Οδηγός επισκεπτών στην Πασαντένα της Καλιφόρνια

Η Pasadena είναι η βασίλισσα της κοιλάδας San Gabriel, που βρίσκεται στους πρόποδες των ορέων του San Gabriel, δίπλα σε ένα ξηρό ποτάμι που είναι γνωστό ως Arroyo Seco. Μερικοί Angelenos σκέφτονται την πόλη ως ένα άλλο προάστιο του LA. Είναι πιο κοντά στο κέντρο του Λος Άντζελες από τα περισσότερα από τα προάστια και τις γειτονιές του LA. Αλλά η Πασαντένα είναι μια πόλη από μόνη της. Το 1886 έγινε η δεύτερη πόλη στην Νότια Καλιφόρνια μετά το Λος Άντζελες.

Είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη στην κομητεία του Λος Άντζελες με τον πληθυσμό του 2005 να είναι περίπου 145.000. Η θέση της κοιλάδας κρατά την πόλη περίπου 20 μοίρες θερμότερη από τις παραλίες των κοινοτήτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το όνομα Pasadena σημαίνει "στην κοιλάδα" στη γλώσσα της Μινεσότα Chippewa. Γιατί να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα Minnesota Chippewa και όχι την τοπική ινδική γλώσσα Tongva; Λοιπόν, κάποιος ήξερε κάποιον.

Το Pasadena είναι μια πολυτελή κοινότητα με μια ακμάζουσα τέχνη, πολιτιστική και ψυχαγωγική σκηνή και πολλά υπέροχα μέρη για φαγητό και κατάστημα με επίκεντρο την Παλιά Πόλη της Πασαντένας και την επέκταση στην περιοχή του θεάτρου.

Το Pasadena είναι γνωστό για το τουρνουά των τριαντάφυλλων , το οποίο περιλαμβάνει το Rose Parade και το Rose Bowl Game που λαμβάνουν χώρα κάθε Πρωτοχρονιά.

Να φτάσετε στο Πασαντένα με τον αέρα

Το αεροδρόμιο Bob Hope Burbank είναι το πιο βολικό αεροδρόμιο για ταξίδια στην Πασαντένα. Το Οντάριο είναι λίγο πιο μακριά από το Λος Άντζελες, αλλά επειδή είναι μικρότερο αεροδρόμιο, είναι πιο εύκολο να πλοηγηθείς και πιο γρήγορα για να περάσεις.

Είναι επίσης πολύ πιο εύκολη από το LAX, εκτός αν πετάτε στη μέση της νύχτας και η κυκλοφορία δεν αποτελεί πρόβλημα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πτήσεις προς την περιοχή LA .

Οδήγηση

Τα κύρια δρομολόγια για το Pasadena είναι το 110 λιμάνι αυτοκινητόδρομο, το οποίο τελειώνει στο Pasadena και γίνεται πάρκο Arroyo που κατευθύνεται βόρεια στην πόλη και το 134/210 αυτοκινητόδρομο που συγχωνεύονται και να γίνει το 210 διασχίζοντας το βόρειο τμήμα της Pasadena δυτικά προς τα ανατολικά.

Προσοχή: Ο αυτοκινητόδρομος 710, γνωστός ως αυτοκινητόδρομος Pasadena, ΔΕΝ πηγαίνει στην Πασαντένα αν και κατευθύνεται από το Λονγκ Μπιτς βόρεια προς αυτή τη γενική κατεύθυνση. Δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν τις γειτονιές που θα έπρεπε να μπουλντόζω για να ολοκληρώσουν τον αυτοκινητόδρομο στην Πασαντένα. Έτσι, αν πάρετε το Pasadena Freeway στο βορειότερο σημείο, έχετε ακόμα αρκετά μίλια για να πάτε στους επιφανειακούς δρόμους μέσω της Αλάμπρα και του South Pasadena πριν φτάσετε στην Πασαντένα. Τα σημάδια λένε η Πασαντένα, αλλά δεν τα πιστεύεις. Από το 710, τα 5 βόρεια θα σας μεταφέρουν στο 110 και στην πόλη.

Με τρένο ή υπεραστικό λεωφορείο

Το Pasadena δεν διαθέτει σταθμό Amtrak, αλλά τα λεωφορεία Amtrak από μερικούς προορισμούς σταματούν στο ξενοδοχείο Pasadena Hilton στο 150 S. Los Robles Ave. Υπάρχει τερματικός σταθμός λεωφορείων Greyhound στην οδό Walnut Street 645 E.

Λήψη δημόσιων μεταφορών στην Πασαντένα

Η γραμμή χρυσού Metro ξεκινά από το Union Station στο κέντρο του Λος Άντζελες και ταξιδεύει στην άκρη της Pasadena στη Sierra Madre με έξι στάσεις στην Pasadena. Η υπηρεσία λεωφορείων παρέχεται από το MTA και την αρχή διέλευσης Foothill. Υπάρχει επίσης ένα λεωφορείο τεχνών που μεταφέρει τους ανθρώπους μεταξύ διάφορων τεχνών και αγορών προορισμών στην Πασαντένα για $ .50. Περισσότερα για την οδήγηση του μετρό MTA .