Σαββατοκύριακο στη Σαϊγκόν

Τρεις μέρες στο πολιτιστικό και κομματικό κεφάλαιο του Βιετνάμ

Το Σαϊγκόν είναι μια παλλόμενη μητρόπολη που βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει ένα από τα σημερινά αστικά σημεία της Ασίας. Διαθέτει τη δική του ανταγωνισμού με τους οπαδούς της Μπανγκόκ, της Σιγκαπούρης, της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ στα ασιατικά πακέτα διακοπών της πόλης, προσφέροντας κομψά μπαρ, εξαιρετικά ψώνια και μία από τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου.

Εδώ είναι πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα σαββατοκύριακο στο Saigon, λαμβάνοντας τα καλύτερα από τα αξιοθέατα με μια υγιή δόση φαγητού, ποτού και ψώνια (το υποχρεωτικό triumvirate από οποιοδήποτε ασιατικό mini-break!).

Το βράδυ της Παρασκευής

Ελέγξτε τα καταλύματα της επιλογής σας και απολαύστε τη νύχτα έξω, στυλ Saigon. Οι κεντρικές επιλογές περιλαμβάνουν το Park Hyatt (συγκρίνετε τις τιμές) ή το Sheraton (συγκρίνετε τις τιμές) αν έχετε τον προϋπολογισμό για να διαθέσετε. Το Duxton 4 αστέρων (συγκρίνετε τις τιμές) είναι μια εξαιρετική επιλογή που προσφέρει μια άνετη διαμονή για λίγο λιγότερο από τα δωμάτια (από τα 120 δολάρια το βράδυ), ενώ ένα φιλικό, αξιόπιστο μίνι-ξενοδοχείο (αν δεν σας πειράζει το ξεθωριασμένο βλέμμα της δεκαετίας του 70 ) είναι το Kim Long Hotel , ακριβώς έξω από την κεντρική οδό Dong Khoi Street, με δωμάτια από US $ 30 το βράδυ.

Για ένα ποτό πριν το δείπνο σε μια ζωντανή ατμόσφαιρα, κατευθυνθείτε στο ZanZbar (41 Dong Du). Ένα μπαρ χαμηλού φωτισμού με σύγχρονο ντιζάιν και φιλική ατμόσφαιρα, το ZanZbar διαθέτει ένα εκτενές μενού με μερικά κοκτέιλ (δοκιμάστε το Lemongrass Collins) και ένα μενού από νόστιμα σνακ μπάρ της σύγχρονης Ασίας.

Τα εστιατόρια του Saigon προσφέρουν πληθώρα κουζινών, αλλά το βιετναμέζικο φαγητό είναι αναμφίβολα στην κορυφή της ατζέντας σας.

Για μια πιο εκλεπτυσμένη εισαγωγή στο βιετναμέζικο φαγητό, το Hoa Tuc προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά πιάτα σε ένα κομψό περιβάλλον. Βρίσκεται στους χώρους του The Refinery (74 Hai Ba Trung), ένα μικρό θόλο από εστιατόρια και μπαρ που αρχικά λειτουργούσαν ως διυλιστήριο οπίου.

Τα πιάτα στο Hoa Tuc είναι ως επί το πλείστον στην περιοχή US $ 5-6 και τρέχουν το φάσμα από νωπές σαλάτες του Βιετνάμ σε θαλασσινά.

Μπορείτε να επιλέξετε να τερματίσετε το γεύμα με παγωτό εμπνευσμένο από το Βιετνάμ με γεύσεις όπως τζίντζερ ή ρύζι.

Αν έχετε περισσότερα ποτά, κατευθυνθείτε στο Saigon Saigon Bar του Caravelle Hotel (γωνιά του Dong Khoi και της πλατείας Lam Son) για μία από τις καλύτερες αποχρώσεις των φώτων της πόλης ή περάστε το δρόμο για το funky Q Bar για ένα βράδυ κάτω από την Όπερα Σπίτι.

Σάββατο

Αντισταθείτε στο θέλγητρο των καταστημάτων και των καφετεριών (για τώρα!), Επισκεπτόμενοι μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Saigon, το Ανάκτορο Ανασυγκρότησης και το Μουσείο Μνημείων του Πολέμου .

Εάν περπατάτε από ένα ξενοδοχείο στο κέντρο, κάντε μια παραμονή κατά μήκος της διάσημης οδού Dong Khoi μέχρι να φτάσετε στον καθεδρικό ναό της Notre Dame, ο οποίος πλαισιώνεται από το ιστορικό κεντρικό ταχυδρομείο στα δεξιά. Μετά από μια μικρή παράκαμψη, συνεχίστε στο Ανάκτορο Ανασυγκρότησης (106 Nguyen Du) - το σκηνικό της πτώσης του Saigon και το τέλος του πολέμου - μπορείτε να πάρετε μια ξενάγηση στα δωμάτια που έχουν ανακαινιστεί. Αν εξακολουθείτε να βρίσκεστε σε λειτουργία ιστορικού, κατευθυνθείτε στο Μουσείο των υπολειμμάτων πολέμου (28 Vo Van Tan, District 3) για μια συναρπαστική, αν και ανησυχητική, έκθεση φωτογραφιών και άλλων αναμνηστικών αντικειμένων του πολέμου.

Σίγουρα θα χρειαστείτε ένα ισχυρό καφέ μέχρι τώρα (πιθανώς της παγωμένης ποικιλίας μετά από όλα που περνούν γύρω από την ατμόσφαιρα της Saigon), οπότε κατευθυνθείτε στον Trung Nguyen πίσω από το Diamond Plaza (34 Le Duan).

Μια αίθουσα πώλησης ενός γνωστού εμπορικού σήματος καφέ από το Βιετνάμ, αυτό το καφέ προσφέρει τραπέζια με τη μορφή βρετανικών στάσιμων καφέ και μια ποικιλία από ζυθοποιίες από την κορυφαία περιοχή καλλιέργειας καφέ της χώρας, το Central Highlands. Η ομαλότερη ποικιλία είναι η Legendee, που παράγεται με πεπτικά ένζυμα από ένα τοπικό αστέρι ή νυφίτσα - σίγουρα έχει καλύτερη γεύση από ό, τι ακούγεται!

Για ένα φτηνό και χαρούμενο μεσημεριανό βιετναμέζικο, πηγαίνετε στο Quan An Ngon (138 Nam Ky Khoi Nghia). Είναι πιθανό να είναι γεμάτο (συνήθως με σπάνιες τοπικές οικογένειες), αλλά το φαγητό αξίζει ακόμα την αναμονή. Το εστιατόριο δημιουργήθηκε για να στεγάσει τους καλύτερους πωλητές δρόμου από όλη τη χώρα, ο καθένας φημίζεται για το ιδιαίτερο πιάτο τους. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από τους χώρους του εστιατορίου για να δείτε κάθε σταθμό μαγειρέματος σε δράση. Πρέπει να δοκιμάσετε στο μενού το βόειο κρέας με το αλάτι τσίλι και τα αχλαδιά του λεμονιού.

Πιάτα εδώ είναι πολύ καλή αξία, κατά μέσο όρο US $ 2-3.

Για να περπατήσετε από το πανηγύρι, κατευθυνθείτε προς τα κοντινά μαγαζιά, ανάμεσα στο Le Thanh Ton και το Le Loi, γύρω από τις διασταυρώσεις Pasteur και Nam Ky Khoi Nghia. Αυτή είναι μια μεγάλη περιοχή για ρούχα, κεντημένα υφάσματα, homewares και αξεσουάρ. Ελέγξτε την Ipa-Nima (στο 85 Pasteur, ή στο νέο κατάστημα στο 77-79 Dong Khoi), ένα πολύχρωμο έπιπλο emporium τσάντα με εξαιρετικά δημιουργικές και μοναδικές τσάντες και πορτοφόλια.

Για μια απογευματινή στάση καφέ, ξεκινήστε μια βιαστική σκάλα με το La Fenetre Soleil (135 Le Thanh Ton), έναν μποέμικο χώρο με ψηλό ταβάνι, πολυέλαιος, μεγάλα γαλλικά παράθυρα και καλαίσθητα έπιπλα. Δοκιμάστε το χυμό τζίντζερ για κάτι αναζωογονητικό ή το γαλλικό φρυγανισμένο με βανίλια καφέ, ενώ ξαπλώνετε σε έναν καναπέ ή στην ξαπλώστρα.

Ξεκινήστε το βράδυ του Σαββάτου με ένα ποτό στο Temple Club (29 Ton That Thiep), ένα μέρος με την ατμόσφαιρα ενός κλασσικού κύριου συλλόγου. Στον επάνω όροφο βρίσκεται το Quan Nuong , ένα εξαιρετικό μέρος για το βιετναμέζικο μπάρμπεκιου. Εδώ, μαγειρεύετε το φαγητό σας στο κέντρο του τραπεζιού σας, οι γαρίδες φτάνουν ζωντανές και η μπύρα είναι γεμάτη με πάγο - προσφέρει μια διασκεδαστική, τοπική εμπειρία και το φαγητό είναι υπέροχο.

Το Amber Room (59 Dong Du) είναι ένα κομψό νέο στέκι αργά τη νύχτα για ποτά σε ένα οικείο χώρο, που υποστηρίζεται από δροσερούς τόνους. Δοκιμάστε το μαρτίνι βασιλικού υπογραφή για κάτι εμπνευσμένο από το Βιετνάμ.

Κυριακή

Μια καθυστερημένη εκκίνηση είναι χωρίς αμφιβολία, ώστε να κατευθυνθείτε στο Au Parc Cafe (23 Han Thuyen) για ένα χαλαρό brunch. Η ευρωπαϊκή καφετέρια με ψηλά ταβάνια προσφέρει φρέσκους χυμούς και πρωινά, που κυμαίνονται από τους τυπικούς δυτικούς συνδυασμούς έως την εμπνευσμένη από τη Μέση Ανατολή. όλοι έχουν μια υγιή κλίση.

Κάντε μια βόλτα στην περίφημη αγορά Ben Tanh, εάν έχετε την απαραίτητη ενέργεια. Ρίξτε μια γρήγορη ματιά (αλλά βάλτε τις καλύτερες ικανότητες διαπραγμάτευσης για να χρησιμοποιήσετε) και δείτε τα ενδιαφέροντα στάβλους τροφίμων. Για μεσημεριανό γεύμα, το Tib Express (54 Phan Boi Chau) είναι ένα δροσερό, σύγχρονο βιετναμέζικο εστιατόριο που βρίσκεται απέναντι από το δρόμο, με μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων και φτηνών βιετναμέζων εαρινών ρολών.

Για κάποια λιανική θεραπεία τελευταίας στιγμής, κατευθυνθείτε στο Saigon Kitsch (43 Ton That Thiep). Εδώ μπορείτε να παραλάβετε ζωηρόχρωμους, kitschy σημειωματάρια και να πιείτε coasters, ή προπαγάνδα τέχνη από Dogma επάνω για ένα διασκεδαστικό σουβενίρ της παραμονής σας Saigon.