Γιατί το ιρλανδικό Talk Blarney;

Πώς ένας εύγλωττος Ιρλανδός και μια ανυπόληπτη βασίλισσα έφεραν μια φράση

Blarney, είναι όλος ο Blarney. Ή, όπως πολλοί ένας Ιρλανδός και άλλοι ομιλητές στην Αγγλία μπορούν να πουν: "Μιλάει ένα φορτίο του Blarney!" Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι Ιρλανδοί (και πολλά άλλα έθνη) φαίνεται να κάνουν ένα σχετικά απαράδεκτο κάστρο γεμάτο στο County Cork το θέμα της συζήτησης ή ενός σημείου κριτικής; Ή γιατί στη γη θέλουν να ταξιδεύουν εκεί, θέλουν, απλά να φιλήσουν μια πέτρα; Λοιπόν, αρχικά το ρητό δεν ήταν να μιλήσει Blarney, αλλά για Blarney μιλάμε (πάρα πολύ, και πολύ αποφυγή).

Το οποίο έστειλε την καλή Βασίλισσα Bess (που θα είναι η Elizabeth I) ακριβώς επάνω στους τοίχους. Αλλά μας έδωσε μια πολύ σύντομη και περιγραφική προσθήκη στην αγγλική γλώσσα. Τόσο πώς ορίζετε το "Blarney", τι σημαίνει "Blarney";

Η έννοια του Blarney

Αν δηλώνουμε ότι κάτι είναι "πολύ Blarney", δεν αναφέρουμε μια πραγματική τοποθεσία στην Ιρλανδία. Αντίθετα, είμαστε (dis-) χαρακτηρίζοντας το μήνυμα ως αναληθές. Ή ίσως να περιέχει ένα κομμάτι της αλήθειας κάπου. Αλλά η ιστορία έχει εκτονωθεί από όλες τις αναλογίες, που λαμβάνονται από το περιβάλλον της, προστίθενται και εκφυλίζονται, μιλώντας με πολύ παραστατικό τρόπο, αλλάζουν πέρα ​​από την αναγνώριση, διακοσμούνται για να ταιριάζουν στις ανάγκες του ομιλητή ή απλώς στρίβονται για να προκαλούν τη συμπαράστασή μας. Ή όλα αυτά.

Ο Blarney, πρέπει να ξέρετε, δεν είναι ένα απλό, κραυγαλέο ψέμα, είναι οικονομικό με την αλήθεια, ή "ψεύτικα νέα". Το Blarney είναι η πλήρης μετωπική επίθεση στα συναισθήματά σας, που αποσκοπεί να παρακάμψει την ικανότητά σας για ορθολογική σκέψη.

Το Blarney είναι το τελευταίο όπλο μαζικής απόσπασης της προσοχής. Δυσαρεστημένος στα χέρια ενός επαγγελματία, μπορεί να επιτύχει τίποτα δίνοντας τίποτα μακριά. Το μήνυμα χάνει τη σημασία του, η αντίδραση εντέρου της συμπάθειας είναι το νέο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συναισθήματα που αντικαθιστούν τις πληροφορίες.

Ωστόσο, η "ομιλία Blarney" δεν είναι αναγκαστικά κακό πράγμα, καθώς το χαρακτηριστικό αυτό δεν σημαίνει πάντα αρνητικό τρόπο.

Είναι το "Δεν υπάρχει τρόπος!" των ηλικιωμένων γενεών, με ιρλανδική συστροφή. Αν αναφέρεται ότι κάποιος μιλάει Blarney, ή ότι μια ιστορία είναι ένα φορτίο Blarney, κανείς δεν έχει πληγεί (ακόμα). Είναι μαλακότερο από το "ψέμα που βρίσκεται!" και μάλλον σαν "νομίζω ότι μπορεί να τραβάτε το πόδι μου λίγο εδώ", καθιστώντας όλα αυτά λίγο κατανοητό, ακόμα και συγγνωστή.

Η καταγωγή του Blarney

Η χρήση της λέξης "Blarney" σε αυτό το πλαίσιο έχει ένα βασιλικό γενεαλογικό και τις τελικές ρίζες της στο Blarney, County Cork. Κατά τη διάρκεια της αναμόρφωσης, η βασίλισσα Ελίζαμπεθ προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τους Ιρλανδούς. Αν και δεν ήταν δυσμενής στη φωτιά και το ξίφος, αν χρειαζόταν, η Ελίζαμπεθ χρησιμοποίησε επίσης τη διπλωματία και γνώρισε συχνά τα ιρλανδικά πρόσωπά της πρόσωπο με πρόσωπο. Προφανώς, λιγότεροι από τους εκβιαστικούς αγρότες και περισσότεροι από τους επαναστάτες άρχοντες - πρέπει κανείς να διατηρήσει τα πρότυπα.

Ακόμα κι αυτή, ίσως, είχε τη δεύτερη σκέψη για τη σοφία να το κάνει ... όταν συναντήθηκε με τον Cormac MacCarthy, μαζί με τον ίδιο τον αγώνα της στην τέχνη της μη εμπλεκόμενης διπλωματίας. Ως ο σημερινός άρχοντας του Κάστρου Blarney, ο Cormac προσπάθησε κάθε νόμιμο (ή τουλάχιστον όχι αυστηρά παράνομο) να διατηρήσει την ανεξαρτησία του. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να αποφύγει να διανείμει πάρα πολλά από το τίποτα στο στέμμα. Το σύνθημά του δεν ήταν "Ξύστε την πλάτη μου και θα χαράξω το δικό σου!" Ήταν περισσότερο σαν "Απλά αφήστε με μόνο, έτσι;"

Έτσι, τα αιτήματα της βασίλισσας Ελίζαμπεθ δεν πληρούσαν τακτικά ούτε πράξεις, ούτε δεσμεύσεις. Αντ 'αυτού, ο ιρλανδός άρχοντας προσέφερε εκτενείς εξηγήσεις για το γιατί κάτι δεν θα μπορούσε να γίνει ή μπορεί να γίνει σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, τουλάχιστον όχι αμέσως, και γενικά όχι χωρίς κάποια τροποποίηση (που θα ήταν πάντοτε προς όφελός του). Εν ολίγοις, ο Cormac προσπάθησε να μιλήσει και να μπλοφάρει την έξοδο του, ελπίζοντας ότι η Ελισάβετ θα ξεχάσει απλά. Ήταν ο αρχικός Ιρλανδός φασιστής.

Αλλά ξεχάστε την Virgin Queen όχι. Και ο Cormac έγινε ένας σωστός πόνος στο βασιλικό οπίσθιο τμήμα. Τόσο πολύ ώστε μια μέρα η Ελισάβετ να σκοντάψει και να φωνάζει: "Αυτό είναι όλος ο Blarney, αυτό που λέει ότι δεν σημαίνει ποτέ". Και με αυτό η πιο ισχυρή γυναίκα στη Γη είχε γεννήσει μια νέα φράση στην αγγλική γλώσσα.

Η πέτρα Blarney

Όποιος επιθυμεί να είναι τόσο εύγλωττος όσο ο καλύτερος από τον καλύτερο μπορεί να θέλει να κάνει το δρόμο του στο Blarney Castle.

Εκεί περιμένει το Blarney Stone, μία από τις γνήσιες τουριστικές παγίδες της Ιρλανδίας . Για αιώνες - το 1825 ο πατέρας Prout ήδη λυρικό για την πέτρα και το υποτιθέμενο "δώρο του gab".

Αξίζει? Λοιπόν, εάν επισκέπτεστε το "Τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο" είναι στη λίστα των κουβάδων σας (τα οποία είναι καλύτερα να είναι σύντομα, λόγω προβλημάτων υγιεινής), θα πρέπει σίγουρα να πάτε. Εάν χρειάζεστε καλύτερες δεξιότητες για να επηρεάσετε τους ανθρώπους και να κερδίσετε φίλους, ίσως είστε καλύτερα με ένα βιβλίο αυτοβοήθειας. Επειδή, μάλιστα, μιλώντας Blarney όλη την ώρα θα είναι περισσότερο από πιθανό να ενοχλήσει τους ανθρώπους. Μακροπρόθεσμα τουλάχιστον.