Οι 19 καλύτερες παραλίες στη Νότια Αμερική

Πιστεύετε ότι οι καλύτερες παραλίες στη Νότια Αμερική είναι μερικές από τις καλύτερες στον κόσμο;

Η Νότια Αμερική έχει μια μακρά και ενδιαφέρουσα ακτογραμμή που περιλαμβάνει εκτάσεις για τους ωκεανούς της Καραϊβικής, του Ειρηνικού και του Ατλαντικού, και όταν πρόκειται για παραλίες, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές που βρίσκονται σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ορισμένες χώρες είναι περισσότερο γνωστές από άλλες για τις παραλίες τους, ενώ η Βραζιλία και η Κολομβία σημειώνονται ιδιαίτερα για τους θαυμάσιους προορισμούς τους στην παραλία, ενώ οι μεσόγειες χώρες της Βολιβίας και της Παραγουάης δεν έχουν παραλίες ωκεανού.

Εδώ είναι μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες παραλίες στη Νότια Αμερική, και γιατί αξίζει να επισκεφθείτε.

Βραζιλία

Η Βραζιλία είναι μια χώρα που είναι διάσημη για τις παραλίες της και η εκτεταμένη ακτή του Ατλαντικού προσφέρει μεγάλη ποικιλία στις παραλίες με μερικές από τις πιο εκτεθειμένες παραλίες για θαλάσσια σπορ και άλλες ιδανικές για κολύμπι και οικογένειες.

Υπάρχουν επίσης παραλίες σε πόλεις όπως το Ρίο και η Φλωριανός, οι οποίες προσφέρουν ένα θαυμάσιο κοινωνικό σημείο καθώς και χώρους χαλάρωσης.

Baia do Sancho, Fernando de Noronha

Βρίσκεται σε ένα αρχιπέλαγος στα βορειοανατολικά παράλια της χώρας και έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο στον κόσμο σε αρκετές περιπτώσεις και είναι μια εκπληκτική σύντομη άμμος, προστατευμένη από βραχώδεις εξωκλήσεις σε κάθε άκρο που βοηθούν να εξασφαλιστεί ηρεμία των υδάτων. Μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάρκα ή με αναρρίχηση στις απότομες βραχώδεις πλαγιές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα καλό για τα μικρότερα παιδιά.

Κοπακαμπάνα, Ρίο ντε Τζανέιρο

Αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες παραλίες στη Νότια Αμερική. Με μια μακρά λωρίδα μπαρ και νυχτερινά κέντρα ακριβώς έξω από την παραλία, Copacabana είναι μια όμορφη έκταση χρυσή άμμο που είναι συχνά γεμάτη με ανθρώπους που κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους.

Θα βρείτε κυρίως ενήλικες και μεγαλύτερους εφήβους στην παραλία, με το κρύο νερό να μην κάνει για ιδανική τοποθεσία κολύμβησης, αλλά το ποδόσφαιρο της παραλίας και η συνεχής δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας καθιστούν αυτή μια μεγάλη παραλία για τους ανθρώπους που παρακολουθούν.

Jericoacoara, Ceara

Αυτή η απομακρυσμένη παραλία στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας είναι αυτή που απαιτεί ένα δίκαιο ταξίδι, αλλά αποδίδει την προσπάθεια με εκπληκτικό περιβάλλον και ηλιοβασιλέματα που είναι ένα όμορφο νυχτερινό γεγονός. Η θάλασσα δεν είναι ιδανική για κολύμπι, αλλά υπάρχουν αρκετές λιμνοθάλασσες κατά μήκος της παραλίας που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες, ενώ υπάρχει και μια σειρά από καλά σημεία για σέρφινγκ και windsurfing.

Περού

Η ακτή του Περού και η τοποθεσία κοντά στον ισημερινό τον καθιστούν υπέροχο προορισμό για όσους αναζητούν παραθαλάσσιο διάλειμμα, με τις βόρειες ακτές να προσελκύουν συχνά επισκέπτες. Οι περισσότεροι επισκέπτες θα ξεκινήσουν στη Λίμα , όπου η παραλία είναι αρκετά στενή στο βάθος των βράχων Miraflores, αλλά υπάρχουν μερικές υπέροχες παραλίες κατά μήκος της ακτής αξίζει να επισκεφθείτε.

