Πώς να οδηγήσετε το σιδηροδρομικό δρομολόγιο του βασιλικού φαραγγιού

Δείτε το «Grand Canyon του ποταμού Αρκάνσας» με τρένο

Εξερευνήστε το Κολοράντο, όπως συνέβαινε με τους ανθρακωρύχους: μέσω μιας βόλτας τρένου μέσα από τα όμορφα βουνά. Ο σιδηροδρομικός σιδηρόδρομος του βασιλικού φαραγγιού έχει μεταφέρει τους επιβάτες μέσω του εκπληκτικού φαραγγιού του Βασιλικού φαραγγιού κατά μήκος του ποταμού Αρκάνσας από το 1879. Ταξιδεύει κατά μήκος του δυτικού σιδηρόδρομου του Ντένβερ και του Ρίο Γκράντε.

Αυτό είναι το πιο διάσημο γραφικό σιδηρόδρομο του Κολοράντο και ένα αγαπημένο αξιοθέατο στην περιοχή του Κολοράντο Σπρινγκς. Το περιοδικό Trains ονόμασε αυτό το ένα από τα κορυφαία τρένα της Αμερικής.

Πέρα από τις απόψεις (που είναι αρκετές και από μόνα τους, για να προσθέσετε αυτή τη βόλτα στη λίστα των κουταβιών σας), το τρένο προσφέρει τροφές και διασκεδαστικές θεματικές βόλτες, όπως ένα τρένο μυστηριώδους δολοφονίας τα Σάββατα, τρένα λυκόφως και ένα τρένο Santa Express χειμώνας. Υπάρχουν και άλλα ειδικά γεγονότα, όπως η γιορτή του Oktoberfest και το brunch της Ημέρας της Μητέρας.

Το ανεξάρτητο, οικογενειακό και λειτουργικό τρένο του Royal Gorge ήταν το πρώτο στο Κολοράντο για να προσφέρει γαστρονομική κουζίνα πρώτης κατηγορίας και κορυφαία εξυπηρέτηση. Δεν μιλάμε για ένα απλό καρότσι που προσφέρει ένα σνακ. Αυτό το τρένο έχει πέντε διαφορετικές κουζίνες και τέσσερα μπαρ. Διαθέτει το μοναδικό πλήρες τρένο της πολιτείας.

Αυτή η διαδρομή δεν είναι θεματικό πάρκο και δεν υπάρχουν καρναβαλίστικες βόλτες (αν και υπάρχει ένα πάρκο ψυχαγωγίας στο ίδιο το Βασιλικό φαράγγι). Αυτή η βόλτα τρένο είναι για τη διατήρηση του φαραγγιού και ένα κομμάτι της ιστορίας του Κολοράντο.

Πού να πιάσετε το τρένο

Πιάστε το σιδηροδρομικό δρομολόγιο του βασιλικού φαραγγιού κάθε μέρα στην Canon City, Κολοράντο, στο Santa Fe Depot, ένα τετράγωνο νότια της Highway 50 και της τρίτης οδού.

Το Canon City απέχει περίπου 45 λεπτά από το Colorado Springs και δύο ώρες από το Ντένβερ.

Το τρένο τρέχει το Μάρτιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Όπου το τραίνο πηγαίνει

Το τρένο οδηγεί κατά μήκος του φαραγγιού, στην κορυφή των εκπληκτικών βράχων των 1000 ποδιών του βασιλικού φαραγγιού. Το πλήρες μήκος της περιοδείας είναι 24 μίλια μετ 'επιστροφής. Οι γραφικές βόλτες διαρκούν δύο ώρες.

Το βράδυ στις 6:30 μ.μ. οι διαδρομές είναι δυόμισι ώρες. Οι επιβάτες ταξιδεύουν από την πόλη Canon στο πάρκο Parkdale του Κολοράντο, κάτω από τη γέφυρα ανάρτησης του βασιλικού φαραγγιού.

