Λήψη άδειας οδήγησης του Αρκάνσας

Υπάρχουν κάποιες διαφορετικές άδειες που διατίθενται στους οδηγούς στην πολιτεία του Αρκάνσας - το ποια έχετε στην κατοχή σας εξαρτάται από την κατηγορία οδηγού που βρίσκεστε, την ηλικία και την εμπειρία οδήγησης και άλλους παράγοντες.

Κανονική, Άδεια Κατηγορίας Δ

Αυτά εκδίδονται σε κατοίκους 21 ετών και άνω. Η κατοχή επιτρέπει στον κάτοικο να εκμεταλλεύεται ένα μη εμπορικό όχημα. Η κάρτα είναι διαμορφωμένη οριζόντια και η σιλουέτα κατάστασης στην επάνω δεξιά γωνία είναι πράσινη και λέει "DL Class D."

Όλες οι νέες κάρτες έχουν μια ψηφιακή φωτογραφία, μια σφραγίδα ολογραφικής κατάστασης και μια πρόσθετη εικόνα φάντασμα του δικαιοδόχου στην κάτω δεξιά πλευρά για την ασφάλεια.

Κάτω από 21 Άδεια

Μια άδεια κάτω των 21 ετών εκδίδεται σε κατοίκους ηλικίας 18-20 ετών. Είναι διαμορφωμένο κάθετα αντί για οριζόντια. Η κατοχή επιτρέπει στον κάτοικο να εκμεταλλεύεται ένα μη εμπορικό όχημα. Η φωτογραφία πλαισιώνεται με κόκκινο χρώμα με την ημερομηνία που το πρόσωπο που γυρίζει το 21 τονίζεται κάτω από τη φωτογραφία. Η κατάσταση σιλουέτα στην πάνω δεξιά γωνία είναι πράσινη και λέει "DL Class D."

Ενδιάμεση Άδεια

Η ενδιάμεση άδεια χορηγείται σε κατοίκους ηλικίας 16-18 ετών. Η κατοχή επιτρέπει στον κάτοικο να εκμεταλλεύεται ένα μη εμπορικό όχημα, όμως αυτοί οι οδηγοί απαγορεύεται να χειρίζονται μηχανοκίνητα οχήματα με περισσότερους από έναν μη συνδεόμενους επιβάτες, εκτός εάν υπάρχει και οδηγός ηλικίας άνω των 21 ετών και απαγορεύεται να εκτελούν όχημα με κινητήρα από τις 11 μ.μ. 4 π.μ. εκτός εάν συνοδεύεται από οδηγό ηλικίας άνω των 21 ετών, οδηγώντας για επείγουσες ανάγκες ή οδηγώντας από σχολική δραστηριότητα, εκκλησιαστική λειτουργία ή εργασία.

Αυτές οι άδειες μοιάζουν με άδεια κάτω των 21 ετών, με εξαίρεση την σιλουέτα του Αρκάνσας στην επάνω δεξιά γωνία, κίτρινη και υπάρχει ένα επιπλέον κίτρινο σήμα με την ημερομηνία που το άτομο γυρίζει κάτω από τη φωτογραφία 18.

Άδεια εκπαιδευόμενου

Η άδεια του εκπαιδευομένου εκδίδεται σε κατοίκους ηλικίας 14-16 ετών και επιτρέπει στον κάτοικο να εκμεταλλεύεται αυτοκίνητο όχημα εφόσον είναι κάτοχος άδειας οδήγησης ηλικίας 21 ετών και άνω.

Μοιάζει με την ενδιάμεση άδεια, εκτός από την σιλουέτα του Αρκάνσας στην πάνω δεξιά γωνία είναι άσπρη.

Οι εμπορικές άδειες εκδίδονται σε οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων κατηγορίας Α, Β και Γ. Φαίνονται σαν άδεια κατηγορίας Δ, εκτός από το σιλουέτα του Αρκάνσας είναι μπλε και τα γράμματα CDL και η κλάση εμφανίζονται στην σιλουέτα.

Κάρτες ταυτότητας μη-οδηγού

Υπάρχουν κάρτες ταυτότητας μη-οδηγού που μοιάζουν με άδεια κανονικής κατηγορίας D ή άδεια κάτω των 21 ετών. Αυτές οι ταυτότητες χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης για κατοίκους που δεν διαθέτουν άδεια οδήγησης. Έχουν κόκκινη σιλουέτα του Αρκάνσας με τις λέξεις "ID Only" γραμμένο σε αυτό.