Vichayito

Σε μικρή απόσταση από τις παραθαλάσσιες πόλεις Los Organos και Mancora, αυτή η όμορφη παραλία είναι συχνά ήσυχη και ήσυχη και προσφέρει ωραίο ρηχό νερό για να πατάτε για μικρότερα παιδιά. Λίγο πιο έξω, τα κύματα παίρνουν για το καλό σέρφινγκ και windsurfing περιβάλλον, ενώ το γοητευτικό χωριό προσφέρει κάποια ωραία ρουστίκ καταλύματα.

Punta Sal

Το όμορφο αυτό χωριό στη βόρεια ακτή είναι ιδανικό για μια ήσυχη οικογενειακή απόδραση, με το νότιο μισό καμπύλη παραλία να προστατεύεται από τα μεγαλύτερα κύματα, καθιστώντας το ένα όμορφο περιβάλλον για κολύμπι.

Το βόρειο μισό της παραλίας 6,5 χιλιομέτρων είναι λίγο πιο εκτεθειμένο, αλλά συχνά θα είναι λίγο πιο ειρηνικό.

Cabo Blanco

Αυτή η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο από μια προβλήτα αλιείας που εκτείνεται στο νερό, η οποία δείχνει ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της επίσκεψης Cabo Blanco - την εξαιρετική αλιεία που κάποτε έσυρε διασημότητες όπως ο Ernest Hemingway και η Marilyn Monroe. Σήμερα είναι ένα γαλήνιο μικρό μέρος με ωραία άμμο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και αν και τα κύματα είναι πολύ μεγάλα για κολύμβηση για παιδιά, είναι υπέροχα αν ψάχνετε για μια καλή παραλία σερφ.

Διαβάστε: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πεζοπορία Machu Picchu

Κολομβία

Η μόνη χώρα με ακτογραμμή τόσο στην Καραϊβική όσο και στον ωκεανό του Ειρηνικού στη Νότια Αμερική, υπάρχουν μερικές υπέροχες παραλίες που απολαμβάνουν στη χώρα.

Αν και η Κολομβία ήταν μια χώρα που αγωνίστηκε με ασφάλεια στα τέλη του εικοστού αιώνα, η ισχυρή ηγεσία και η αστυνόμευση βοήθησαν αυτή την υπέροχη χώρα να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για άλλη μια φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οι καλύτερες παραλίες στην Κολομβία

La Caleta, Capurgana

Κοντά στα σύνορα με τον Παναμά και σε μικρή απόσταση με το πλοίο από την Καρθαγένη, η παραλία στο Capurgana μπορεί να είναι μικρή, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο όμορφες στην ηπειρωτική Ευρώπη. Μια στενή λωρίδα χρυσαφένιας άμμου με μικρό αριθμό ξενοδοχείων, αυτή η παραλία είναι γοητευτική και γαλήνια, με απαλά νερά που το καθιστούν καλό για κολύμπι, ενώ υπάρχει επίσης μεγάλη καταδύσεις κοντά.

Playa Almejal

Βρίσκεται μέσα σε ένα εθνικό πάρκο, αυτή η απομονωμένη παραλία είναι ιδανική αν ψάχνετε για ένα ήσυχο και ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε και τα κύματα εδώ είναι τα καλύτερα για σέρφινγκ παρά για κολύμπι. Ωστόσο, υπάρχει μια θαυμάσια άγρια ​​φύση για να εντοπιστεί εδώ, ενώ υπάρχει επίσης ένα έργο διατήρησης χελώνας που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε όταν τελειώσετε να χαλαρώσετε στην παραλία.

Πλάγια Μπλάνκα

Αυτή η παραλία βρίσκεται στο Isla Baru, το οποίο είναι προσβάσιμο από ένα σύντομο ταξίδι με πλοίο από την Καρθαγένη και είναι μια μακριά χρυσή αμμουδιά με απαλά κύματα που κολλάνε την παραλία, γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε. Είναι αρκετά δημοφιλές, οπότε υπάρχουν κάποιες επιλογές όσον αφορά τις ξαπλώστρες και τις παραλιακές μπάρες όταν ψάχνετε για ένα ποτό ή ένα σνακ και το νότιο άκρο της παραλίας είναι το καλύτερο για ένα ήσυχο σημείο μακριά από το σημείο όπου πέφτουν τα σκάφη ημέρας από τους επισκέπτες.

