Πώς να προετοιμαστείτε για την εποχή του Tornado της Οκλαχόμα

Στην πραγματικότητα, όλο το χρόνο είναι λίγο πολύ εποχή καταιγίδα στην Οκλαχόμα. Αλλά οι πρώτες συνθήκες αρχίζουν γύρω στα τέλη Μαρτίου και περνούν τον Αύγουστο σε ένα τυπικό έτος. Η Οκλαχόμα Σίτι, στην πραγματικότητα, έχει περισσότερες απεργίες τουρνουά από οποιαδήποτε άλλη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να σας προετοιμάσουν για την εποχή του ανεμοστρόβιλου, μερικές από τις οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας σώσουν τη ζωή. Επίσης, λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό OKC σχετικά με σειρήνες ανεμοστρόβιλος, σταθμούς ειδήσεων, ορολογία και πολλά άλλα.

  1. Προετοιμασία του Σχεδίου Tornado - Όπως τα σχολεία και τα γραφεία έχουν ειδικά σχέδια στην περίπτωση ενός ανεμοστρόβιλου, έτσι πρέπει να είστε για το σπίτι σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε την "αίθουσα καταφυγίων σας".

    Αν το σπίτι σας δεν έχει υπόγειο καταφύγιο θύελλας, θα πρέπει να επιλέξετε την περιοχή που είναι η χαμηλότερη, μικρότερη και πιο κεντρική. Συχνά αυτό είναι ένα κελάρι ή υπόγειο, ή θα μπορούσε να είναι ένα κεντρικό διάδρομο ή μπάνιο. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε όσο το δυνατόν περισσότερο από εξωτερικούς τοίχους και παράθυρα.
  2. Γνωρίστε τους κινδύνους των κινητών κατοικιών - Για όσους ζουν σε κινητά σπίτια, το σχέδιο ανεμοστρόβιων θα πρέπει να σας μεταφέρει σε μια προεπιλεγμένη, μόνιμη δομή. Εάν ο χρόνος προειδοποίησης δεν επαρκεί, δεν θα πρέπει ποτέ να επιχειρήσετε να οδηγήσετε όταν είναι κοντά ένας ανεμοστρόβιλος. Είστε ασφαλέστερο που βρίσκεται σε μια τάφρο ή κατάθλιψη από το να οδηγείτε ή να παραμένετε σε ένα κινητό σπίτι.
  3. Προετοιμασία του Tornado Kit - Κάθε νοικοκυριό πρέπει να διαθέτει ένα κιτ έκτακτης ανάγκης, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο όταν φθάσουν οι συνθήκες του tornado. Ένα κιτ ανεμοστρόβιλων πρέπει να περιλαμβάνει:
    • Ραδιόφωνο ή τηλεόραση με μπαταρία
    • Φακός
    • Επιπλέον μπαταρίες και για τα δύο παραπάνω
    • Κουτί πρώτων βοηθειών
    • Ανθεκτικά παπούτσια για κάθε μέλος της οικογένειας
    • Ταυτοποίηση και μετρητά
    • Εφεδρικό σύνολο κλειδιών για οχήματα
  1. Πάντα μένουν ενημερωμένοι για το κλίμα - Με τη σημερινή τεχνολογία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά γνωρίζουν μερικές μέρες νωρίτερα όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για ανεμοστρόβιλους. Φροντίστε να ενημερώνεστε για την πρόβλεψη και να προσέχετε πάντα για σημάδια πιθανών ανεμοστρόβιλων όπως:
    • Σκούρο, πρασινωπό ουρανό
    • Το σύννεφο τοίχου
    • Η περιστροφή του ουρανού ή οι ισχυροί, στροβιλισμένοι άνεμοι
    • Ισχυρό βρυχηθμό, συχνά περιγράφεται σαν να ακούγεται σαν φορτηγό
  1. Λειτουργήστε γρήγορα - Εάν η περιοχή σας είναι σε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο, μην χάνετε χρόνο. Πιάσε το κιτ ανεμοστρόβιλου, τα μαξιλάρια και τις κουβέρτες και πηγαίνετε αμέσως στο δωμάτιό σας. Βεβαιωθείτε ότι όλοι φορούν τα ανθεκτικά παπούτσια τους. Χρησιμοποιήστε το ραδιόφωνο για να ακούσετε τις εκπομπές καιρού και μην αφήσετε το δωμάτιο καταφυγίων σας μέχρι να περάσει ο κίνδυνος ανεμοστρόβιλων. Αν ένα ανεμοστρόβιλο χτυπά, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια και κουβέρτες, χέρια και χέρια για να καλύψετε το λαιμό και το κεφάλι σας.
  2. Γνωρίστε το σχέδιό σας για το απόσπασμα - Όλη η οικογένειά σας πρέπει να έχει μια καθορισμένη περιοχή για να συναντηθεί μόνο σε περίπτωση που διαχωρίζεστε κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου. Αντιμετωπίστε οποιονδήποτε μπορεί να τραυματιστεί, αλλά μην μετακινήσετε κανέναν που τραυματίστηκε σοβαρά εκτός εάν δεν τον αποτρέψετε από περαιτέρω τραυματισμό.

    Βοηθήστε όλους τους γείτονες που μπορεί να χρειάζονται βοήθεια, αλλά παραμείνετε έξω από κατεστραμμένα κτίρια εάν είναι δυνατόν. Αφήστε αμέσως τον εστέρα αν μυρίζετε αέρια ή χημικές αναθυμιάσεις.
  3. Μείνετε ήρεμοι - Και πριν και μετά από ένα ανεμοστρόβιλο, είναι εύκολο και αρκετά κατανοητό να βιώσετε τον πανικό. Ωστόσο, η προετοιμασία και η διατήρηση της ηρεμίας σας θα αυξήσει το χρόνο απόκρισης, θα διασφαλίσετε ότι θα λάβετε τις σωστές αποφάσεις και συχνά θα σώσει τις ζωές σας.

Συμβουλές:

  1. Ποτέ μην μένετε σε αυτοκίνητο ή κινητό σπίτι κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου. Είστε ασφαλέστεροι έξω στην χαμηλότερη περιοχή. Ελέγξτε εδώ για ακόμα πιο σημαντικές συμβουλές για ανεμοστρόβιλους για τους οδηγούς.
  1. Ποτέ μην προσπαθήσετε να ξεπεράσετε έναν ανεμοστρόβιλο. Μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή.
  2. Ποτέ μην βάζετε κάλυμμα κάτω από μια γέφυρα ή πάνω από το διάδρομο.
  3. Ποτέ μην πηγαίνετε έξω για να παρακολουθήσετε ένα ανεμοστρόβιλο. Πάρτε αμέσως κάλυμμα.
  4. Πάντα γνωρίζετε τα σχέδια ανεμοστρόβιλων σχολείων ή κτιρίων γραφείων στα οποία περνάτε χρόνο.