Τι ώρα ανοίγει η Ιρλανδία για επιχειρήσεις;

Ένα από τα καυτά ερωτήματα για κάθε επισκέπτη στην Ιρλανδία είναι πότε μπορεί να περιμένει η χώρα να είναι "ανοικτή για δουλειά"; Πότε τα καταστήματα ανοίγουν στην Ιρλανδία και είναι όλα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή; Πότε κλείνουν τα ιρλανδικά μουσεία για την ημέρα; Υπάρχει κάτι να κάνει τις Κυριακές, ή είναι όλοι στην εκκλησία;

Τα καλά νέα είναι ότι αν θέλετε να πάτε για ψώνια ή να επισκεφθείτε ένα αξιοθέατο, μπορείτε να το κάνετε σε σχεδόν οποιαδήποτε πολιτισμένη εποχή.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε τοποθεσία, βοηθά να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες για το πότε θα βγείτε έξω. Αν χρειάζεστε κυβερνητικές υπηρεσίες, είναι ακόμα πιο σημαντικό να γνωρίζετε τι να περιμένετε.

Ακολουθούν μερικές γενικές υποδείξεις σχετικά με το πότε πρέπει να βρείτε τις πόρτες που δεν είναι σταθερά κλειδωμένες, αν και υπάρχουν κάποιες ειδικές εξαιρέσεις σε αυτούς τους κανόνες. Το έναυσμα μπορεί να ποικίλει τοπικά - οι αργίες στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας δεν είναι πάντα πανομοιότυπες με τις αργίες στη Βόρεια Ιρλανδία , για παράδειγμα.

Υψηλή οδός καταστήματα και μεγάλα καταστήματα

Τα περισσότερα καταστήματα High Street (καταστήματα στις κύριες εμπορικές περιοχές ή εμπορικά κέντρα στις κεντρικές αστικές περιοχές) θα ανοίγουν συνήθως μεταξύ 9 και 10 π.μ., στη συνέχεια κλείνουν μεταξύ 5 και 6 μ.μ., από Δευτέρα έως Σάββατο. Τα διαλείμματα μεσημεριανού γεύματος είναι σπάνια - σε μεγάλες πόλεις σχεδόν άγνωστες - αλλά ορισμένες πόλεις νομού μπορεί να έχουν πρώιμες ημέρες κλεισίματος. Ορισμένες μεγάλες πόλεις της επαρχίας και όλες οι μεγάλες πόλεις θα είναι ανοιχτές την Κυριακή από το μεσημέρι έως τις 18:00. ο ίδιος κανόνας ισχύει για τις ώρες αργιών.

Τα περισσότερα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά κέντρα ανοίγουν γύρω στις 9 π.μ., αλλά οι χρόνοι κλεισίματος ποικίλλουν. Είναι ασφαλές να περιμένετε ένα κλείσιμο γύρω στις 6 μ.μ. από Δευτέρα έως Τετάρτη και το Σάββατο και 20 μ.μ. την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την Κυριακή και τις αργίες, οι ώρες λειτουργίας είναι πιθανό να είναι μεταξύ του μεσημέρι και της 6 μ.μ. Σημειώστε: Αυτοί είναι οι γενικοί χρόνοι ανοίγματος για ολόκληρο το εμπορικό κέντρο. τα μεμονωμένα καταστήματα ενδέχεται να ανοίξουν αργότερα και να κλείσουν νωρίτερα

Τα σούπερ μάρκετ διατηρούν γενικά τις ίδιες ώρες εργασίας με τα καταστήματα High Street, πιστεύοντας ότι μερικά σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα και μερικά μεγάλα είναι ακόμη ανοιχτά 24 ώρες. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μια εσφαλμένη ονομασία, καθώς οι "24 ώρες" συχνά αποκλείουν τις βραδιές του Σαββάτου και της Κυριακής.

Καταστήματα ευκολίας και σταθμοί εξυπηρέτησης

Το κατάστημα ευκολίας εξυπηρετεί συνήθως τους μετακινούμενους και τους επαγγελματίες που εργάζονται, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγουν γύρω στις 7 το πρωί και κλείνουν γύρω από τις 9 έως τις 10 μ.μ. από Δευτέρα έως Σάββατο το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα στις Κυριακές.

