Έγκλημα και ασφάλεια στο Μπελίζ

Πώς να μείνετε ασφαλείς και ασφαλείς σε διακοπές Μπελίζ

Το Μπελίζ είναι ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός οικολογικού τουρισμού, αλλά ενώ οι ζούγκλες και οι καγιές του Μπελίζ είναι όμορφα, το έγκλημα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα σε αυτό το έθνος της Κεντρικής Αμερικής. Ευτυχώς, τα νησιά της Καραϊβικής του Μπελίζ είναι επίσης μερικά από τα ασφαλέστερα μέρη για επίσκεψη.

Εγκλημα

Το Μπελίζ έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στην Καραϊβική και ένα από τα υψηλότερα στην Αμερική. το ποσοστό δολοφονίας είναι συγκρίσιμο με αυτό του Ντιτρόιτ, Μιχ.

Η βία των συμμοριών είναι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος και επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην πόλη του Μπελίζε. Η νότια πλευρά της πόλης Μπελίζε, ειδικότερα, θα πρέπει να αποφεύγεται ανά πάσα στιγμή.

Κάποιο βίαιο έγκλημα έχει εξαπλωθεί στα βόρεια και δυτικά μέρη της χώρας, ωστόσο, όπου οι δολοφονίες και τα περιστατικά όπως οι εισβολές στο σπίτι ήταν σπάνια. Αυτό περιλαμβάνει ορισμένες περιοχές που επισκέπτονται οι τουρίστες. Οι εγκληματίες συνήθως φέρουν όπλα και δεν περπατούν στο φόβο της αντιπαράθεσης. οι ταξιδιώτες καλούνται να συμμορφωθούν με τις οδηγίες ενός ληστή αντί να αντισταθούν. Παρόλα αυτά, αρκετές ληστείες τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο.

"Τα σοβαρά εγκλήματα παραμένουν χαμηλά γύρω από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ερειπίων των Μάγια, αλλά ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει", σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. "Πολλές τουριστικές περιοχές κατά μήκος των δυτικών συνόρων με τη Γουατεμάλα έχουν ενεργές στρατιωτικές περιπολίες οφειλόμενες εν μέρει στα διάφορα περιστατικά συνόρων που αναφέρονται κάθε χρόνο.

Ορισμένες από αυτές τις εκδρομές απαιτούν στρατιωτική περιπολία για να δείτε ερείπια που βρίσκονται στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Τα τουριστικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων των σωληνώσεων των σπηλαίων και των επενδύσεων με φερμουάρ, παραμένουν σχετικά ασφαλείς. "

Οι επισκέπτες του Μπελίζ συμβουλεύονται:

Η Καραϊβική cayes από την ακτή του Μπελίζ, που είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είναι πολύ πιο ασφαλείς. Παρόλο που το έγκλημα εξακολουθεί να συμβαίνει στα καγιέ, είναι πολύ λιγότερο συχνό και γενικά μη βίαιο - συνήθως μικρά εγκλήματα ευκαιρίας. Ωστόσο, τέτοια εγκλήματα συχνά απευθύνονται σε τουρίστες ή πιο εύπορους κατοίκους μακράς διαρκείας. Και υπήρξαν μερικές μεγάλες δολοφονίες τουριστών και ομογενών.

"Το Μπελίζ προσφέρει μια τεράστια ποικιλία τουριστικών προορισμών, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη της χώρας.

Ο εύκολος ρυθμός που βρέθηκε στη Μπελίζ μπορεί να ξεγελάσει το γεγονός ότι οι εγκληματίες θα δουλεύουν οπουδήποτε κι αν είναι προς όφελός τους ", αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών." Οι τουρίστες έχουν ληστέψει ενώ επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και περιστασιακά βίαια εγκλήματα έχουν σημειωθεί σε περιοχές θέρετρων τόσο στην ηπειρωτική Μπελίζε όσο και στις ακτές. Οι παράνομες δραστηριότητες σε απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να περιλαμβάνουν γρήγορα τον αθώο τουρίστα. Είναι συνετό να υποθέσουμε ότι οι διαδικασίες και οι απαιτήσεις ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς δεν ανταποκρίνονται στα αμερικανικά πρότυπα και εξετάζονται προσεκτικά πριν από την ανάληψη της δραστηριότητας ».

