Το Scottsdale, η Αριζόνα ονομάζεται επίσης Snotsdale ή Snobsdale

Η πόλη είναι πραγματικά τόσο επιτηδευμένη;

Συχνά θα ακούσετε ή θα διαβάσετε το Scottsdale που αναφέρεται ως Snotsdale ή Snobsdale, και Scottsdalians ετικέτα snotty, snooty ή / και κολλήσει επάνω. Αυτό δεν είναι καινούργιο - είναι εδώ και πολλά χρόνια. Πιθανότατα θα ήθελα να λυπούμαι που απευθύνω αυτό το θέμα, αλλά εδώ είναι η πραγματικότητα.

Μια εύπορη πόλη

Scottsdale θεωρείται γενικά η πιο εύπορη μεγάλη πόλη στην Αριζόνα. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες γειτονιές υψηλού επιπέδου, όπως το Ocotillo στο Chandler ή το Arrowhead Ranch στο Glendale, αλλά αυτές είναι γειτονιές και όχι πόλεις.

Οι πόλεις Cave Creek, Carefree και Fountain Hills προσελκύουν πλούσιους λαούς. Η μέση τιμή ενός μονοκατοικίας στην πόλη της παραλίας Paradise είναι πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Ακόμα, ο Scottsdale παίρνει το αμφίβολο μαρτυρικό Snotsdale, λόγω του μεγέθους και της φήμης του.

Πολλές εύπορες δραστηριότητες

Το Scottsdale είναι παγκοσμίως γνωστό για υπέροχα θέρετρα και ιαματικά λουτρά , ακριβά εστιατόρια , εξαιρετικά καταστήματα , γκαλερί τέχνης , γήπεδα γκολφ σχεδιαστών , νυχτερινά κλαμπ και νυχτερινά κλαμπ . Το Scottsdale έχει γενικά μια φημισμένη φήμη και ως εκ τούτου είναι η διεύθυνση που πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν στο ταχυδρομείο τους. Εάν το σπίτι ή η επιχείρησή σας βρίσκεται στο Scottsdale, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία από μια διεύθυνση αλλού. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα μέρος του Phoenix που είναι κάπως δημοφιλές για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι εξυπηρετείται από ένα ταχυδρομικό γραφείο του Scottsdale. αν και η τοποθεσία (για φόρους και υπηρεσίες) βρίσκεται στο Phoenix, η ταχυδρομική διεύθυνση βρίσκεται στο Scottsdale.

Μικρές επιχειρήσεις όπως αυτή η έννοια.

Έτσι, ποια είναι η απάντηση

Είναι άνθρωποι στο Scottsdale snootier από όλους τους άλλους; Είναι πιο απαιτητικοί; Πιο ρηχό; Ναστιέρ; Περισσότερο κολλήσει; Είναι πραγματικά πλούσιοι ή απλά απελπισμένοι στο χρέος που προσπαθούν να φαίνονται καλύτερα από όλους τους άλλους; Εδώ είναι η προσωπική μου πεποίθηση: μερικοί άνθρωποι είναι και μερικοί άνθρωποι δεν είναι.

Πάντα θα υπάρχουν πλούσιοι που δεν «παίζουν καλά με τους άλλους» που δεν βρίσκονται στα κοινωνικοοικονομικά τους στρώματα και θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που είναι τόσο ζηλότυποι για τους ανθρώπους που ζουν την υψηλή ζωή που πρέπει να τους αποβάλουν κάπως. Οι άνθρωποι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν σε εύπορες περιοχές θα έχουν συχνά ωραία οχήματα, θα ψωνίσουν στα γκουρμέ μπακάλικα, θα τρώνε σε φανταχτερά εστιατόρια και θα φορούν ρουχισμό σχεδιαστή. Τα παιδιά τους μπορούν να πάνε σε ιδιωτικά σχολεία ή καλύτερα δημόσια σχολεία. Γιατί δεν θα κάνουν όλα αυτά τα πράγματα; Όταν διάσημοι αθλητές ή αστέρες κινηματογράφου έρχονται στην πόλη, είναι πιο πιθανό να τους βρείτε να σταματήσουν στο Σκοτσντέιλ, παρά στην Πέορι ή τον Γκίλμπερτ. Γιατί δεν πρέπει να πάνε στο Scottsdale; Γνωρίζω και γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που ζουν στο Scottsdale. Μερικοί είναι ωραίοι και μερικοί δεν είναι. Αυτό ισχύει σχεδόν σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη της ευρύτερης περιοχής Φοίνικας. Πιθανώς σε άλλες πόλεις της χώρας, επίσης.

Δεν μένω στο Scottsdale, αλλά πάντα κρύβω λίγο, όταν ακούω ότι ονομάζεται Snotsdale, ακριβώς όπως δεν μου αρέσει η γενίκευση ότι η δυτική πλευρά της ευρύτερης περιοχής Phoenix είναι κατώτερη από την ανατολική πλευρά. Υποθέτω ότι οι περισσότερες μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές έχουν μια πόλη ή πόλη που μοιάζει με το Scottsdale και είναι ένας στόχος για κριτική λόγω της ευημερίας.

Η Νεβάδα έχει το Incline Village, η Καλιφόρνια έχει το Beverly Hills, υπάρχει το Miami Beach στη Φλόριντα και το Germantown στο Τενεσί.

Θα μπορούσε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι Scottsdale πλούσιοι. Η περιοχή νότια από το κέντρο του Scottsdale γίνεται όλο και πιο μεσαία / εργατική τάξη καθώς πηγαίνετε προς το νότιο άκρο του Scottsdale. Πολλοί μαθητές της ASU ζουν σε αυτήν την περιοχή.

Όταν ακούτε ή βλέπετε το Scottsdale που ονομάζεται Snotsdale ή Snobsdale, είναι συνήθως σε ένα από τα δύο πλαίσια: το ένα είναι ένα παιχνιδιάρικο πειράζω, και το άλλο έχει πολύ πιο γκρίνια τόνο. Ανεξάρτητα από το πώς λέγεται, πιθανότατα θα προσφερθεί από κάποιον που πραγματικά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να ζήσει εκεί και ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορούσε ακόμη και αν μπορούσε να το αντέξει.

Αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.