Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος Meuse-Argonne αμερικανικό στρατιωτικό νεκροταφείο

Το μεγαλύτερο αμερικανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο αμερικανικό νεκροταφείο στην Ευρώπη βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία στη Λορένη, στο Romagne-sous-Montfaucon. Είναι μια τεράστια τοποθεσία, που βρίσκεται σε 130 στρέμματα ήπια επικλινές έδαφος. 14.246 στρατιώτες που πέθαναν στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο θάβονται εδώ σε ίσες στρατιωτικές γραμμές. Οι τάφοι δεν είναι τοποθετημένοι σύμφωνα με την τάξη: βρίσκετε ένας καπετάνιος δίπλα σε έναν κανονικό, έναν πιλότο που απονέμει ένα Medal of Honor δίπλα σε έναν Αφρικανό Αμερικανό στο τμήμα εργασίας.

Οι περισσότεροι από αυτούς πολέμησαν και πέθαναν, με την επίθεση που ξεκίνησε το 1918 για να ελευθερώσει το Meuse. Οι Αμερικανοί ήταν υπό την ηγεσία του στρατηγού Pershing.

Το νεκροταφείο

Περνάτε στους δύο πύργους στην είσοδο του νεκροταφείου. Σε ένα λόφο, θα βρείτε το Κέντρο Επισκεπτών όπου μπορείτε να συναντήσετε προσωπικό, να υπογράψετε τον κατάλογο επισκεπτών και να μάθετε περισσότερα για τον πόλεμο και το νεκροταφείο. Καλύτερα είναι να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για μια ξενάγηση που να είναι ακριβής, ενδιαφέρουσα και γεμάτη από ανέκδοτα. Μπορείτε να μάθετε πολύ περισσότερο από ότι θα κάνατε περπατώντας.

Από εδώ με τα πόδια κάτω από την πλαγιά σε μια κυκλική πισίνα με ένα σιντριβάνι και ανθοφορία ανθών. Αντιμετωπίζοντας σας στην κορυφή του λόφου είναι το παρεκκλήσι. Ενδιάμεσα σταματήστε τους μαζικούς τάφους. Από τις 14.246 κεφαλές, 13.978 είναι λατινικοί σταυροί και 268 είναι αστέρες του Δαβίδ. Στα δεξιά βρίσκονται 486 τάφοι που σηματοδοτούν τα ερείπια άγνωστων στρατιωτών. Οι περισσότεροι, αλλά όχι όλοι, από τους θαυμασμένους εδώ δολοφονήθηκαν στην επίθεση που ξεκίνησε το 1918 για να απελευθερώσει το Meuse.

Αλλά επίσης θαμμένοι εδώ είναι μερικοί άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων επτά γυναικών που ήταν νοσηλευτές ή γραμματείς, τρία παιδιά και τρεις τζέλικες. Υπάρχουν 18 σύνολα αδελφών που θάφτηκαν εδώ αν και όχι δίπλα-δίπλα, και εννέα αποδέκτες του Medal of Honor.

Οι κεφαλές είναι απλές, με το όνομα, την τάξη, το σύνταγμα και την ημερομηνία του θανάτου.

Οι διαιρέσεις είχαν κυρίως γεωγραφική προέλευση: η 91η ονομαζόταν Wild Wild West Division από την Καλιφόρνια και τα δυτικά κράτη. ο 77ος ήταν το τμήμα Άγαλμα της Ελευθερίας από τη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν εξαιρέσεις: ο 82ος ήταν το All American τμήμα, που σχηματίστηκε από στρατιώτες από ολόκληρη τη χώρα, ενώ το 93ο ήταν το διαχωρισμένο μαύρο τμήμα.

Το νεκροταφείο δημιουργήθηκε από 150 προσωρινά νεκροταφεία που βρίσκονταν κοντά στα σχετικά πεδία μάχης, καθώς οι στρατιώτες έπρεπε να θαφτούν μέσα στις απαιτούμενες δύο έως τρεις ημέρες μετά τον θάνατο. Το νεκροταφείο Meuse-Argonne τελικά αφιερώθηκε στις 30 Μαΐου 1937, με μερικούς από τους στρατιώτες να ξανακτυπά τέσσερις φορές.

Το Παρεκκλήσι και το Τείχος του Μνημείου

Το παρεκκλήσι στέκεται ψηλά σε ένα λόφο. Είναι ένα μικρό κτίριο με απλό εσωτερικό χώρο. Αντιμετωπίζοντας την είσοδο είναι ένας βωμός με σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και τα κύρια έθνη των Ενωμένων Πολιτειών. Στα δεξιά και στα αριστερά, δύο μεγάλα βιτρό παράθυρα δείχνουν τα διακριτικά των διαφόρων αμερικανικών συντάξεων. Και πάλι, αν δεν γνωρίζετε αυτά, είναι καλή ιδέα να έχετε έναν οδηγό για να τα αναγνωρίσετε.

Έξω, δύο φτερά φτερουγίζουν το παρεκκλήσι, με τα ονόματα εκείνων που λείπουν στη δράση - 954 ονόματα είναι χαραγμένα εδώ. Από τη μια πλευρά ένας μεγάλος χάρτης ανακούφισης δείχνει τη μάχη και τη γύρω ύπαιθρο.

