Πού να δείτε Πολικές αρκούδες στο άγριο

Polar Bear Tours στην Αλάσκα και τον Καναδά

Οι πολικές αρκούδες βρίσκονται στην Αλάσκα, τον Βόρειο Καναδά, τη Γροιλανδία, τη Νορβηγία και άλλες τοποθεσίες πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Δεδομένου ότι οι πολικές αρκούδες περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στη θήρα της θάλασσας, ο καλύτερος χρόνος για θέαση είναι όταν ο πάγος λιώνει και ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους στην ακτή. Αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά, τα οποία βρίσκονται στον κατάλογο ειδών απειλούμενων ειδών, είναι πραγματικά υπέροχα να δουν, ιδιαίτερα στο δικό τους φυσικό περιβάλλον.

Οι κάπροι, ή τα αρσενικά, μπορούν να ζυγίζουν πάνω από 1.400 λίβρες και οι ενήλικες χοιρομητέρες, ή τα θηλυκά, ζυγίζουν περίπου 600 λίβρες. Ένας αγριόχοιρος μπορεί να σταθεί πάνω από 10 πόδια στα πίσω πόδια του, γεγονός που το κάνει ένα πλάσμα που δεν θέλετε να δείτε κοντά και προσωπικά, εκτός εάν είστε σε ασφαλή απόσταση μακριά ή μέσα στα όρια ενός ειδικού οχήματος παρακολούθησης.

Polar Bear Tours στην Αλάσκα

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχετε σε μια περιοδεία για να δείτε πολικές αρκούδες, είναι σκόπιμο. Εκτός από την ασφάλεια (ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη), είναι πιο πιθανό να δείτε πολικές αρκούδες όταν ταξιδεύετε με μια αναγνωρισμένη εταιρία περιοδείας παρά με τη δική σας. Οι οδηγοί γνωρίζουν πού να ψάξουν για αρκούδες και είναι πιο πιθανό να τα εντοπίσουν με τη λευκή γούνα τους στη λευκή τούνδρα, από τον μέσο τουρίστα. Επίσης, τα ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες περιοδείας δεν παρενοχλούν ή ενοχλούν τις αρκούδες, διατηρώντας παράλληλα ασφαλή τους ταξιδιώτες.

Αρκετές εταιρείες προσφέρουν περιηγήσεις πολικής αρκούδας στην Αλάσκα, ειδικά αν θέλετε να επισκεφθείτε το Αρκτικό Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής, όπου υπήρξε ώθηση για τρυπάνι για πετρέλαιο σε μια σημαντική περιοχή για denning, έγκυες πολικές αρκούδες.

Το Warbelows Air Ventures πετάει από το Fairbanks, την Αλάσκα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και οι πελάτες παραμένουν σε ένα χωριό Inupiat που βρίσκεται στο απόθεμα. Εάν ταξιδεύετε μαζί τους, θα σας εγγυηθούν ότι θα δείτε πολικές αρκούδες στο φυσικό περιβάλλον.

Το Wild Alaska Travel έχει ένα ταξίδι 6 ημερών / 5 νύχτες και ένα ταξίδι 10 ημερών / 9 νύχτας, που αναχωρούν από και επιστρέφουν στο Fairbanks.

Οι περιηγήσεις πηγαίνουν σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Αλάσκας, Kaktovik στο νησί Barter, το οποίο είναι ανοικτής θάλασσας από τη Βόρεια Πλευρά της Αλάσκας. Η μεγαλύτερη περιοδεία περιλαμβάνει περισσότερα ταξίδια van και την ευκαιρία να δουν τα Northern Lights. Οι ομαδικές εκδρομές είναι μικρές και κάνουν κράτηση νωρίς, οπότε φροντίστε να κρατήσετε το σημείο σας το συντομότερο δυνατό.

