Σχεδιασμός για τον Απρίλιο του καιρού στη Βαρκελώνη

Συμβουλές ταξιδιού, μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες και σύνολα βροχοπτώσεων

Η βορειοανατολική ισπανική πόλη της Βαρκελώνης είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο και οι επισκέπτες που ταξιδεύουν στην πόλη από τη θάλασσα τον Απρίλιο μπορούν να περιμένουν ευχάριστες θερμοκρασίες από την άνοιξη και μερικές πρώιμες βροχοπτώσεις.

Για τον μεγαλύτερο μέρος του Απριλίου, η Βαρκελώνη παραμένει μεταξύ 53 και 68 F, με ντους ελατήρια πιθανό, ειδικά στα πρώτα μέρη του μήνα. Οι αρχές Απριλίου μπορεί να είναι αρκετά ψυχρές, με τους μέσους όρους της θερμοκρασίας να φτάνουν στους 45 F, οπότε πιθανότατα δεν θα μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία μέχρι το τέλος του μήνα.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να συσκευάσετε ελαφρά στρώματα για αυτόν τον τύπο καιρού, καθώς και ένα αδιάβροχο μπουφάν βροχής και άλλα αδιάβροχα ρούχα, μια ομπρέλα και μπότες βροχής, αν μπορείτε να τα τοποθετήσετε στη βαλίτσα σας. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να φοράτε τα βαρύτερα ρούχα και παπούτσια στο αεροπλάνο για να μεγιστοποιήσετε τη χωρητικότητα των αποσκευών σας.

Μέσες θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις στη Βαρκελώνη

Ο καιρός της Βαρκελώνης μπορεί να πλησιάσει 70 F αυτή τη στιγμή του μήνα, αλλά συνήθως υπολείπεται, διατηρώντας 54 έως 59 F σύμφωνα με την έκθεση Almanac Weather Underground.

Η βροχή είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξουμε στις αρχές του μήνα, κάτι που δεν ισχύει μόνο για τη Βαρκελώνη αλλά και για τις περισσότερες άλλες βόρειες ισπανικές πόλεις. Οι μέσες τιμές κορυφής στην αρχή του μήνα κυμαίνονται μεταξύ 60 και 65, ενώ τα χαμηλά επίπεδα είναι στα 40 έως 45 F, το ρεκόρ υψηλό για την 5η Απριλίου είναι 78 και το χαμηλό ρεκόρ είναι 30 F.

Αν και αυτές οι θερμοκρασίες και οι προσδοκίες βροχόπτωσης παραμένουν σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα, μέχρι το τέλος Απριλίου οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ρίχνουν μια απότομη στροφή προς τα πάνω και οι βροχοπτώσεις τείνουν να συμβαίνουν λιγότερο συχνά.

Ενώ τα "ντους του Απριλίου φέρνουν Μάιο λουλούδια" μπορεί να είναι αλήθεια, βροχοπτώσεις συμβαίνουν κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο του μήνα, με κατά μέσο όρο πέντε βροχερές ημέρες αναμένεται σε ολόκληρο τον Απρίλιο. Ωστόσο, αυτά τα βροχή είναι συνήθως βραχύβια, και μπορείτε γενικά να αναμείνετε τον ουρανό να καθαρίσει αργότερα, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την ημέρα σας.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη τον Απρίλιο

Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται, η πόλη της Βαρκελώνης ζωντανεύει με φωτεινά λουλούδια της άνοιξης, μια ποικιλία εποχιακών εκδηλώσεων, υπαίθρια τραπεζαρία στα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής και πολλές αποταμιεύσεις σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία, θέρετρα και ιαματικά λουτρά στην Ισπανία.

Είτε σχεδιάζετε να επισκεφθείτε μια από τις παραλίες της Βαρκελώνης (Sitges, Somorrostro, St. Sebastia, και St. Miguel παραλίες) ή να κάνετε μια περιήγηση στο Palau Nacional (Εθνικό Παλάτι) στο Montjuïc, είστε βέβαιοι να βρείτε έναν τρόπο να απολαύστε τον καιρό των μεσαίων 60 και τους ηλιόλουστους ουρανούς. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης ή την περιοχή Ciutat Vella, η οποία φιλοξενεί πολλά υπέροχα τάπας μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα και αρχιτεκτονική ιστορία.

Εκτός από τον αριθμό των θρησκευτικών και εορταστικών εορτασμών του Πάσχα που θα ξεκινήσουν τον μήνα (το Πάσχα είναι η 1η Απριλίου 2018), μπορείτε επίσης να βρείτε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τέχνης, όπως το Trofeo Conde de Godó de Tenis Τουρνουά) από τις 10 έως τις 25 Απριλίου και το Χειροποίητο Φεστιβάλ όλο το μήνα.