Μια μέρα σε ένα ελβετικό σπα, όπου το γυμνό είναι, φυσιολογικά

Το γυμνό θεωρείται δεδομένο στα ευρωπαϊκά ιαματικά λουτρά

Τα ελβετικά ιαματικά λουτρά, όπως τα περισσότερα ευρωπαϊκά ιαματικά λουτρά, είναι αρκετά διαφορετικά από τα ιαματικά λουτρά της Αμερικής Για ένα πράγμα, υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη ανοχή για γυμνό σε ένα ευρωπαϊκό σπα.

Το γυμνό θεωρείται δεδομένο στο διάσημο Ελβετία, το Engadine Bad Scuol, προορισμός ευεξίας και θεραπευτικό κέντρο στην πόλη του Scuol που είναι γνωστή για τα ρωμαϊκά-ιρλανδικά λουτρά. Οι άνθρωποι έχουν κάνει προσκυνήματα σε αυτή την ελβετική πόλη spa από τα μέσα του 1300 και σήμερα πέντε από τα σιντριβάνια της πόλης συνεχίζουν να διανέμουν το πολύτιμο μεταλλικό νερό της περιοχής.

Ρωμανο-ιρλανδικά λουτρά με παραδόσεις

Το Engadine Bad Scuol ήταν το πρώτο ρωμαϊκό-ιρλανδικό λουτρό της Ελβετίας, το οποίο συνδυάζει δύο διαφορετικές ευρωπαϊκές παραδόσεις λουτρού. Ενώ οι Ρωμαίοι ορκίστηκαν από τις χαλαρωτικές ιδιότητες των ατμόλουτρων σε διάφορες θερμοκρασίες, οι Ιρλανδοί έβαλαν την πίστη τους σε ζεστό, ξηρό αέρα.

Η κουλτούρα κολύμβησης του δέκατου ένατου αιώνα συνδυάζει αυτές τις δύο μορφές σε ένα μοναδικό τελετουργικό. Ένα σαπούνι και μασάζ με βούρτσα για να καθαρίσετε το δέρμα και να τονωθεί η κυκλοφορία μαζί με ένα σταθμό κρέμασης σώματος είναι όλα μέρος της τελετουργίας. Τελειώνει στο αχνό φως της αίθουσας χαλάρωσης, όπου οι επισκέπτες, τυλιγμένοι άνετα σε μια ζεστή κουβέρτα, μπορούν να κολυμπήσουν στην ομορφιά των βουνών της Κάτω Αγγανδίνης.

Η εξωτερική πισίνα έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της υπέροχης θέασης των Dolomites Lower Engadine και του Piz Pisoc, ενός βουνού στη σειρά Sesvenna των Άλπεων και του ψηλότερου βουνού του ελβετικού εθνικού πάρκου.

Τι συμβαίνει στο σπα, μένει στο σπα

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια επίσκεψη ενός αμερικανού ζευγαριού σε αυτό το γνωστό spa για μια τυπική επίσκεψη ημέρας.

Οι επισκέπτες πρώτα κάνουν check in στη ρεσεψιόν και πληρώνουν για την υπηρεσία που επιθυμούν στα ελβετικά φράγκα, αφήνοντας επίσης μια βαριά κατάθεση για δύο πετσέτες. Στην περίπτωση αυτή, ας πούμε ότι οι επισκέπτες θέλουν ένα από τα δημοφιλή μασάζ του σπα.

Ένας υπάλληλος σπα οδηγεί τους επισκέπτες, πολύ πετσέτες σε χρώμα ροδακινί στο χέρι, κάτω σε μια μη σημαδεμένη πόρτα και τους δίνει εντολή να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους.

Η εγκατάσταση είναι εντυπωσιακή: ευρύχωρη, καθαρή και σύγχρονη τέχνη. Και είναι γεμάτη με ανθρώπους όλων των ηλικιών και μεγεθών. Ο υπάλληλος του spa παίρνει το ζευγάρι σε μια μεγάλη περιοχή αλλαγής, όπου δείχνει σε μία από τις δεκάδες γκαρσονιέρες. Ο σύζυγος και η σύζυγος βυθίζονται στην αίθουσα και βγαίνουν φορώντας τις πετσέτες τους που είναι νοικιασμένες με ροδακινί.

Υπερδομημένο σε πετσέτα χρώματος ροδακινιάς

Αυτή είναι η Ελβετία, επομένως όλα τα σημάδια είναι στα γερμανικά και τα ιταλικά (στις περιοχές γύρω από τη Βέρνη και τη Graubünden, τα σημάδια μπορεί να είναι και στα γαλλικά). Το αγγλόφωνο ζευγάρι ζητά βοήθεια και οδηγείται σε ένα ντουλάπι, στο οποίο τοποθετούν τα ρούχα τους. Με τα κλειδιά ντουλάπι στο χέρι, το κεφάλι γύρω από τη γωνία στο σπα.

Περνώντας μέσα από τα ντους του σπα, παρατηρούν γρήγορα ότι το Engadine Bad Scuol είναι σαφώς συν-εκδοχή και ότι όλοι είναι γεμιστές γύρω από το γυμνό. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι είναι υπερκαταφερθέντα στις ροδακινιές πετσέτες τους. Περπατώντας με προσοχή μέσα από τη γυμνή πόλη, κοιτάζουν τους άντρες και τις γυναίκες, που τελειώνουν μαλακά στα ατμόλουτρα και τις φυσαλίδες.

Οι λαοί σε διάφορα στάδια ξετυλίγονται σε σάουνες ενώ άλλοι κάτω από το πολύτιμο τοπικό μεταλλικό νερό. Σε ένα χυμό μπαρ, ρωτούν, " Wo ist die masseuse;

"Και κατευθύνονται γύρω από μια άλλη γωνία σε ένα μικρό, φωτεινά φωτισμένο δωμάτιο χωρίς μουσική ή κεριά. Τέλος, μια νέα ελβετική γυναίκα τους χαιρετά και τα μεταχειρίζεται σε ένα πιο νόστιμο σουηδικό μασάζ .