Πρωτεύουσα της Πόλης του Καναδά

Στον Καναδά, η πόλη Τσόρτσιλ, που βρίσκεται στη Μανιτόμπα, συχνά αναφέρεται ως η «πρωτεύουσα του πολικού πρωτεύου του κόσμου». Φυσικά, αυτό το κάνει έναν ακόμη σπουδαίο προορισμό για την παρακολούθηση πολικών αρκούδων και υπάρχουν αρκετές εταιρείες που διοργανώνουν περιηγήσεις στην περιοχή.

Η Μεγάλη Καναδική Εταιρεία Ταξιδιών προσφέρει μια ποικιλία περιηγήσεων πολικών αρκούδων γύρω από τον Τσόρτσιλ. Τα ταξίδια της εταιρείας αυτής κυμαίνονται από μια μέρα στο όχημα tundra σε μια μακρύτερη, ξεναγούμενη περιοδεία που περιλαμβάνει δύο ημέρες στο buggy. Οι εκδρομές ξεκινούν στο Γουίνιπεγκ και οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ένα τρένο από και προς τον Τσώρτσιλ για μια διαφορετική περιπέτεια.

Η φυσική περιπέτεια Habitat οδηγεί πολικές αρκούδες περιηγήσεις στο Churchill, που ταξιδεύουν κατά μήκος των ακτών του κόλπου Hudson. Τα "προσαρμοσμένα Polar Rovers" της εταιρείας έχουν ελαστικά έξι ποδών και ειδικά καταστρώματα παρατήρησης, καθώς και ένα άνετα θερμαινόμενο εσωτερικό για την κοντινή προβολή των πλασμάτων.

Ο Churchill Wild έχει εκδρομές για να δει πολικές αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Το καλοκαίρι μπορεί να δείτε αρκούδες που τρέχουν κοντά σε αγριολούλουδα και βόσκουν στα λιβάδια. Αλλά καθώς τα πράγματα αρχίζουν να δροσίζουν, οι μεγάλες περιπέτειες πάγου φέρουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ο Churchill Wild έχει το δικό του οικολογικό καταφύγιο και το δρομολόγιο περιλαμβάνει τις 30 χιλιόμετρα πτήσεις προς και από εκεί. Αυτή είναι μια ειδική ευκαιρία να μείνετε κάπου εκτός από το ξενοδοχείο Churchill. Ελέγξτε το και κάντε ερωτήσεις σχετικά με τα καταλύματα.

Επιλογές στη Νορβηγία

Η Αλάσκα και ο Καναδάς δεν είναι τα μόνα μέρη για να εντοπίσετε τις πολικές αρκούδες στην άγρια ​​φύση. Το αρχιπέλαγος Svalbard της Νορβηγίας είναι επίσης ένας θαυμάσιος προορισμός γι 'αυτό που θέλει να δει αυτά τα πλάσματα στο φυσικό τους περιβάλλον. Η περιοχή φιλοξενεί έναν πληθυσμό αρκούδων που πιστεύεται ότι αριθμεί κάπου στη γειτονιά περίπου των 3500, καθιστώντας τους μια κοινή θέα για όσους ζουν ή επισκέπτονται την περιοχή.

Υπάρχουν αρκετοί τουριστικοί πράκτορες που πραγματοποιούν εκδρομές στην περιοχή Svalbard, συμπεριλαμβανομένων 50º Βορρά και ακόμη και National Geographic Expeditions. Όπως και με τις περισσότερες άλλες εκδρομές αυτού του είδους, τα ταξίδια αντιμετωπίζονται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και με προσοχή στον αειφόρο τουρισμό σε όλα τα μέρη που επισκέπτονται.

Οι πολικές αρκούδες απειλούνται πράγματι από τις κλιματικές αλλαγές, την ανθρώπινη καταπάτηση των οικοτόπων τους και άλλα ζητήματα. Όμως, με μια αξιόπιστη ταξιδιωτική εταιρεία μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να τα δείτε στενά, χωρίς να προκαλούν βλάβη ή να βλάπτουν τα ενδιαιτήματα με οποιονδήποτε τρόπο. Η ευκαιρία να το κάνουμε αξίζει τον κόπο.