Σειρήνες Tornado στην περιοχή του μετρό της Οκλαχόμα


Για πολλά χρόνια, δεν υπήρχε συνεκτική έννοια μιας σειρήνας ανεμοστρόβιλων στην κεντρική Οκλαχόμα. Για παράδειγμα, στην πόλη της Οκλαχόμα, σήμαινε μόνο για τους πολίτες να ελέγχουν ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο γεωγραφικό μέγεθος της πόλης. Ένα άτομο στη μακρινή βόρεια πλευρά, επομένως, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον άμεσο κίνδυνο από ένα ανεμοστρόβιλο στο έδαφος, ενώ κάποιος στη Νότια Οκλαχόμα Σίτι είναι απολύτως ασφαλής.

Δυστυχώς, αυτό προκάλεσε καταστάσεις στις οποίες οι άνθρωποι αγνοούσαν τις σειρήνες OKC. Σε γειτονικές κοινότητες όπως ο Edmond και ο Moore, η έννοια ήταν πολύ απλούστερη. Πάρτε αμέσως κάλυμμα.

Λοιπόν, στα τέλη του 2015, αξιωματούχοι της Οκλαχόμα Σίτυ ανακοίνωσαν ότι το σύστημα σειρήνας θα χωριζόταν σε ζώνες. Τώρα, αρκετές κοινότητες περιοχής μετρό συντονίζουν το μήνυμα σειρήνας τορναδόρος για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύστημα. Εδώ είναι πληροφορίες σχετικά με εξωτερικές σειρήνες ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα Σίτι.

Τι σημαίνει αυτό εάν ακούω σειρήνα ανεμοστρόβιλου;

Σημαίνει ότι ο άμεσος χώρος σας είναι υπό προειδοποίηση για το ανεμοστρόβιλο του National Weather Service. Αυτό διαφέρει από ένα ρολόι στο ότι οι προειδοποιήσεις εκδίδονται όταν ένας ανεμοστρόβιλος είτε συμβαίνει είτε πολύ σύντομα μπορεί να συμβεί. Τα ρολόγια σημαίνουν απλώς ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση.

Τι πρέπει να κάνω αν ακούσω μια σειρήνα ανεμοστρόβιλων;

Ψάξτε αμέσως το καταφύγιο. Εάν δεν διαθέτετε υπόγειο καταφύγιο, θα πρέπει να έχετε ήδη διαθέσιμο σχέδιο ανεμοστρόβιλου που να αναγνωρίζει την καλύτερη κεντρική περιοχή χωρίς παράθυρα.

Επίσης, εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πού να πάτε αν βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο . Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι δεν υπάρχουν δημόσια καταφύγια tornado στην πόλη της Οκλαχόμα. Ωστόσο, οι ίδιες αρχές για τις περιοχές καταφυγίων στο σπίτι ισχύουν γενικά για τους κοινόχρηστους χώρους. Θέλετε χαμηλά, κεντρικά, χωρίς παράθυρα δωμάτια, ντουλάπες ή κυλικεία.

Μόλις βρεθείτε στην ασφαλέστερη δυνατή θέση, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες από τοπική τηλεόραση ή ραδιοφωνική έξοδο.

Η σειρήνα σταμάτησε. Απειλείται η απειλή;

Οχι απαραίτητα. Και δεν υπάρχει καμία "ξεκάθαρη" σειρήνα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στους τοπικούς μετεωρολόγους μέχρι να περάσει ο ανεμοστρόβιλος στην περιοχή σας.

Είναι ηλιόλουστη και όμορφη έξω. Τι ακούω μια σειρήνα ανεμοστρόβιλων;

Είναι το Σάββατο το μεσημέρι; Αν ναι, αυτό είναι μόνο μια δοκιμή.

Ζω έξω από την πόλη της Οκλαχόμα. Αυτή η πληροφορία σειρήνας ισχύει για μένα;

Η λειτουργία των σειρήνων ανεμοστρόβιλων είναι τοπική. Οι παραπάνω πολιτικές ισχύουν για τους κατοίκους της Οκλαχόμα Σίτι, Bethel Acres, Del City, Edmond , Midwest City , Moore, Norman, Tecumseh, Yukon, καναδική κομητεία και κομητεία Οκλαχόμα. Εάν δεν ζείτε σε μία από αυτές τις περιοχές, επικοινωνήστε με τα γραφεία της πόλης για πληροφορίες σχετικά με τις σειρήνες.