Επικοινωνήστε εκτός δικτύου με goTenna Mesh

Η εύρεση τρόπων να παραμείνετε στην επικοινωνία με τους συνοδούς σας, όταν η υπηρεσία κυττάρων είναι πολύ ακριβή, αναξιόπιστη ή εντελώς ανύπαρκτη μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια εταιρεία που ονομάζεται goTenna δημιούργησε μια συσκευή που συνδέεται με το smartphone σας μέσω Bluetooth που σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα και να μοιράζεστε την τοποθεσία σας μεταξύ τους, ακόμα και όταν είστε εντελώς εκτός δικτύου. Πήραμε αυτό το gadget για μια δοκιμαστική οδήγηση λίγο πίσω και βρήκε ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε επαφή τόσο σε αστικό περιβάλλον και backcountry.

Το GoTenna διαθέτει ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς που υπόσχεται πιο στιβαρή επικοινωνία και επεκτείνει το φάσμα, καθιστώντας την μια ακόμα καλύτερη επιλογή για ταξιδιώτες περιπέτειας.

Πως δουλεύει

Το goTenna Mesh, που ξεκίνησε αρχικά στο Kickstarter, λειτουργεί σαν το αντίστοιχο της πρώτης γενιάς. Οι χρήστες το συνδυάζουν με το smartphone τους χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία Bluetooth και εγκαθιστούν επίσης μια ειδική εφαρμογή goTenna και στις συσκευές τους. Αυτή η εφαρμογή τους επιτρέπει να στέλνουν μηνύματα απευθείας σε άλλους χρήστες του goTenna είτε με βάση τη βάση δεδομένων είτε ως ομάδα. Μπορούν ακόμη και να στείλουν δημόσια μηνύματα που θα βλέπουν οι χρήστες του goTenna που βρίσκονται στην εμβέλεια ή μπορούν να περάσουν κατά μήκος της θέσης GPS τους, η οποία εμφανίζεται σε χάρτη εκτός σύνδεσης της περιοχής.

Συνολικά, το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά, με μόνο το εύρος της συσκευής goTenna να περιορίζει τη χρησιμότητά του. Το αρχικό goTenna ήταν σε θέση να μεταδίδει μέχρι και 1 μίλι μακριά στις πόλεις - όπου τα ανταγωνιστικά ραδιοκύματα περιορίζουν την απόσταση - ή 4 μίλια στην πατρίδα όπου υπάρχει παρεμβολή στο ελάχιστο.

Το νέο πλέγμα προσφέρει παρόμοιες σειρές σε αστικές περιοχές και είναι σε θέση να μεταδίδει σε περίπου 3 μίλια αλλού.

Με την εισαγωγή του Mesh, το goTenna έχει απομακρυνθεί από τη χρήση ραδιοφωνικών πομπών VHF υπέρ του UHF. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα για το τραπέζι, το λιγότερο από τα οποία είναι ένα πιο προσαρμόσιμο σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα σε μια ευρύτερη ποικιλία περιβαλλόντων.

Επιτρέπει επίσης στην εταιρεία να πουλήσει τη συσκευή της σε ξένες αγορές για πρώτη φορά, συνάντηση με ζήτηση από διεθνείς πελάτες.

Αλλά πέρα ​​από αυτό, αυτή η συσκευή έχει ένα άλλο σημαντικό και χρήσιμο κόλπο μέχρι το μανίκι της. Το Mesh χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία που του επιτρέπει όχι μόνο να μεταδίδει μηνύματα που προέρχονται από την ίδια τη συσκευή, αλλά και να αναμεταδίδει σήματα που αποστέλλονται. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα δίκτυο ειδών που έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το εύρος για πολλά ακόμα μίλια ανάλογα με το πόσα συσκευές goTenna βρίσκονται εντός εμβέλειας.

Όταν χρησιμοποιείτε το πρωτότυπο goTenna, ένα μήνυμα θα μεταδίδεται σε όλες τις συσκευές εντός εμβέλειας και εάν το μήνυμα προοριζόταν για τον συγκεκριμένο δέκτη, θα το βλέπει να εμφανίζεται στο smartphone του. Το Mesh λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αλλά όταν λαμβάνει ένα μήνυμα που δεν είναι απαραίτητο να προορίζεται για το άτομο που το χρησιμοποιεί, η συσκευή έχει επίσης τη δυνατότητα να μεταδοθεί ξανά σε άλλες μονάδες Mesh κοντά. Με αυτό τον τρόπο, ένα μήνυμα θα μπορούσε να μεταπηδήσει από το ένα GoTenna Mesh στο επόμενο έως ότου φτάσει στο άτομο που προορίζεται, ακόμα και αν βρίσκονται πολύ μακριά από τον αρχικό αποστολέα.

goTenna Plus

Εκτός από την εκτόξευση του Mesh, το goTenna ανακοίνωσε επίσης μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται goTenna Plus.

Αυτή η υπηρεσία παρέχει κάποιες μοναδικές νέες λειτουργίες στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερέστερων τοπογραφικών χαρτών, τη δυνατότητα συλλογής στατιστικών στοιχείων σχετικά με το ταξίδι σας, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας και της απόστασης που διανύθηκε, καθώς και την επιλογή αποστολής κάποιας ειδοποίησης στην τρέχουσα τοποθεσία σας σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Το goTenna Plus περιλαμβάνει ακόμη ειδοποιήσεις για την παράδοση σε ομάδες για έως και έξι άτομα και την επιλογή χρήσης δικτύου κινητής τηλεφωνίας για την αναμετάδοση μηνυμάτων σε άλλους χρήστες του GoTenna.