Ταμπάκο ή Τσίχλα: Είναι Νομικά στην Ιρλανδία;

Αυτή η ερώτηση ήρθε πρόσφατα από διάφορους αναγνώστες (υποθέστε γι 'αυτό το λόγο ονομάζεται "εθισμένος στη νικοτίνη") και εδώ θα προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτό ... εν συντομία, ο καπνός είναι νόμιμος παντού και ο καπνός μάσημα είναι νόμιμος στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά οι εισαγωγές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας απαγορεύονται. Το αν πράγματι παρακολουθείται αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά η μάσημα του καπνού στο κοινό δεν γίνεται στην Ιρλανδία. Παρεμπιπτόντως, και οι δύο τρόποι λήψης ενός σκευάσματος νικοτίνης δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς ο καπνός δεν φωτίζεται.

Είναι το Snuff Legal στην Ιρλανδία;

Απολύτως - δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σας εμποδίζει να πάρετε ένα πλούσιο καπνιστό ταμπλό, περισσότερο από πιθανό να ακολουθήσετε ένα πολύ εκρηκτικό φτάρνισμα. Ο καπνός χωρίς καπνό για ρινική κατανάλωση δεν εμπίπτει ούτε στην απαγόρευση του καπνίσματος .

Μπορείτε να διαβάσετε αντίθετες απόψεις σχετικά με αυτό κατά την αλιεία στο διαδίκτυο, συχνά με θορυβώδεις περιγραφές σχετικά με "έναν φίλο ενός συντρόφου που γνώριζε κάποιον" που ήταν φυλακισμένος και ναυαγοειδής για να του έχει καπνιστεί. Είναι όλα σκουπίδια. Η μόνη διάταξη που πρέπει να τηρηθεί είναι ότι η πώληση του ταμπάκου στην Ιρλανδία πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους περί συσκευασίας (προειδοποίηση για την υγεία).

Μη με πιστέψεις; Λοιπόν, ο Peterson του Δουβλίνου κάνει ένα αρκετά γρήγορο εμπόριο στο ταμπάκο, και πρέπει να ξέρουν ...

Είναι το Chewing Legal Νοικοκυριό στην Ιρλανδία;

Αυτό είναι πιο δύσκολο να απαντήσω ... όπως από το νόμο μπορεί να τρέξει σε πρόβλημα. Ο Νόμος περί Δημόσιας Υγείας (καπνού) του 2002 είναι απολύτως σαφής: 38. (2) Πρόκειται για αδίκημα για ένα πρόσωπο να παρασκευάζει, να εισάγει, να προμηθεύει, να πωλεί ή να προσκαλεί προσφορά για αγορά από του στόματος προϊόντος καπνού χωρίς καπνό.

Και ο καπνός μάσησης είναι ένα προϊόν καπνού χωρίς καπνό από το στόμα, πλήρης στάση. Ω, ευχαριστώ που ρωτήσατε - η τσίχλα νικοτίνης δεν είναι, καθώς δεν παράγεται άμεσα από τον καπνό.

Και πάλι, πολλοί άνθρωποι στο διαδίκτυο διαθέτουν την «τρέλα της ΕΕ» γι 'αυτό, κάτι που είναι λάθος - ο καπνός μάσησης είναι νόμιμος στο Ηνωμένο Βασίλειο (ακόμα κράτος μέλος, αν και το φάσμα των αργαλειών του Brexit ) και λιανοπωλητές όπως το Black Swan Shoppe να το προσφέρετε ελεύθερα.

Μπορεί επίσης να βρεθεί σε εξειδικευμένα καταστήματα στη Βόρειο Ιρλανδία.

Και εδώ ξεκινά το πρόβλημα - ο ιρλανδικός νόμος απαγορεύει την εισαγωγή καπνού μάσησης. Μήπως αυτό σημαίνει την εμπορική εισαγωγή ή την απλή εισαγωγή για δική σας χρήση; Σε περίπτωση αμφιβολίας, και οι δύο. Τούτου λεχθέντος, μια σακούλα καπνίσματος τσίχλας στην τσέπη σας θα είναι πολύ πιθανό να περάσει απαρατήρητη, ειδικά καθώς θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καπνός πίπα. Ανεξαρτήτως από εμένα, προτείνω να σπάσετε το νόμο (αν ισχύει) μεταφέροντας τον δικό σας καπνό τσίχλας στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, αλλά μπορώ να φανταστώ πολύ λίγες περιστάσεις υπό τις οποίες αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.

Αλλά, και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι φιλικών συμβουλών, να είστε προετοιμασμένοι για κάποια αυξημένα φρύδια και ακόμη και σχόλια εάν αρχίσετε να καπνίζετε καπνού, ακολουθούμενος από την αναπόφευκτη φτύσιμο. Αυτό απλά δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι σε ευγενική εταιρεία και πλήρη θέα.

Και ένας Λόγος για τα Τελωνεία ...

Λάβετε υπόψη ότι εδώ μιλάμε για προϊόντα καπνού και ότι αυτά θα υπόκεινται στους ιρλανδικούς τελωνειακούς κανονισμούς .

Υπάρχουν δικαιώματα για αφορολόγητα αγαθά από τρίτες χώρες. Οι μέγιστες ποσότητες προϊόντων καπνού που μπορούν να εισαχθούν χωρίς να επιβληθούν δασμοί και φόροι είναι

Σημειώστε το "ή" στη λίστα, σίγουρα όχι "και" εδώ!

Για τη μεταφορά αγαθών εντός της ΕΕ ένας ιδιώτης μπορεί γενικά να εισάγει όσο θα εξακολουθούσε να πληροί τις προϋποθέσεις για "προσωπική χρήση" - προφανώς δεν φορτώνει εμπορευματοκιβώτια, αλλά (για παράδειγμα) 800 τσιγάρα που έχουν ήδη φορολογηθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ γενικά δεν πρέπει να θέτουν πρόβλημα.