Η αστυνομία στο Μπελίζ είναι ανίκανη και ελάχιστα εξοπλισμένη. Τα εγκλήματα κατά των επισκεπτών λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αλλά η ικανότητα της αστυνομίας να ανταποκρίνεται είναι περιορισμένη.

Οι ταξιδιώτες συνιστάται να αποφεύγουν τα λεωφορεία στη Μπελίζ και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ταξί με άδεια οδήγησης, οι οποίες διαθέτουν πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας.

Μην δεχτείτε ταξίδια ταξί με άλλους επιβάτες που είναι άγνωστοι για εσάς και οι σόλο γυναίκες ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι σεξουαλικοί οδηγοί ταξί κατά των γυναικών που ταξιδεύουν μόνοι έχουν αναφερθεί.

"Έχουν υπάρξει πρόσφατα παράπονα ότι οι δυτικοί τουρίστες που αποβιβάζονται από κρουαζιέρες προσφέρονται ναρκωτικά και στη συνέχεια" στήνονται "για σύλληψη και καταβολή υψηλού προστίμου", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών. "Όλοι οι Αμερικανοί πολίτες ενημερώνονται ότι η αγορά ναρκωτικών στο Μπελίζ είναι αντίθετη προς το νόμο και οι παραβάτες υπόκεινται σε σημαντικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου φυλακών".

Οδική ασφάλεια

Οι οδικές συνθήκες στο Μπελίζ είναι γενικά πολύ φτωχές στην καλύτερη περίπτωση και επικίνδυνες στη χειρότερη περίπτωση. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι οδοί εκτός από τον αυτοκινητόδρομο Βόρειας, Δυτικής και Κομμουνιστικής (Νότιας) και πρέπει να χρησιμοποιείται εξαιρετική προσοχή ακόμη και όταν οδηγείτε σε αυτούς τους μεγάλους δρόμους. Μην οδηγείτε τη νύχτα εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο. Εάν οδηγείτε, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κινητό τηλέφωνο, εφεδρικό ελαστικό και άλλο εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης - ακόμα και κάποια μη φθαρτά τρόφιμα. Ταξιδέψτε με περισσότερα από ένα όχημα, αν είναι δυνατόν.

Σημείωση: Τα οχήματα στο Μπελίζ ΜΗΝ αποδίδουν στους πεζούς.

Άλλοι κίνδυνοι

Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες μπορεί να χτυπήσουν το Μπελίζ, προκαλώντας μερικές φορές σημαντική ζημιά. Μικροί σεισμοί έχουν συμβεί, αλλά πλημμύρες μετά από καταιγίδες είναι πολύ μεγαλύτερη ανησυχία. Δασικές πυρκαγιές μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της ξηράς εποχής, και επικίνδυνη άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων των jaguars, μπορεί να συναντηθεί στα προστατευόμενα τροπικά δάση.

Νοσοκομεία

Η Μπελίζ Σίτι έχει τα δύο μόνο μεγάλα νοσοκομεία που θεωρούνται κατάλληλα από τα αμερικανικά πρότυπα και είναι εξοπλισμένα για να χειριστούν σοβαρά προβλήματα: το Μπελίζ Ιατρικών Συνεργατών και το νοσοκομείο Memorial του Karl Huesner.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην Έκθεση Ασφάλειας και Ασφάλειας του Μπελίζ που δημοσιεύεται ετησίως από το Γραφείο Διπλωματικής Ασφαλείας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές για Μπελίζε σχετικά με το TripAdvisor