Τι μπορείτε να δείτε από το τρένο

Η γέφυρα ανάρτησης αποτελεί το επίκεντρο αυτού του ταξιδιού. Η γέφυρα που λειτουργεί ακόμα (ναι, μπορείτε να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια ορισμένων ωρών της ημέρας και της εποχής), που χτίστηκε το 1879, είναι εντυπωσιακή. Περνάει 955 πόδια πάνω από τη γη. Είναι η υψηλότερη γέφυρα στη χώρα και μία από τις 20 καλύτερες γέφυρες στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, υπήρξε η υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο, μέχρι που έχασε την τιμή σε μια γέφυρα στην Κίνα.

Επίσης, κρατήστε τα μάτια σας ξεφλουδισμένα για άγρια ​​φύση, όπως φαλακρός αετός και πρόβατα bighorn.

Σχετικά με το Φαράγγι του Βασιλικού φαραγγιού

Το Βασιλικό φαράγγι ονομάζεται «Μεγάλο φαράγγι του ποταμού Αρκάνσας». Επισκεφθείτε το Βασιλικό φαράγγι αν σας αρέσει η εκπληκτική θέα (και αν δεν φοβάστε τα ύψη). Αυτό το πάρκο ψυχαγωγίας των 360 στρεμμάτων είναι χτισμένο γύρω από το φαράγγι, και στις δύο πλευρές της τρελλής γέφυρας ανάρτησης. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε το φαράγγι περισσότερο μετά από το τρένο σας, μπορείτε να το δείτε με εναέρια γόνδολα ή να πάρετε μια συγκίνηση σε ένα "skycoaster" ή zipline.

Πόσο κοστίζει

Το σιδηροδρομικό δρομολόγιο Royal Gorge Route προσφέρει έξι διαφορετικές κατηγορίες, όλες με διαφορετικά σημεία τιμών.

Συμβουλές για το τρένο

Θέλετε να δοκιμάσετε τοπική μπύρα; Μπορείτε να βρείτε μια καλή επιλογή εδώ.

Εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό, κάντε το φθηνότερο εισιτήριο και περάστε χρόνο στο υπαίθριο αυτοκίνητο, το οποίο είναι προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από την τάξη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει ένα σακάκι επειδή μπορεί να πάρει ψυχρός το χειμώνα. Το καλοκαίρι, ο ήλιος μπορεί να είναι επιθετικός, έτσι τοποθετείται στο αντηλιακό.

Κάντε κράτηση νωρίς ώστε να μπορείτε να πάρετε ένα κάθισμα παραθύρου με θέα τον ποταμό (τα καλύτερα καθίσματα στο αυτοκίνητο).

Η Ιστορία του Σιδηροδρόμου

Ο σιδηροδρομικός κόλπος του Βασιλικού φαραγγιού έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκινά με την εξόρυξη αργύρου το 1800. Σιδηρόδρομοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χτίστηκαν για να φιλοξενήσουν το κύμα της δραστηριότητας εξόρυξης στα βουνά του Κολοράντο.

Δεν ήταν εύκολο να καταλάβουμε πώς να οικοδομήσουμε ένα σιδηρόδρομο μέσα από το φαράγγι, με τους απότομους απότομους βράχους από γρανίτη.

Μετά το τέλος της εξόρυξης, ο σιδηρόδρομος αναζωογονήθηκε ως γραφικό τρένο επιβατών. Σήμερα, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι το δοκιμάζουν κάθε χρόνο. Ο σιδηρόδρομος έχει αποκατασταθεί, αλλά διατηρεί τη φλόγα του στα μέσα του αιώνα. Μπορείτε επίσης να βγείτε έξω σε ένα υπαίθριο αυτοκίνητο για φρέσκο ​​αέρα και θέα 360 μοιρών.

Όσο για την ανασταλτική γέφυρα του βασιλικού φαραγγιού, χτίστηκε το 1929 για 350.000 δολάρια. Σήμερα, είναι ένα θαύμα μηχανικής αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.