Αν οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι αποξηραμένοι αξίζει τον κόπο;

Ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος ότι το New York State Parks Department εξετάζει το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσει τους καταρράκτες του Νιαγάρα και έχει πολλούς τουρίστες που εξετάζουν άλλα σχέδια για τα ταξίδια τους. Παρόλο που τα ασπροπάτα ύδατα μπορεί να σταματήσουν να ρέουν, δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί το σχέδιο δεν πρόκειται να είναι μόνιμο.

Η πρόταση ήρθε νωρίτερα αυτό το έτος, όταν διαπιστώθηκε ότι δύο από τις γέφυρες που καλύπτουν τους καταρράκτες ήταν σε απελπιστική ανάγκη επισκευής.

Οι γέφυρες 115 ετών συνδέουν τον ηπειρωτικό καταρράκτη του Νιαγάρα, τη Νέα Υόρκη με το νησί των αιγών και απλώνουν τον ποταμό Νιαγάρα. Το κατόρθωμα της ανακατασκευής δεν είναι εύκολο και γι 'αυτό η απόφαση για την αποστράγγιση των Καταρράχτων επιπλέει, έτσι οι μηχανικοί θα μπορούσαν να ανοικοδομηθούν πλήρως χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τα βιαστικά νερά που ενδεχομένως να τα απομακρύνουν. Οι προτεινόμενες επισκευές δεν είναι τόσο απλές όσο η ασφάλιση των πυλώνων που συγκρατούν τη γέφυρα. Διαπιστώθηκε ότι οι γέφυρες χρειάστηκε να ανακατασκευαστούν πλήρως, εκτός από την προσθήκη νέων δομικών υποστηριγμάτων και πεσσών. Οι υπάλληλοι δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πόσο καιρό θα χρειαστεί να σταματήσουν τα Falls για το έργο των 25 έως 35 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα μπορούσε να είναι περίπου ένα έτος.

Μια παρόμοια κίνηση έγινε πριν από περίπου 40 χρόνια όταν το 1969 το Σώμα των Μηχανικών των Ηνωμένων Πολιτειών απενεργοποίησε τους Falls για να μελετήσει τις επιπτώσεις της διάβρωσης. Καθ 'όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, το νερό μπλοκαρίστηκε αφήνοντας μόνο ένα βαρετό τοπίο βράχων που εκτείνεται από τη Νέα Υόρκη στο Οντάριο.

Οι τουρίστες συρρέουν για να πάρουν τις μοναδικές απόψεις, κάτι που κανείς δεν έχει δει ποτέ πριν.

Ο αντίκτυπος στον τουρισμό

Ορισμένοι ντόπιοι και τουριστικοί οργανισμοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στον τοπικό τουρισμό, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι θα ενισχύσει μόνο τον αριθμό των τουριστών που βγαίνουν για να δουν μια ευκαιρία μια φορά στη ζωή.

Η πρόταση επίσης δεν περιλαμβάνει την απενεργοποίηση και των τριών καταρρακτών - Bridal Veil Falls, Horseshoe Falls και American Falls. Μόνο οι Αμερικανοί και ο Νυφικός Πύργος του Βέλους θα απενεργοποιηθούν, ενώ οι 75.000 γαλόνια νερού που ρέουν πάνω από τους βράχους τους κάθε δευτερόλεπτο θα στραφούν προς τους Καταρράκτες Horseshoe.

Για όσους πηγαίνουν να δουν το φυσικό θαύμα αυτό το καλοκαίρι, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε, καθώς τα κατασκευαστικά σχέδια είναι ακόμα λίγα χρόνια έξω. Το Τμήμα Πάρκων εξακολουθεί να πρέπει να διεξάγει μελέτες και να εξασφαλίζει έγκριση και κεφάλαια πριν από οποιαδήποτε ενέργεια, ώστε να έχετε ακόμα αρκετό χρόνο για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα σε έναν από τους πιο επική καταρράκτες στον κόσμο.

