Από Σαϊγκόν προς Ανόι: Με λεωφορείο, τρένο και πτήση

Ποιο είναι το καλύτερο για να πάρει γύρω από το Βιετνάμ;

Το επιμήκη σχήμα του Βιετνάμ κάνει το ταξίδι από τη Σαϊγκόν προς το Ανόι μακρύ. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες στάσεις κατά μήκος του δρόμου για να σπάσει το μακρύ ταξίδι. Μεταξύ άλλων, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να σταματήσουν στο Nha Trang για κάποιο χρόνο στην παραλία, Hue για κάποιο πολιτισμό και ιστορία, και Hoi An για την ευχάριστη ατμόσφαιρα και το όμορφο περιβάλλον.

Προσοχή: Οι επιλογές μεταφοράς μεταξύ Σαϊγκόν και Ανόι γεμίζουν γρήγορα τις μεγάλες διακοπές όπως το Tet (Ιανουάριος ή Φεβρουάριος) και το κινεζικό νέο έτος - βιβλίο πολύ νωρίς!

Από Σαϊγκόν προς Ανόι με λεωφορείο

Τόσο λεωφορεία μακρινών αποστάσεων όσο και λεωφορείων σε διάρκεια της ημέρας φράζουν τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ του βορρά και του νότου. Ενώ ταξιδεύετε με λεωφορείο είναι απίστευτα φτηνό, χαοτικές συνθήκες δρόμου παρέχουν λιγότερο τοπίο και πολύ λιγότερο ύπνο από ό, τι θα έφτασε στο τρένο.

Τα λεωφορεία είναι επίσης η πιο αργή επιλογή για να περάσετε. Ενώ παρέχουν κάποια ευκολία - πολλές τουριστικές εταιρείες θα σας παραλάβουν απευθείας στο ξενοδοχείο σας και τα εισιτήρια είναι εύκολο να κάνετε κράτηση - θα περάσετε ώρες περιμένοντας την τρομερή κυκλοφορία του Βιετνάμ για να συλλέξετε άλλους επιβάτες και να βγείτε από την πόλη. Προσθέστε πάντα μια ώρα ή δύο στην αναμενόμενη ώρα άφιξης για να αντισταθμίσετε τις στάσεις ανάπαυσης και την κυκλοφορία.

Τα νυχτερινά λεωφορεία έχουν μικρά, οριζόντια κουκέτα και σας εξοικονομούν έξοδα για μια διανυκτέρευση. Δυστυχώς, ανάμεσα στη στροφή του οδηγού και το σταθερό κέρας, θα έχετε λίγη ξεκούραση. Επειδή οι επιβάτες ταξιδεύουν σε μια κυρίως οριζόντια θέση, πολλοί ντόπιοι αναπόφευκτα καταλήγουν να αρρωσταίνουν σε λεωφορεία. πάρτε το Dramamine ή δοκιμάστε τζίντζερ εάν είστε επιρρεπείς σε ασθένεια κίνησης .

Τα bunks είναι αρκετά μικρά και είναι πολύ σύντομα για τους περισσότερους ανθρώπους με μέσο ύψος να τεντώνονται πλήρως.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση τουριστικών λεωφορείων στο ξενοδοχείο σας ή από οποιοδήποτε γραφείο ταξιδιωτικών γραφείων - υπάρχουν πολλά στην περιοχή Pham Ngu Lao στη Σαϊγκόν. Πηγαίνοντας απευθείας στο γραφείο του λεωφορείου μπορεί να σας εξοικονομήσει την προμήθεια που καταβάλλεται για μια κράτηση.

Σημείωση: Η κλοπή αποτελεί πρόβλημα για λεωφορεία διάρκειας μίας ημέρας . Προσέξτε τα κινητά τηλέφωνα και τα MP3 players, τα οποία μπορεί να εξαφανιστούν μετά το πέρας του ύπνου.

Πάρτε το λεωφορείο μόνο εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα ή θέλετε τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία και ευελιξία. Μην περιμένετε να πάρετε πολύ ύπνο σε ολονύκτια λεωφορεία!