Μόνο τα καταστήματα με άδεια πώλησης πωλούν αλκοόλ και οι πωλήσεις οινοπνεύματος δεν είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή κατά τις ώρες λειτουργίας. Οι πωλήσεις οινοπνεύματος επιτρέπονται μόνο μεταξύ 10.30 π.μ. και 10.00μ.μ. τις καθημερινές και από τις 12.30μ.μ. έως τις 10μμ τις Κυριακές (και αργίες). Αυτοί είναι οι χρόνοι μόνο για τη Δημοκρατία. οι χρόνοι πωλήσεων στη Βόρειο Ιρλανδία υπόκεινται σε τοπικές άδειες εκμετάλλευσης και επομένως σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία.

Τα βενζινάδικα με 24ωρη εξυπηρέτηση μπορούν να βρεθούν στις μεγαλύτερες αστικές περιοχές και κατά μήκος μεγάλων διαδρομών. διαφορετικά, ισχύουν ώρες λειτουργίας παρόμοια με τα καταστήματα ευκολίας. Λάβετε υπόψη ότι οι σταθμοί εξυπηρέτησης των αυτοκινητοδρόμων παραμένουν λίγοι και απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Τράπεζες και ταχυδρομεία

Οι τράπεζες είναι γενικά ανοικτές από τις 10 π.μ. έως τις 4 μμ από Δευτέρα έως Παρασκευή και σίγουρα θα κλείσουν τις αργίες.

Μπορεί να υπάρχει ένα παρατεταμένο μεσημεριανό διάλειμμα. Σημειώστε ότι πολλές τράπεζες της Ιρλανδίας κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να κρατήσουν τον πελάτη έξω από την πόρτα και μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα καταστήματα "χωρίς μετρητά" είναι όλα τα οργή.

Τα περισσότερα ταχυδρομεία είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 5 ή 6 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή, μερικές φορές με ώρα γεύματος γύρω από τη 1 μ.μ. στις αγροτικές περιοχές. Τα μεγαλύτερα ταχυδρομεία είναι ανοιχτά το Σάββατο (στις περισσότερες περιπτώσεις τα πρωινά), αλλά όλα θα είναι συνήθως κλειστά κατά τις αργίες.

Μουσεία και αξιοθέατα

Αναμείνετε τα περισσότερα μουσεία να είναι ανοιχτά μεταξύ 10 π.μ. (το μεσημέρι τις Κυριακές) και 5 ή 6 μ.μ. Ορισμένα μουσεία είναι κλειστά τις Δευτέρες και ορισμένα αργότερα ( ειδικά τα Εθνικά Μουσεία στο Δουβλίνο ).

Αναμείνετε τα περισσότερα αξιοθέατα να είναι ανοικτά μεταξύ 10 π.μ. (το μεσημέρι τις Κυριακές) και 5 ή 6 μ.μ. Ορισμένα αξιοθέατα κλείνουν έξω από την εποχή (τέλη Μαρτίου έως Οκτώβριο) ή λειτουργούν περιορισμένα ωράρια λειτουργίας, ειδικά σε αγροτικές περιοχές.

Όπως πάντα, ελέγξτε πριν ταξιδέψετε.

Εστιατόρια

Τα παμπ στο Δουβλίνο και στις επαρχίες θα πρέπει να είναι ανοιχτά από το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα ως κανόνας - περιμένετε να κλείσετε κάποια παμπ τις Κυριακές, ειδικά στη Βόρεια Ιρλανδία.

Δημόσια συγκοινωνία

Οι δημόσιες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ξεκινούν γενικά στις 6 π.μ. για τους μετακινούμενους, στις 7 π.μ. στις αστικές περιοχές και στη συνέχεια αρχίζουν να τελειώνουν από τις 7 μ.μ. Λίγες μόνο επιλεγμένες υπηρεσίες λειτουργούν μετά τις 11 μ.μ. Οι υπηρεσίες του Σαββάτου ξεκινούν αργότερα και οι υπηρεσίες της Κυριακής είναι πολύ λιγότερο συχνές. Στις δημόσιες αργίες ισχύουν τα χρονοδιαγράμματα της Κυριακής.

Όπως πάντα συνιστάται να ελέγχετε τις ώρες λειτουργίας πριν ταξιδέψετε σε μεγαλύτερες αποστάσεις για να αποφύγετε την απογοήτευση!