Σημαντικά γεγονότα στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017

Τι να δείτε και να κάνετε στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2017

Το παρακάτω ημερολόγιο ισχύει για τον Δεκέμβριο του 2017

Αν σχεδιάζετε να παρακολουθήσετε κάποιο από αυτά, κάντε κράτηση ξενοδοχείου αρκετά νωρίς.

Φεστιβάλ και Εποχικά Γεγονότα

Συνήθειες της Lumiere
Η Epernay, η πρωτεύουσα της Champagne, γιορτάζει τρεις ένδοξες μέρες εκδηλώσεων, ποτών και φαγητών κατά μήκος της περίφημης λεωφόρου Champagne. Υπάρχουν έκτακτες εγκαταστάσεις στους δρόμους, μια έκθεση των vintage αυτοκίνητα? θέατρο δρόμου; son et lumiere και μουσική.

Κάθε μέρα έχει διαφορετικές προσφορές, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που παραμένει το ίδιο. Πολλά από τα σημαντικότερα σπίτια της Champagne κατά μήκος της λεωφόρου Champagne είναι ανοιχτά στο κοινό, με μπαρ, φωτισμούς και γευσιγνωσίες Champagne. Το Φεστιβάλ έχει επίσης μια εντυπωσιακή έκθεση πυροτεχνημάτων.
Το 2017, οι ημερομηνίες είναι Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.

Λυών Φεστιβάλ του Φωτός

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, όταν η Ευρώπη συρρέει στο φημισμένο Φεστιβάλ του Φωτός στη Λυών. Η πόλη είναι μαγευτικά φωτισμένη, αλλά συχνά δεν είναι όπως θα περίμενε κανείς. Η πόλη μετατρέπεται σε σκηνικό, χώρο περίεργων εικόνων και παράξενες προοπτικές. Το φεστιβάλ χρονολογείται από τις 8 Δεκεμβρίου 1852, όταν οι καλοί κάτοικοι της Λυών έβαλαν κεριά στα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους για να επισημάνουν την εγκατάσταση ενός νέου χρυσού άγαλμα της Παναγία στο λόφο Φορβιέρε που κυριαρχεί στην πόλη.

Υπάρχουν διάφορες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε, με διαφορετικά θέματα από μια οικογενειακή βόλτα σε μία γύρω από τα κύρια κτίρια της πόλης.

Ιστοσελίδα Φεστιβάλ
Από 7 έως 10 Δεκεμβρίου 2017
Όπου Λυών, Ροδανού-Άλπεων
Περισσότερα για την ιστοσελίδα του Γραφείου Τουρισμού της Λυών.

Περισσότερα για τη Λυών

Ημέρα του Αγίου Νικολάου στη Νάνσυ της Λωρραίνης

Από τα μεσαιωνικά χρόνια, οι Fêtes de Saint Nicolas (Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου) έχουν γεμίσει τους δρόμους της Νανσύ κατά το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. Το φεστιβάλ γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου όταν ο θρύλος πηγαίνει, χάνονται τρία παιδιά ... κατασχέθηκαν από έναν κακό χασάπηκο ... και τελικά διασώθηκαν από τον Άγιο Νικόλα. Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε κάθε μεγάλη πόλη και μικρό χωριό με τα παιδιά να λαμβάνουν μελόψωμο και μικρά δώρα.
Η μεγαλύτερη γιορτή είναι στην Nancy, την πρωτεύουσα των Dukes της Λορένης, με ένα Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων που παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτό το έτος, το 2017, είναι στις 2 και 3 Δεκεμβρίου. Ελέγξτε τις πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα του Nancy Tourism.

Μουσικό Φεστιβάλ Rennes Trans

Δεν περιμένετε ένα φεστιβάλ μουσικής τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό είναι η Rennes στη Βρετάνη, μια περιοχή η οποία έχει πάντοτε διαφορετικό τρόπο από την υπόλοιπη Γαλλία. Είναι το μέρος για πειραματική μουσική και το μέρος για να ανακαλύψετε ... ίσως ... τα σπουδαία νέα πρόσωπα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Είναι επίσης μεγάλη διασκέδαση και ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την περίοδο των διακοπών.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου .

Χριστουγεννιάτικα φώτα στη Γαλλία

Η Γαλλία σπινθήρα σαν ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο όλο τον Δεκέμβριο με τις φωτεινές οθόνες που μετατρέπουν πολλές από τις μεγάλες πόλεις Οι Γάλλοι είναι εξαιρετικά καλοί τόσο στον φωτισμό όσο και στις φωτεινές εγκαταστάσεις και θα δείτε μερικά θεαματικά αξιοθέατα. Ελέγξτε με το τοπικό τουριστικό γραφείο στην πόλη που επισκέπτεστε εκ των προτέρων.

Χριστουγεννιάτικες αγορές

Η Γαλλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τις αγορές των Χριστουγέννων. Ορισμένοι ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. άλλοι περιμένουν έως τον Δεκέμβριο. Από μεγάλες πόλεις όπως η Λίλλη και το Στρασβούργο, σε μικρές πόλεις όπως το Castres στο Tarn και το Le Puy-en-Velay στο Auvergne, οι δρόμοι φωτίζουν με τα φώτα και τους πάγκους, οι πλατείες που πωλούν τα εφάπαξ ξύλινα παιχνίδια, τοπικά προϊόντα, γλυκά, φαγητό , μελόψωμο, διακοσμήσεις Χριστουγέννων και άλλα.

Περισσότερα για τις αγορές Χριστουγέννων στη Γαλλία

Άλλες πόλεις με καλές αγορές Χριστουγέννων

Νέο Έτος στη Γαλλία

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, είναι μεγάλη είδηση ​​στη Γαλλία και πρέπει να κλείσετε εκ των προτέρων ένα εστιατόριο, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Όλα τα εστιατόρια, ακόμη και τα μικρότερα σε μικρά χωριά, θα εξυπηρετούν ένα ειδικό μενού, συχνά πολύ ακριβό. Αλλά το φαγητό στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα μεγάλο δημόσιο γεγονός, όπου όλοι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Νέο Έτος στο Παρίσι και τη Γαλλία