Από Σαϊγκόν προς Ανόι με το τρένο

Ο πιο γραφικός τρόπος να βλέπετε το Βιετνάμ ενώ μετακινείται μεταξύ των σημείων είναι σιδηροδρομικός. Τα κλιματιζόμενα τρένα παρουσιάζουν κάποια φθορά, αλλά είναι αρκετά άνετα. Μπορείτε να έχετε τα γεύματα που παραδίδονται στο διαμέρισμά σας ή να επωφεληθείτε από τα καρότσια τροφίμων και ποτών. Η διασταύρωση από το Saigon προς το Ανόι με σιδηρόδρομο χωρίς στάσεις απαιτεί περίπου 33 ώρες για να καλύψει τα 1.056 μίλια με ένα τρένο σε σκάλες. Αν θέλετε να επισκεφθείτε τον Hoi An κατά μήκος του δρόμου, θα πρέπει να κατεβείτε από το τρένο στο Da Nang και στη συνέχεια να ταξιδέψετε περίπου 18 μίλια νότια με λεωφορείο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Οι αμαξοστοιχίες "Sleeper" έρχονται στις "σκληρές" και "μαλακές" ποικιλίες. Τα αυτοκίνητα με σκληρό σκοινί - τα φθηνότερα από τις δύο επιλογές - έχουν έξι κουκέτες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να είστε σάντουιτς ανάμεσα σε κάποιον που κοιμάται πάνω και κάτω από σας. Τα αυτοκίνητα με μαλακή κρεβατοκάμαρα είναι ελαφρώς ακριβότερα, αλλά έχουν μόνο τέσσερα άτομα σε κάθε διαμέρισμα.

Αποσκευές διατηρούνται μαζί σας για ασφάλεια. Παρέχεται απλή κλινοσκεπάσματα. Το φθηνότερο εισιτήριο τρένων, ένα "μαλακό κάθισμα", σας παρέχει μόνο μια καρέκλα με κλίση σε ένα γεμάτο αυτοκίνητο. Αν και δεν είναι πολυτελή, τα μαλακά τραίνα είναι η πιο άνετη επιλογή για να κοιμηθείτε στο μακρύ ταξίδι.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια γευμάτων σε τρένα που καλύπτουν ένα καθορισμένο γεύμα που παραδίδεται απευθείας στο διαμέρισμά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε ποτά και σνακ από καροτσάκια που έρχονται σποραδικά. Το δωρεάν βραστό νερό είναι διαθέσιμο στη βρύση για να φτιάξετε το δικό σας τσάι, καφέ ή στιγμιαία ζυμαρικά.

Ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία και τα ξενοδοχεία μπορούν να κλείσουν εισιτήρια για μια προμήθεια, η ασφαλέστερη επιλογή είναι να κάνετε κράτηση αρκετών ημερών εκ των προτέρων απευθείας στο σιδηροδρομικό σταθμό. Τα εισιτήρια παίρνουν συχνά άρπαξαν από μεταπωλητές που ξέρουν ότι οι τουρίστες περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνετε κράτηση.

Ορισμένοι απίστευτοι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι γνωστοί ότι πωλούν εισιτήρια τρένων με σκληρό κρεβάτι για τιμές με χαμηλό κρεβάτι. Δεν θα μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε μόλις επιβιβαστείτε στο τρένο σας και ανακαλύψετε ότι έχετε υποστεί βιασμό!

Ενώ εξακολουθεί να είναι μια χρονοβόρα επιλογή, τα τρένα είναι ο πιο γραφικός τρόπος για να δείτε τμήματα της υπαίθρου του Βιετνάμ τα οποία είναι κανονικά απρόσιτα για τους τουρίστες. Θα φτάσετε επίσης πιο ξεκούραστοι.

Από το Saigon στο Ανόι με την πτήση

Εάν είστε πιεσμένοι για το χρόνο, η πιο γρήγορη επιλογή για να φτάσετε από το Saigon στο Ανόι είναι με την πτήση. Όταν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, η πτήση διάρκειας δύο ωρών είναι συνήθως μικρότερη από US $ 100. Το Jetstar είναι συνήθως ο φθηνότερος μεταφορέας μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι πτήσεις είναι σαφώς η πιο πρακτική επιλογή για να μετατρέψεις ένα ταξίδι 30 ωρών σε ένα δίωρο hop, αλλά μην περιμένεις να δεις πολλά στην πορεία.