Μετάλλια της Τιμής

Υπάρχουν εννέα αποδέκτες του Medal of Honor στο νεκροταφείο, που διακρίνεται από τα χρυσά γράμματα στους τάφους. Υπάρχουν πολλές ιστορίες εξαιρετικής γοητείας, αλλά το πιο περίεργο είναι ίσως αυτό του Frank Luke Jr (19 Μαΐου 1897-29 Σεπτεμβρίου 1918).

Ο Frank Luke γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα αφού ο πατέρας του μετανάστευσε στην Αμερική το 1873. Τον Σεπτέμβριο του 1917, ο Φρανκ εισήλθε στο Τμήμα Αεροπορίας, το Αμερικανικό Σήμα Σήματος. Τον Ιούλιο του 1918 πήγε στη Γαλλία και ανατέθηκε στη 17η Αεροπορική Μοίρα. Ένας τρομερός χαρακτήρας έτοιμος να παραβιάσει τις εντολές, από την αρχή ήταν αποφασισμένος να γίνει άσος πιλότος. Προσφέρθηκε εθελοντικά να καταστρέψει τα γερμανικά μπαλόνια παρατήρησης, ένα επικίνδυνο έργο εξ αιτίας αποτελεσματικών αντιπυραυλικών αμυνών. Με τον φίλο του Joseph Frank Wehner που πετούσε προστατευτικό κάλυμμα, τα δύο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1918, ο Wehner σκοτώθηκε για να υπερασπιστεί τον Λουκά, ο οποίος έπεσε στη συνέχεια τους δύο Fokker D. VII που είχαν επιτεθεί στη Wehner, ακολουθούμενη από δύο ακόμα μπαλόνια.

Από τις 12 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, ο Λουκά κατέρριψε 14 γερμανικά μπαλόνια και τέσσερα αεροπλάνα, ένα κατόρθωμα που δεν πέτυχε άλλος πιλότος στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αναπόφευκτο τέλος του Λουκά ήρθε στις 29 Σεπτεμβρίου. Πέταξε τρία μπαλόνια αλλά τραυματίστηκε από μία σφαίρα με πολυβόλο που πυροβόλησε από μια πλαγιά πάνω του καθώς πέταγε κοντά στο έδαφος. Εκτοξεύτηκε σε μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών καθώς κατέβηκε και πέθανε ακόμα πυροβολώντας τους Γερμανούς που προσπαθούσαν να τον πάρουν φυλακισμένο.

Ο Λουκάς έλαβε το μετάλλιο της Τιμής μετά θάνατον. Η οικογένεια αργότερα δώρισε το μετάλλιο στο Εθνικό Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών κοντά στο Dayton, Ohio, όπου εκτίθεται με διάφορα άλλα αντικείμενα που ανήκουν στον άσο.

Ο αμερικανικός στρατός και η επίθεση του Meuse-Argonne

Πριν από το 1914, ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε την 19η θέση στον κόσμο σε αριθμούς, ακριβώς πίσω από την Πορτογαλία. Αποτελούσε από πάνω από 100.000 στρατιώτες πλήρους απασχόλησης. Μέχρι το 1918, ήταν μέχρι 4 εκατομμύρια στρατιώτες, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια πήγαν στη Γαλλία. Οι Αμερικανοί πολέμησαν παράλληλα με τους Γάλλους στην επίθεση Meuse-Argonne που κράτησε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου 1918. 30.000 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε πέντε εβδομάδες, με μέσο ρυθμό 750 έως 800 ημερησίως. Σε ολόκληρο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, 119 μεγάλα μετάλλια κέρδισαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε σύγκριση με τον αριθμό των συμμάχων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, ήταν ένας σχετικά μικρός αριθμός, αλλά σηματοδότησε την αρχή της αμερικανικής συμμετοχής στην Ευρώπη. Την εποχή εκείνη, ήταν η μεγαλύτερη μάχη στην αμερικανική ιστορία.

Μετά τον πόλεμο, η αμερικανική επιθυμία να αφήσει μια διαρκή αρχιτεκτονική παρουσία στην Ευρώπη οδήγησε στο νεκροταφείο.

Πρακτικές πληροφορίες

Romagne-sous-Montfaucon
Τηλ .: 00 33 (0) 3 29 85 14 18
Δικτυακός τόπος

Το νεκροταφείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ. Κλειστή 25 Δεκ, Ιαν 1.

Οδηγίες Το αμερικανικό νεκροταφείο Meuse-Argonne βρίσκεται ανατολικά του χωριού Romagne-sous-Montfaucon (Meuse), 26 μίλια βορειοδυτικά του Verdun.
Με αυτοκίνητο Από Verdun πάρτε το D603 προς Reims, στη συνέχεια το D946 προς Varennes-en-Argonne και ακολουθήστε τις πινακίδες του αμερικανικού νεκροταφείου.
Με τρένο: Πάρτε το TGV ή το συνηθισμένο τρένο από το Paris Est και αλλάξτε είτε στο Chalons-en-Champagne είτε στο σταθμό Meuse TGV. Ανάλογα με τη διαδρομή το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα 40 λεπτά ή λίγο περισσότερο από 3 ώρες. Τοπικά ταξί διατίθενται στο Verdun.

Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή

Περισσότερα για τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο