Το Μνημείο του Βρετανικού Α Παγκοσμίου Πολέμου στο Arras

Πολεμικό νεκροταφείο και μετακινούμενο μνημείο

Το Βρετανικό Μνημείο

Στο δυτικό τμήμα του Arras, το βρετανικό μνημείο είναι ένα ήσυχο εντυπωσιακό μνημείο. Ιδρύθηκε το 1916 ως μέρος του ήδη υπάρχοντος γαλλικού νεκροταφείου. Μετά τον πόλεμο, η Επιτροπή Τάξης των Πολέμων της Κοινοπολιτείας έφερε τα άλλα νεκροταφεία στο Άρα, για να δημιουργήσει αυτό το μνημείο. Έχει 2.652 τάφους μέσα στους τοίχους του.

Επίσης, εορτάζει 35.942 στρατιώτες που αγνοούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι δεν είχαν γνωστό τάφο.

Ο Άρα ήταν στο επίκεντρο των μαχών πάνω από τα πεδία άνθρακα του Αρτό και αμέτρητοι νέοι άντρες, συχνά κάτω από την ηλικία των 18 ετών, πέθαναν και δεν είχαν ταυτιστεί ποτέ. Το μνημείο σχεδιάστηκε από τον Sir Edwin Lutyens, έναν από τους τρεις αρχιτέκτονες που ήταν υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την ανέγερση των νεκροταφείων της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας, μαζί με τον Sir Herbert Baker και τον Sir Reginald Blomfield.

Υπάρχει επίσης ένα μνημείο αφιερωμένο στο Βασιλικό Σωματείο, που μνημονεύει 991 αεροπόρους χωρίς γνωστό τάφο.

Σχεδιασμός νεκροταφείου του 1ου Παγκοσμίου

Όταν ένα νεκροταφείο έχει περισσότερους από 40 τάφους, θα δείτε τον Σταυρό της Θυσίας , σχεδιασμένο από τον Blomfield. Είναι ένας απλός σταυρός με μπρούτζινο πλατύ σφαίρα στο πρόσωπό του, σε μια οκταγωνική βάση. Όταν ένα νεκροταφείο έχει πάνω από 1000 ταφές θα υπάρχει επίσης μια πέτρα της μνήμης , που σχεδιάστηκε από τον Edwin Lutyens, για να τιμηθεί εκείνοι όλων των θρησκειών - και εκείνοι που δεν έχουν πίστη. Η δομή βασίστηκε στον Παρθενώνα και σχεδιάστηκε σκόπιμα για να την κρατήσει ελεύθερη από οποιοδήποτε σχήμα που θα μπορούσε να την συσχετίσει με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία.

Τα νεκροταφεία της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας διαφέρουν από τα αντίστοιχα γαλλικά και γερμανικά αντίστοιχα. Η φύτευση λουλουδιών και βοτάνων έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού. Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα όμορφο και γαλήνιο περιβάλλον για τους επισκέπτες. Ο Sir Edwin Lutyens έφερε τον Gertrude Jekyll με τον οποίο συνεργάστηκε στενά σε άλλα αρχιτεκτονικά έργα.

Λαμβάνοντας ως αφετηρία τα παραδοσιακά φυτά κήπων και τα τριαντάφυλλα, σχεδίασε ένα απλό αλλά συγκινητικό σχέδιο φύτευσης, το οποίο έφερε αναμνήσεις της Βρετανίας στα νεκροταφεία πολέμου στη Γαλλία. Έτσι, θα δείτε τριαντάφυλλα floribunda και ποώδη πολυετή φυτά, καθώς και βότανα όπως το θυμάρι που καλλιεργείται δίπλα στους τάφους. Χρησιμοποιήθηκαν μόνο ποικιλίες νάνος ή φυτά με χαμηλή ανάπτυξη, επιτρέποντας την εμφάνιση των επιγραφών.

Rudyard Kipling και τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα άλλο όνομα που συνδέεται με τα βρετανικά νεκροταφεία πολέμου είναι ο Rudyard Kipling. Ο συγγραφέας, όπως και πολλοί συμπατριώτες του, ήταν ένας ένθερμος υποστηρικτής του πολέμου. Τόσο πολύ, ώστε βοήθησε το γιο του Jack στους Ιρλανδούς φρουρούς μέσω της επιρροής του με τον αρχηγό του βρετανικού στρατού. Χωρίς αυτό, ο Τζακ, ο οποίος είχε απορριφθεί λόγω κακής όρασης, δεν θα είχε πολεμήσει. Ούτε θα είχε σκοτωθεί από ένα κέλυφος στη μάχη του Loos δύο ημέρες μετά την πρόσληψή του. Ήταν θαμμένος κάπου χωρίς να ταυτιστεί και ο πατέρας του άρχισε μια δια βίου αναζήτηση του σώματός του. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

" Εάν υπάρχει κάποια ερώτηση γιατί πεθαίναμε
Πες τους, επειδή οι πατέρες μας έλεψαν "Rudyard Kipling έγραψε μετά το θάνατο του Jack.

Σε απάντηση στο θάνατο του γιου του, ο Kipling έγινε αντιπρόεδρος του πολέμου.

Εντάχθηκε στην νεοσυσταθείσα Imperial War Graves Commission (η οποία έγινε η σημερινή Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Graves του πολέμου). Επιλέγει τη βιβλική φράση Το όνομά τους ζωντανεύει για πάντα που θα δείτε στις πέτρες της μνήμης. Πρότεινε επίσης τη φράση Γνωστή για το Θεό για τις ταφόπλακες άγνωστων στρατιωτών.

Πρακτικές πληροφορίες

Βρετανικό Μνημείο
Νεκροταφείο του Faubourg d'Amiens
Γενική Γραμματεία της Γενεύης
Ανοίξτε την αυγή μέχρι το σούρουπο

Περισσότερα μνημεία του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή

Με το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο σε αυτό το μέρος της Γαλλίας, οδηγείτε από τα ατέλειωτα μικρά και μεγάλα στρατιωτικά νεκροταφεία, τους τάφους τους σε ακριβές στρατιωτικό ύφος. Υπάρχουν επίσης γαλλικά και γερμανικά νεκροταφεία εδώ, τα οποία έχουν πολύ διαφορετική αίσθηση σε αυτά, καθώς και μεγάλα αμερικανικά και καναδικά μνημεία και νεκροταφεία.