Παραλία South Bank και παιδική χαρά

Κολυμπήστε, Waterski, Κρουαζιέρα

Η ανθρωπογενής παραλία στη νότια όχθη του Μπρίσμπεϊν διαθέτει μια κρυστάλλινη λιμνοθάλασσα με αρκετό νερό για να γεμίσει πέντε πισίνες ολυμπιακού μεγέθους, καθαρές λευκές παραλίες και υποτροπικά δέντρα και εξωτικά φυτά.

Το χλωριωμένο γλυκό νερό επανακυκλοφορεί κάθε έξι ώρες με ταχύτητα έως και 125 λίτρα ανά δευτερόλεπτο. Το νερό αντλείται μέσω δύο μεγάλων φίλτρων άμμου και επεξεργάζεται χημικά πριν επιστρέψει στην παραλία. Τα 4000 κυβικά μέτρα άμμου προέρχονται από το κανάλι Rous στο Moreton Bay και 70 τόνοι προστίθενται κάθε χρόνο στο South Bank Beach.

Οι ναυαγοσώστες περιπολούν την παραλία South Bank 365 ημέρες το χρόνο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος) από τις 7 το πρωί έως τα μεσάνυχτα καθημερινά.

Οι χορτοτάπητες και οι εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου γύρω από τη South Bank Beach είναι δημοφιλείς για πικ νικ.

Κρουαζιέρες ποταμών

Καθημερινές ποτάμιες κρουαζιέρες διατίθενται στο MV Neptune, το οποίο αναχωρεί στις 10 π.μ., 12 το μεσημέρι, στις 2 μ.μ. και στις 4 μ.μ. από το σπίτι του στο South Bank, δίπλα στην πανοραμική θέα του ποταμού Νεπάλ. Τα 90 λεπτά με τα κρουαζιερόπλοια ταξιδεύουν στο πρωινό Creek πριν επιστρέψουν στη Νότια όχθη. Τους θερμότερους μήνες, διατίθενται κρουαζιέρες 6μμ και 8μμ.

Από το Ναυτικό Μουσείο Κουίνσλαντ της Νότιας Τράπεζας, Κυριακή ποταμών κρουαζιέρες στο νησί Moreton σχετικά με το ιστορικό ρυμουλκό ατμού Forceful παρέχουν μια εκδρομή στο υδάτινο Σαββατοκύριακο. Οι ποτάμιες εκδρομές στο Moreton Bay τρέχουν από τις 10πμ έως τις 4μμ.

Για μια εμπειρία πεταλούδας, πάρτε την κρουαζιέρα του ποταμού Μπρίσμπεϊν στο καράβι του ποταμού Kookaburra .

Θαλάσσια σπορ

Λόγω της θέσης του στην άκρη του ποταμού, η South Bank προσφέρει μια σειρά από θαλάσσιες δραστηριότητες, από κωπηλασία με δράκους, κωπηλασία και ποδηλασία, έως θαλάσσιο σκι και κανό.

Ορισμένοι διαγωνισμοί θαλάσσιων αθλημάτων - από την εξοικονόμηση ιστιοφόρων σε εταιρικά regattas - διοργανώνονται κάθε χρόνο στον ποταμό Brisbane μπροστά από τη Νότια όχθη.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της South Bank για λεπτομέρειες σχετικά με εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Επόμενη σελίδα: Τραπεζαρία και αγορές στο South Bank