Ιρλανδία χωρίς αρρενωπό

Διακοπές χαμηλού κόστους στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία με προϋπολογισμό είναι ... πολύπλοκη. Μετά από (αρκετά επιτυχημένα) το παιχνίδι με άλλα αναπτυγμένα έθνη στα πλέγματα ευημερίας, οι ίδιοι οι Ιρλανδοί έχουν γίνει (σχεδόν) συνηθισμένοι σε υψηλές τιμές για τα πάντα. Hey, μπορούμε να το αντέξουμε τώρα, έτσι δεν μπορούμε;

Από την άλλη πλευρά, οι τουρίστες γίνονται σχεδόν αποπληκτικές όταν επεξεργάζονται το λογαριασμό του εστιατορίου, ειδικά εάν πρέπει να το μετατρέψουν σε δολάρια. Έτσι, είναι πραγματικά δυνατή η χαμηλού προϋπολογισμού ταξίδια προς και μέσω της Ιρλανδίας;

Είναι, αλλά μόνο αν είστε έτοιμοι να κόψετε τις γωνίες και να κάνετε χωρίς τις διακοσμήσεις.

Ερχόμενοι στην Ιρλανδία

Να φτάσετε εκεί είναι το πρώτο πρόβλημα - και περισσότερο από πιθανό να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι του συνολικού προϋπολογισμού σας.

Εκτός αν εργάζεστε το κόστος της αποβίβασής σας σε έναν παναμάικο ατμοκίνητο ατμόπλοιο μέσω του Lagos και του Murmansk, ως εξωτερικός επισκέπτης, θα έχετε λίγες επιλογές αλλά να πετάξετε μέσα. Κόστος αλλά όχι απαραίτητα ακριβός - για μερικές συμβουλές για την επιλογή αεροπορικών εταιρειών και την ιδέα να πάτε ο έμμεσος τρόπος συμβουλευτείτε τις σχετικές μου σελίδες. Επίσης, κατευθυνθείτε προς το site dedicated air travel.com για περισσότερες ιδέες.

Αν έρχεστε από την ηπειρωτική Ευρώπη και αισθάνεστε πραγματικά τολμηροί, σκεφτείτε να κάνετε μια βόλτα σε ένα φορτηγό μακρινών αποστάσεων, καταβάλλοντας το δρομολόγιό σας ως επιβάτης ποδιών. Μπορεί να λειτουργήσει ασφαλέστερα, φθηνά και σίγουρα ταχύτερη για να πιάσει μια πτήση χωρίς φτερά. Εάν είστε μια ομάδα, το ταξίδι με το δικό σας αυτοκίνητο είναι μια άλλη επιλογή.

Ταξιδεύοντας στην Ιρλανδία

Ένα αυτοκίνητο είναι ιδανικό, χωρίς διαγωνισμό. Αλλά αν δεν φέρετε το δικό σας όχημα , θα πρέπει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Ιρλανδία . Επομένως, άλλες εναλλακτικές λύσεις μπορεί να λειτουργούν λιγότερο δαπανηρές - αλλά πόσο εύκολο είναι να περάσετε γύρω από την Ιρλανδία χωρίς αυτοκίνητο; .

Η αναρρίχηση είναι φθηνότερη αλλά και επικίνδυνη. Μπορείτε να πάρετε ένα οδηγό στο κάτω άκρο των οδηγικών δεξιοτήτων, κάποιος που ψάχνει για πληρωμή σε είδος (συνήθως το σεξουαλικό είδος) ή ένα απλό παλιό ψυχό.

Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι θεατές δεν έχουν ποτέ κακές εμπειρίες.

Εάν είστε διατεθειμένοι να καλύψετε μόνο μικρές αποστάσεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να περπατήσετε την Ιρλανδία. Ή, για την πιο ενεργητική επιθυμία για γενναία κυκλοφορία, η ποδηλασία σε ολόκληρη την Ιρλανδία είναι μια άλλη επιλογή χαμηλού κόστους (εάν φέρετε τη δική σας μοτοσικλέτα, ο κύκλος ενοικίασης μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν τόσο δαπανηρός όσο η ενοικίαση αυτοκινήτου).

Καταλύματα στην Ιρλανδία

Εκτός αν είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε τραχύς (κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συμβουλεύουμε), θα πρέπει να πετάξετε κάποια χρήματα εδώ.

Ίσως η φθηνότερη επιλογή με την πρώτη ματιά είναι μια σκηνή. Πρέπει όμως να αναφέρετε ότι το κάμπινγκ στην Ιρλανδία επιτρέπεται μόνο με τη ρητή συγκατάθεση του ιδιοκτήτη της γης . Και αν η γη ανήκει στο κράτος αυτή η συγκατάθεση δεν είναι απλά εκεί. Η τοποθέτηση της σκηνής σας σε μη εξουσιοδοτημένη περιοχή είναι παράνομη, δεν απαιτείται συζήτηση. Αν και το ερώτημα παραμένει πόσο πιθανό είναι να πιαστεί σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές.

Έτσι, αν σκεφτείτε να προσλάβετε έναν αγωνιστικό χώρο και να σκοντάψετε τα εργαλεία σας γύρω, απλώς κουμπώστε σε ξενώνα ή ξενώνα νεολαίας μπορεί να αρχίσει να ακούγεται πιο λογικός. Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, τις πρόσθετες ανέσεις και την τοποθεσία, ένα κρεβάτι θα σας κοστίσει οτιδήποτε από € 12 ανά διανυκτέρευση, σπάνια λιγότερο. Κατάστημα γύρω αν μπορείτε, συνήθως πιο κοντά στο κέντρο της πόλης ή / και τρένων και λεωφορείων, οι πιο ακριβές ξενώνες είναι.

Τα ξενώνες στα hotspots των ταξιδιών μπορούν να λειτουργήσουν τόσο δαπανηρά όσο τα καταλύματα Bed & Breakfast .

Ιρλανδικό φαγητό και ποτό

Η αυτοεξυπηρέτηση και το "τρέξιμο" είναι το σύνθημα, γεμάτο με έντονο μάτι για μια συμφωνία.

Χτυπήστε το πλησιέστερο Starbucks για έναν καφέ και ένα κρουασάν και είστε τουλάχιστον € 5 από την τσέπη. Τα ίδια χρήματα θα σας αγοράσουν περισσότερες από ημερήσιες σιτηρεσίες σε οποιοδήποτε Aldi, Lidl ή SuperValu (στη Βόρεια Ιρλανδία προσθέστε Asda). Και μια αρκετά καλή εξάπλωση σε κάθε deli counter.

Να γνωρίζετε ότι το αλκοόλ είναι εξαιρετικά ακριβό στην Ιρλανδία (λίγο λιγότερο στη Βόρεια Ιρλανδία), μην πέσετε στην παγίδα να ξοδεύετε περισσότερο σε ένα βράδυ στην παμπ από αυτό που υπολογίσατε ότι θα σας φαινόταν να τρώτε για την εβδομάδα. Οι καλύτερες παμπ του Δουβλίνου δεν είναι η καλύτερη ιδέα να εξοικονομήσετε χρήματα, σοβαρά.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε στην Ιρλανδία

Η ιρλανδική τουριστική βιομηχανία ανταποκρίνεται στα παγκόσμια πρότυπα και μπορεί να εξωθήσει τα χρήματα από τους επισκέπτες με τους καλύτερους από αυτούς.

Από τις ειλικρινείς γελοίες χρεώσεις στάθμευσης στα Cliffs of Moher για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι πρέπει να πληρώσετε για την επίσκεψη στο Glendalough ή στην Tara , το πορτοφόλι σας κινδυνεύει συνεχώς.

Ελέγξτε τις λίστες των δωρεάν αξιοθέατων της Ιρλανδίας και τα αξιοθαύμαστα αξιοθέατα στο Δουβλίνο για να σας δώσω μερικές ιδέες για το πώς να σώσετε.

Ρεαλιστικός προϋπολογισμός της Ιρλανδίας ανά ημέρα

Λοιπόν, όλα εξαρτώνται. Αλλά θα έλεγα ότι με λίγη τύχη, πηγαίνοντας έξω από την κύρια σεζόν, με αυτοεξυπηρέτηση σε ξενώνες και χρησιμοποιώντας πεντάλ-δύναμη θα μπορούσατε να πάρετε από κάτω από € 20 ανά ημέρα. Προφανώς, θα προστεθούν τυχόν πρόσθετα περιθώρια. Αλλά με την προσκόλληση στα βασικά στοιχεία εξακολουθείτε να βλέπετε την Ιρλανδία με προϋπολογισμό.