Εκουαδόρ

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η ισημερινή χώρα είναι αυτή που έχει άφθονο φως της ημέρας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και η επίδραση των εποχών μειώνεται, αν και ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι σημαντικά πιο υγροί από ό, τι το υπόλοιπο έτος.

Λόγω της θέσης, η επίδραση του ήλιου μπορεί να είναι πιο δυνατή εδώ, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν σκουπίζετε στα αντηλιακά ενώ απολαμβάνετε τις παραλίες εδώ.

La Bellaca, Bahia de Caraquez

Μια υπέροχη παραλία περίπου δύο μίλια νότια του κέντρου της πόλης, αυτή η παραλία είναι πολύ δημοφιλής στους surfers, με μεγάλα κύματα, ενώ δεν είναι πολύ τραχύ για κολύμπι, αν και ένα ελαφρώς βραχώδες βυθό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Θα βρείτε μερικούς πωλητές και πάγκους κοντά στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων λίγο έξω από την παραλία, αλλά γενικά θα έχετε αρκετό χώρο για να βρείτε μια ήσυχη περιοχή.

Montanita

Αυτή η μικρή πόλη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για παραλία στον Εκουαδόρ και με υπέροχες συνθήκες σερφ και κύματα που είναι αρκετά ζωντανοί για ισχυρότερους κολυμβητές, είναι ένα υπέροχο μέρος για διακοπές στην παραλία. Αυτό πιθανότατα δεν είναι ο προορισμός για τις νέες οικογένειες, ωστόσο, καθώς η Μοντανίτα έχει φήμη ως κομματική πόλη και αυτό αντανακλάται τόσο στις παραλίες όσο και στην ίδια την πόλη.

Canoa

Στα μήκους 17 χιλιομέτρων, δεν πρέπει να αγωνίζεστε να βρείτε ένα ήσυχο σημείο στην παραλία, ενώ οι συνθήκες κολύμβησης είναι επίσης αρκετά καλές, με μέτρια κύματα που σημαίνει ότι συνήθως θα βρείτε μόνο αρχάριους και αρχάριους surfers εδώ, . Εάν σας φανταστεί να σπάσετε τη μέρα, μια βόλτα στα βράχια στο βόρειο άκρο της παραλίας προσφέρει υπέροχη πανοραμική θέα πάνω από την ακτή.

Βενεζουέλα

Βρίσκοντας στη βόρεια ακτή της ηπείρου και κοιτάζοντας προς τον Καραϊβικό Ωκεανό, πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται αμέσως τη Βενεζουέλα ως παραλιακό προορισμό, αλλά έχει μερικές εξαιρετικές τοποθεσίες για επίσκεψη, ενώ τα νησιά της βόρειας ακτής είναι ιδιαίτερα ειδυλλιακά.

Οι παραλίες εδώ πέφτουν στην τροπική ζώνη με θερμοκρασίες τακτικά πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου, με τις ξηρές εποχές από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο.

Cayo de Agua, Los Roques

Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Los Roques, αυτή η εκπληκτική παραλία έχει όμορφη λευκή άμμο και γαλήνια γαλάζια νερά που είναι ιδανικά για κολύμπι, αν και η παλίρροια μπορεί να είναι αρκετά δυνατή, ενώ είναι επίσης αρκετά σαφής για να κάνει την κολύμβηση με αναπνευστήρα μια χαρά επίσης. Αφιερωμένο με βάρκα, αυτή η παραλία είναι ένα πραγματικό κόσμημα της Καραϊβικής και αξίζει τον κόπο, αν επισκέπτεστε το πάρκο.

Playa El Agua, νησί Μαργαρίτα

Αυτή η παραλία είναι τόσο κοντά στο στερεότυπο ενός καραϊβικού παραδείσου, όπως μπορείτε να πάρετε, με περίπου τέσσερα χιλιόμετρα χρυσαφένια άμμο γεμάτη με φοίνικες στη μία πλευρά και το όμορφο γαλάζιο νερό από την άλλη. Παρά την ομορφιά της, αυτό δεν είναι πραγματικά μια παραλία κατάλληλη για κολύμπι, καθώς υπάρχουν μερικά ισχυρά ρεύματα, και οι ναυαγοσώστες καλούν τακτικά τους ανθρώπους πίσω που παίρνουν σε πολύ βαθιά.

