Απαιτήσεις και τέλη θεώρησης για τη Βραζιλία

Η χώρα της Βραζιλίας στη Νότια Αμερική δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, αλλά έχει επίσης μια οικονομία που έχει επεκταθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του εικοστού πρώτου αιώνα, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα.

Σε αντίθεση με ορισμένες χώρες που δεν χρειάζονται θεώρηση πριν από το ταξίδι στη χώρα, πολλοί άνθρωποι που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Βραζιλία θα πρέπει να οργανώσουν τη βίζα τους προτού αναχωρήσουν από τη χώρα καταγωγής τους.

Το σύστημα μπορεί να είναι λίγο περίπλοκο κατά καιρούς, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει αρκετό χρόνο πριν ταξιδέψετε για να κανονίσετε τη βίζα σας.

Πολιτική αμοιβαίας βίζας της Βραζιλίας

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σημειώσουμε σχετικά με τη διεθνή ταξιδιωτική πολιτική για τους επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα είναι ότι η Βραζιλία επέλεξε να ακολουθήσει μια αμοιβαία πολιτική για τις θεωρήσεις και τα τέλη θεωρήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι όταν μια χώρα δεν έχει υποχρέωση θεώρησης για τους επισκέπτες από τη Βραζιλία που πηγαίνουν στη χώρα αυτή, οι επισκέπτες από αυτήν τη χώρα θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όταν ταξιδεύουν στη Βραζιλία. Ομοίως, για εκείνους που προέρχονται από χώρες όπου υπάρχει απαίτηση θεώρησης και αμοιβή για τους Βραζιλιάνους που ταξιδεύουν σε αυτές τις χώρες, θα έχουν το ίδιο όταν φτάνουν στη Βραζιλία.

Διαφορετικές χρεώσεις για διαφορετικές εθνικότητες

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής χρέωσης αμοιβαίων τελών σε επισκέπτες από διαφορετικές χώρες, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει μια παραλλαγή όσον αφορά το τι πρέπει να πληρώσουν οι άνθρωποι.

Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2016 οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια τουριστική βίζα κατέβαλαν 160 δολάρια ΗΠΑ, οι επισκέπτες από τον Καναδά πλήρωσαν 117 δολάρια Καναδά και επισκέπτες από την Ταϊβάν κατέβαλαν 20 δολάρια.

Όσοι ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΕΕ δεν κατέβαλαν τέλη θεώρησης, καθώς κανείς δεν χρεώνεται για όσους επισκέπτονται την περιοχή από τη Βραζιλία.

Οι επιχειρηματικές βίζες για ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 220 δολάρια την εποχή εκείνη.

Μία εξαίρεση από τον κανόνα αυτό είναι ότι οι επισκέπτες από την Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα χρεωθούν για μια τουριστική βίζα μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2016 και της 18ης Σεπτεμβρίου 2016, ως μέρος της γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων της χώρας που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο .

Διευθέτηση μιας Visa για να ταξιδέψετε στη Βραζιλία

Όσοι δεν χρειάζονται θεώρηση για να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, δεν θα χρειαστεί να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά εάν απαιτείται θεώρηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε έρθει σε επαφή με το βραζιλιάνικο προξενείο ή την πρεσβεία πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία του ταξιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάρτε τη θεώρησή σας εγκαίρως.

Λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να υπάρχει κάποια στιγμή επεξεργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε και το προξενείο ή την πρεσβεία.

Απαιτήσεις διαβατηρίου και μεταγενέστερη μεταφορά

Αν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι στη Βραζιλία, ένα από τα πράγματα που θα ελέγξουν οι αρχές της Βραζιλίας είναι ότι ένα διαβατήριο έχει τουλάχιστον έξι μήνες πριν από τη λήξη του. Τεχνικά υπάρχει επίσης η απαίτηση να μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχουν είναι ένα έγκυρο εισιτήριο για να φύγει από τη χώρα, παρόλο που σπανίως επιβάλλεται.

Επέκταση μιας Visa ενώ βρίσκεστε στη Βραζιλία

Εκτός από τους επισκέπτες που επισκέπτονται τη Βραζιλία από την περιοχή του Σένγκεν στην Ευρώπη, είναι δυνατό να παραταθεί η τουριστική βίζα διάρκειας 90 ημερών σε 180 ημέρες κατ 'ανώτατο όριο σε οποιαδήποτε περίοδο 365 ημερών.

Μόλις στη χώρα, το ομοσπονδιακό γραφείο της Policia είναι σε θέση να παρατείνει τη θεώρηση έναντι αμοιβής 67 κτηνών.

Ωστόσο, προκειμένου να διευθετηθεί η παράταση της θεώρησης, η Policia Federal απαιτεί την απόδειξη αναχώρησης από τη χώρα με αεροπορικό εισιτήριο. Εκείνοι που υπερβαίνουν τη διάρκεια της θεώρησης θα επιβαρύνονται με ημερήσια προμήθεια για το προνόμιο και με περαιτέρω διοικητικές εργασίες πριν από την άδεια να φύγουν, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι καλύτερες παραλίες στη Βραζιλία