Ένας πρακτικός οδηγός για τις ιρλανδικές διακοπές σε τέσσερα πόδια

Φέρνοντας κατοικίδια ζώα στην Ιρλανδία δεν είναι αδύνατο, αλλά εσείς και το κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να περάσετε μέσα από αρκετά στεφάνια. Από το νόμιμο είδος, έτσι είναι πολύ ευκίνητο δεν θα βοηθήσει. Αν σκοπεύετε να πάρετε το κατοικίδιο ζώο ή το συντροφικό σας ζώο στην Ιρλανδία, δώστε του μια καλή, μακρά σκέψη. Η γενική μου απάντηση (η βοήθεια και τα ζώα υποστήριξης εξαιρούνται) θα είναι "Μην!" Αυτή είναι η σύντομη συμβουλή μου ως ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων. Αν δεν καλύπτεστε από το σύστημα των ευρωπαϊκών διαβατηρίων κατοικίδιων ζώων ή διαμένετε στη Μεγάλη Βρετανία, πρακτικά δεν θα επιτρέψετε να πάρετε γάτα ή σκύλο στη χώρα ούτως ή άλλως.

Θα πρέπει πρώτα να υποστεί έξι μήνες καραντίνας. Και για το ζώο σας απολαμβάνοντας το ταξίδι ...

Ο νόμος είναι σύντομος

Η Ιρλανδία ήταν τυχερή να κρατήσει τη λύσσα έξω από τη χώρα - βοηθούμενη από τις γεωγραφικές ευλογίες ενός νησιού και από έναν αυστηρό έλεγχο των εισαγωγών σε πιθανούς μεταφορείς. Σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα κατοικίδιο ζώο να εισέλθει καθόλου, εκτός εάν παρατηρήθηκε καραντίνα έξι μηνών. Ζώα από (επίσης ελεύθερα λύσσας) Η Μεγάλη Βρετανία ήταν πάντοτε εξαιρούμενη.

Αυτός ο βασικός νόμος δεν έχει αλλάξει - κάθε γάτα και σκύλος που εισέρχεται στην Ιρλανδία θα πρέπει να υπομείνει έξι μήνες φυλάκισης σε κρατική εγκατάσταση. Εκτός αν είναι υπερήφανοι ιδιοκτήτες διαβατηρίου κατοικίδιων ζώων.

Pet Passports - Η εξαίρεση

Πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο, οι κανόνες είχαν χαλαρώσει για μερικά κατοικίδια ζώα - εισήχθη ένα ειδικό "διαβατήριο κατοικίδιων ζώων". Βασικά, το κατοικίδιο ζώο πρέπει να πεταχτεί, εμβολιασθεί και στη συνέχεια (εάν ελεγχθεί και δηλωθεί υγιές) μπορεί να εισέλθει στη χώρα μετά από έξι μήνες.

Ενώ αυτό έχει κάνει τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα ευκολότερα, ο ιδιοκτήτης πρέπει ακόμα να περάσει από έναν μεγάλο αριθμό στεφανών - που περιλαμβάνουν εγκεκριμένους λιμένες εισόδου, επίσκεψη σε εγκεκριμένο κτηνίατρο και καταβολή αποζημιωθέντος ποσού για τη μεταφορά από εγκεκριμένο ταχυμεταφορέα. Και υπάρχουν μερικά ακόμα προβλήματα.

Τα κατάλληλα ευρωπαϊκά κράτη είναι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ (συν τα περισσότερα υπερπόντια εδάφη τους), Ανδόρα, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νορβηγία, Άγιος Μαρίνος, Ελβετία και Βατικανό.

Τα κατοικίδια ζώα στο εξωτερικό μπορούν να επωφεληθούν από ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων εάν προέρχονται από (μεταξύ άλλων) την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Χιλή, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσική Ομοσπονδία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Για μια πλήρη λίστα, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Pet Problem Number 1 - Το ταξίδι στην Ιρλανδία

Ρωτήστε γύρω και θα εκπλαγείτε πόσο λίγες αεροπορικές εταιρείες είναι πραγματικά πρόθυμες να μεταφέρουν ζώα συντροφιάς. Και αν βρείτε ένα, είστε περισσότερο από πιθανό σε μια τιμή που θα είχε αρκετούς ανθρώπινους επιβάτες να πετάξουν.

Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε το κατοικίδιο ζώο μαζί σας σε ένα πορθμείο - είτε σε ένα αυτοκίνητο είτε σε ρείθρα στο κάβα. Οι τελευταίοι έλαβαν κάποιο κακό τύπο μετά από ανεξήγητες εξαφανίσεις ορισμένων σκύλων. Και καμία εταιρεία πορθμείων δεν θα επιτρέψει ένα κατοικίδιο ζώο στις περιοχές επιβατών (εκτός από τους οδηγούς σκύλων).

Pet Problem Number 2 - Διαμονή στην Ιρλανδία

Ενώ πολλά καταλύματα δέχονται επισκέπτες με κατοικίδια ζώα (μερικές φορές με επιπλέον χρέωση), η πλειοψηφία δεν θα το κάνει. Έτσι θα πρέπει να προγραμματίσετε μπροστά και να κλείσετε κατάλληλα καταλύματα. Φροντίστε να επισημάνετε το είδος κατοικίδιου ζώου που θα φέρετε - αν το "Fluffy" αποδειχθεί ότι είναι ένα πλήρως αναπτυγμένο Rottweiler, πολλοί γαιοκτήμονες μπορεί να πάρουν ένα κομμάτι.

Ιρλανδικοί νόμοι σχετικά με τα σκυλιά

Στην Ιρλανδία θα βλέπετε σκύλους όλων των γενεαλογικών γονέων να περιφέρονται δωρεάν, προφανώς ικανοποιημένοι για να οδηγήσουν μια ευτυχισμένη και ξέγνοιαστη ζωή.

Μόνο μια μειοψηφία είναι αδέσποτα, τα περισσότερα ανήκουν στην πραγματικότητα από κάποιον. Και εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου "όταν το κάνουν στην Ιρλανδία όπως οι Ιρλανδοί" δεν πρέπει σίγουρα να θεωρούνται λογικές.

Οι νόμοι για σκύλους ισχύουν και για τους επισκέπτες, με μόνη εξαίρεση την άδεια σκύλου (έως 30 ημέρες διαμονής, μετά την 31η ημέρα θα πρέπει να αγοράσετε άδεια σκύλου από το ταχυδρομείο). Εν ολίγοις, οι κανόνες αυτοί πρέπει να τηρούνται:

Σκεφτείτε προτού πάτε: Το κατοικίδιο σας θα απολαύσει τις διακοπές;

Για να είμαστε σκληρά ειλικρινείς: Μάλλον όχι - αν δεν ταξιδεύετε σε τροχόσπιτο ή μένετε σε ένα κατάλυμα, ένα κατοικίδιο ζώο θα τονίζεται στο μέγιστο από το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον και την έλλειψη ασφάλειας.

Σημείωση για τους ιδιοκτήτες των ζώων βοήθειας (Οδηγός σκύλων)

Όλοι οι παραπάνω κανονισμοί ισχύουν και για τα ζώα βοήθειας (σκυλιά οδηγών), μην υποθέτετε ότι μπορείτε να τα φέρετε χωρίς προβλήματα. Αν και οι κανόνες είναι μερικές φορές χαλαροί (τα περισσότερα εμπορικά κέντρα είναι εκτός ορίων για τα σκυλιά, αλλά επιτρέπουν στους σκύλους-οδηγούς, οι αλσατικά σκυλιά-οδηγοί δεν πρέπει να φορούν λαβίδες), οι κανόνες εισαγωγής γενικά δεν είναι. Σημειώστε, επίσης, ότι η ιρλανδική νομοθεσία επιτρέπει σήμερα μόνο για σκύλους-οδηγούς για άτομα με προβλήματα όρασης γενική πρόσβαση, άλλα σκυλιά βοήθειας δεν ρυθμίζονται σωστά, πόσο μάλλον τα μη κυνόδοντα.