Choroni

Αυτή η ρουστίκ παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες, έχει μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και αρκετά ήρεμα νερά που είναι ιδανικά για κολύμπι.

Η παραλία βρίσκεται σε έναν κόλπο που στηρίζεται σε απόκρημνες πλαγιές βουνοπλαγιών που καλύπτονται με πράσινο, με τους φοίνικες να κουνιούνται απαλά στο αεράκι και να κάνουν ένα υπέροχο μέρος.

χιλή

Η Χιλή βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Νότιας Αμερικής και με ένα τεράστιο αριθμό νησιών και πολύ μεγάλη ακτογραμμή δεν υπάρχει σίγουρα έλλειψη παραλιών στη χώρα.

Ωστόσο, ακόμα πιο νότια οι παραλίες είναι λιγότερο δημοφιλείς λόγω του κλίματος, καθώς ο νότος πηγαίνει πιο ψυχρός, οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιο δημοφιλείς παραλίες βρίσκονται στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας.

Zapallar

Μια όμορφη καμπύλη χρυσαφένιας αμμουδιάς που πλαισιώνεται και στις δύο πλευρές με βράχια που εκτείνονται στον ωκεανό, τα νερά εδώ αρκετά ήρεμα και καλά για μπάνιο, με πολλές τοπικές οικογένειες να κάνουν το ίδιο συχνά. Το ρουστίκ περίγυρο του χωριού θα μπορούσε εύκολα να μεταμοσχευθεί από την Ευρώπη, σε μια γοητευτική πόλη καθώς και μια υπέροχη τοποθεσία στην παραλία.

Cifuncho

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πόλη Αντοφαγάστα, αυτή η υπέροχη παραλία έχει αμμόλοφους ακριβώς πίσω από την παραλία, που είναι νάνους από τα ψηλά βουνά που πραγματικά έρχονται πολύ κοντά στην ακτή εδώ. Η παραλία έχει ευχάριστη λευκή άμμο και είναι αρκετά ήσυχο μέρος, ενώ το νερό είναι ευχάριστο για κολύμπι με ήρεμα κύματα, ενώ έχει επίσης μια γοητευτική μικρή πόλη κοντά.

Διαβάστε: Ο Οδηγός ταξιδιώτη Broke για το Σαντιάγο

Αργεντίνη

Παρόλο που η Αργεντινή έχει σημαντική ακτογραμμή στον Ατλαντικό Ωκεανό, ως επί το πλείστον υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός προορισμών στην παραλία που βρίσκονται στη χώρα.

Το αεράκι που εισέρχεται από τη θάλασσα σημαίνει επίσης ότι τα κύματα είναι συχνά αρκετά ισχυρά, γι 'αυτό είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί εάν πρόκειται να κολυμπήσετε με παιδιά, καθώς τα ρεύματα είναι συχνά ύπουλα.

Mar del Plata

Ο αντίπαλος της Αργεντινής στις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το Μάρ ντελ Πλάτα έχει παραλίες μόλις μέτρα από το κέντρο της πόλης και τα κύματα εδώ είναι καλό για όσους αναζητούν καλό surfing και επιβίβαση στο σώμα. Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις όπως ξαπλώστρες και beach sports σε αυτές τις παραλίες πλησίον του κέντρου της πόλης, αν και το Σαββατοκύριακο μπορεί να αγωνιστεί καν να βρει ακόμα και ένα σημείο για να βάλει την πετσέτα σας.

Pinamar

Σε αντίθεση με τις περισσότερες πόλεις, η Pinamar αναπτύχθηκε ως προγραμματισμένη πόλη, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές εγκαταστάσεις και καταλύματα εδώ, οι τιμές μπορεί να είναι λίγο απότομες καθώς η ανάπτυξη εδώ είναι περιορισμένη. Η ίδια η παραλία είναι χρυσή με μερικά καλά κύματα για σέρφινγκ, αν και πάλι αυτό δεν είναι μια θέση για όσους αναζητούν καλή οικογενειακή κολύμβηση λόγω των κυμάτων και των ρευμάτων.