Ενώ οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι αρκετά συνηθισμένοι στην προσοχή, τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για αυτό το φυσικό θαύμα. Πριν από μερικά χρόνια, ο ακροβάτης και ο περιφρονημένος Nik Wallenda περπατούσε σφιχτά πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα από τη Νέα Υόρκη στο Οντάριο. Χρειάστηκαν δύο χρόνια νομικών μάχες πριν τελικά εγκριθεί η Wallenda, αλλά τελικά εξασφάλισε την έγκριση και στις 15 Ιουνίου 2012 πήρε το τρομακτικό ταξίδι. Το έθνος συντονίστηκε, ενώ ο ABC ακολούθησε κάθε βήμα του, δίνοντας σε κάθε άτομο στη χώρα μια βαθιά ανάσα ανακούφισης όταν το έφερε χωρίς να συμβεί.

Καταρράκτες

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα έκαναν και πάλι διεθνή νέα όταν σχεδόν πάγωσαν τελείως κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα ψυχρού χειμώνα. Οι θερμοκρασίες μειώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα και η πόλη γνώρισε τις πιο διαδοχικές ημέρες κάτω από τις μηδενικές θερμοκρασίες. Για μερικές εβδομάδες, οι ταξιδιώτες και οι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να δουν τους καταρράκτες αντίθετα από ό, τι είχαν πριν, σχεδόν εξ ολοκλήρου καθώς τα κύματα ήταν κρυμμένα κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου.

Αυτή η πιο πρόσφατη πρόταση φέρνει τους Falls πίσω στο προσκήνιο. Το γεγονός ότι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα θα (προσωρινά) παραβιαστεί είναι μια τρομακτική πιθανότητα. Ενώ μερικοί μπορεί να μείνουν απογοητευμένοι από αυτή τη δυνατότητα, οι άλλοι το βλέπουν σαν μια ευκαιρία να δουν τα Falls όπως ποτέ άλλοτε. Δεν υπάρχει λόγος όταν κάτι τέτοιο θα συμβεί ξανά, οπότε για όσους είναι αρκετά τυχεροί για να κάνουν το ταξίδι και να το δει να απογυμνώνεται από την ομορφιά του, είναι μια εκπληκτική ευκαιρία.

Αν και τα σχέδια δεν έχουν ακόμη εδραιωθεί, μπορεί να αναμένεται ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τη λήψη μέτρων. Με κάθε μέρα οι δύο γέφυρες συνεχίζουν να υποβαθμίζονται και αποτελούν κίνδυνο για τον καθένα που προσπαθεί να πάρει τους χώρους από αυτούς.

Ενώ ένα ταξίδι στις απολιθωμένες πτέρυγες δεν θα είναι το ίδιο με τη λήψη στα βιαστικά ύδατα και πολλές δραστηριότητες όπως το Maid of the Mist, το Cave of the Winds και το Journey Behind the Falls, πιθανόν να τεθούν σε παύση, πράγμα που σημαίνει μόνο ότι εσείς Ένας άλλος λόγος για να επιστρέψω. Θα ήταν μια απίστευτη εμπειρία να δούμε τα Falls σε τέτοια αντίθετα φώτα. μια άγρια ​​και άδειο έρημο σε σύγκριση με μια πλούσια και επιθετική δύναμη.

Δεν είναι ακόμα γνωστό πώς αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις που ευδοκιμούν στον τουρισμό Falls, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να αγκαλιάσουν τη σύντομη αλλαγή και να δώσουν στους τουρίστες μια εντελώς νέα άποψη πόσο εντυπωσιακό είναι αυτό το φυσικό θαύμα. Φανταστείτε την άποψη ενός αποξηραμένου καταρράκτη του Νιαγάρα από ψηλά πάνω από το κατάστρωμα παρατήρησης, κάτι που πρέπει να είναι συγκρίσιμο μόνο με τα βάθη της Σελήνης ή του Grand Canyon. Προσωπικά, ενώ κάποιοι μπορεί να προτιμούν να δουν τα Falls σε όλη τους τη δόξα, νομίζω ότι αυτή η νέα γωνία δίνει λίγο περισσότερο ενθουσιασμό σε ένα ταξίδι στο Νιαγάρα.

Ακολουθήστε τον Sean στο Twitter και στο Instagram @BuffaloFlynn και ελέγξτε τη σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Buffalo, το Niagara Falls και τη Δυτική Νέα Υόρκη.