηρίζουν την αύξηση των επενδύσεων για την ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών.

Οι DMOs διατυπώνουν εκστρατείες για την προσέλκυση συμβάσεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στον συγκεκριμένο προορισμό τους. Συνεργάζονται στενά με τους σχεδιαστές συναντήσεων για να σχεδιάσουν αποτελεσματικά γεγονότα που εμφανίζουν τον προορισμό και τα τοπικά του αξιοθέατα με τον πιο ευνοϊκό και δελεαστικό τρόπο.

Οι DMOs αλληλεπιδρούν με τους ταξιδιώτες αναψυχής, τις διακοπές και τους ταξιδιώτες MICE, επαγγελματίες συναντήσεων, συνέδρους, επαγγελματίες ταξιδιώτες, ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικούς πράκτορες με FIT και ομαδική ταξιδιωτική πελατεία.

Οικονομικά των DMOs

Το ταξίδι και ο τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους οικονομικούς τομείς της υφηλίου. Διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη αναδυόμενων προορισμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Τουρισμού (WTTC), η βιομηχανία απασχολεί περίπου 100 εκατομμύρια άτομα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 3% της παγκόσμιας απασχόλησης. Χωρίς αμφιβολία, πληρώνει για την προώθηση των ταξιδιών και του τουρισμού.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη βιομηχανική ομάδα, το Destination Marketing Association International (DMAI), κάθε 1 δολάριο που δαπανάται στο μάρκετινγκ προορισμού δημιουργεί 38 δολάρια σε δαπάνες επισκεπτών στις διεθνείς αγορές.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως δαπανώνται για χρηματοδότηση και χρηματοδότηση DMOs παγκοσμίως.