Ποια παραδοσιακά πιάτα για φαγητό στην Κόστα Ρίκα

Casado, Gallo Pinto και πιάτα από την Κόστα Ρίκα που είναι πιο δύσκολο να βρεθούν

Αναρωτιέστε τι να φάτε στην Κόστα Ρίκα; Τα παραδοσιακά πιάτα της Κόστα Ρίκα συχνά επικρίνονται επειδή είναι εντελώς ανεξερεύνητα, ήπια και επαναλαμβανόμενα. Ένα απλό πιάτο ρυζιού και φασολιών σερβίρεται στα περισσότερα γεύματα και ενώ οι περισσότεροι Costa Ricans δεν ενοχλούνται από αυτό - λέγοντας ότι είναι προσιτό και γεμιστικό - οι αλλοδαποί μπορεί να βρουν την επανάληψη λίγο δύσκολο να χειριστεί.

Πάρτε το πρωινό για παράδειγμα? τα περισσότερα μικρά εστιατόρια, γνωστά εδώ σαν soda, επιμένουν γρήγορα στο gallo pinto , το οποίο είναι μείγμα ρύζι και μαύρα φασόλια.

Το Gallo pinto (προφέρεται gaiyo peen-toe) μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «κηλιδωτό κόκορα» και αποτελεί εθνικό πιάτο τόσο στη Νικαράγουα όσο και στην Κόστα Ρίκα. Οι ιστορικοί τροφίμων πιστεύουν ότι το πιάτο πήρε το όνομά του επειδή έγινε για να κρύψει την έλλειψη κοτόπουλου. Αν και τα κρέατα θεωρούνται βασικά στα περισσότερα γεύματα, πολλές οικογένειες απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Το ανάχωμα του ρυζιού, των φασολιών, των κρεμμυδιών και των πιπεριών στο γάλλο pinto , συνοδεύεται συχνά από αυγά, τοστ, τηγανητά plantains και φυσικά καφέ.

Για μεσημεριανό γεύμα, το τυπικό πιάτο είναι ένα casado , που ονομάζεται για το γάμο των τροφίμων σε ένα μικρό χώρο. Ένα μεγάλο πιάτο φαγητού, που συνορεύει με πάρα πολλά, το καζάντο θα μπορούσε να περιλαμβάνει μπριζόλα ή κοτόπουλο και πάντα σερβίρεται με ένα μικρό βουνό ρυζιού και φασολιών.

Βλέπετε το πρόβλημα; Ρύζι και φασόλια σερβίρονται δύο φορές την ημέρα, συχνά τρεις φορές για δείπνο. Για τους ντόπιους, αυτή η δίαιτα επαναλαμβάνεται καθημερινά.

Πριν να κουραστείτε από το ίδιο πράγμα και να καταφύγετε σε ένα McDonalds, σκεφτείτε τον κατάλογο τυπικών τροφίμων και σνακ που οι περισσότεροι Costa Ricans ξεχνούν να σας πουν για:

Chorreadas - τηγανίτες καλαμποκιού που σερβίρονται με κρέμα natilla. Δημιουργείται με κυριολεκτικά ανάμειξη πυρήνων καλαμποκιού, γάλακτος και μπαχαρικών, και στη συνέχεια το χυμό αυτό το υπέροχο μείγμα πάνω από ένα ταψί, αυτές οι τηγανίτες καλαμποκιού κάνουν ένα εξαιρετικό πρωινό ή ένα μεσημεριανό σνακ.

Guanábana - Μετάφραση ως Soursop, αυτό το φρούτο είναι ένα από τα καλύτερα να απολαύσετε σε ένα smoothie.

Είναι άγρια ​​δημοφιλής στη Λατινική Αμερική και συχνά περιλαμβάνεται στο τμήμα batido ή smoothie στο μενού. Μην ξεχνάτε να ρωτάτε πάντα τον σερβιτόρο σας τι λεκέδες έχουν, επειδή μερικές φορές δεν εμφανίζονται στο μενού. Εάν βρίσκεστε ποτέ σε μια αγορά φρούτων, ζητήστε από τους πωλητές να κάνουν το πρώτο. Θα σας δείξουν κάτι που μοιάζει με επιμήκες καρπούζι με βελόνες.

Guamaba - Guayaba μαρμελάδα είναι η τέλεια εξαπλωθεί για τοστ το πρωί σας. Τα περισσότερα εστιατόρια θα πρέπει να τα έχουν. Λόγω των υψηλών επιπέδων πηκτίνης, guayaba, ή guava στα αγγλικά, χρησιμοποιείται συχνά σε καραμέλες και μαρμελάδες. Αν δεν είστε αρκετά τυχεροί για να συναντήσετε την έκδοση μαρμελάδας, ελέγξτε τα μικρά περίπτερα για τις καραμέλες του guayaba. Αυτό το εξωτικό φρούτο υπόσχεται να σας δώσει μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας, ανεξάρτητα από το πώς το τρώτε.

Ceviche - αν αγαπάτε το σούσι ή τα θαλασσινά για αυτό το θέμα, τότε θα λατρέψετε αυτό το πιάτο πρώτων ψαριών. Το Ceviche , το οποίο λέγεται ότι προέρχεται από το Περού αλλά έχει βρει ένα μαλακό σημείο στις διατροφικές συνήθειες της Κόστα Ρίκα, είναι τα ωμά ψάρια που έχουν μαγειρευτεί σε χυμό ασβέστη, αναμιγνύεται με κρεμμύδια, κοράνιο, πιπεριές και ίσως ακόμη και με κάποια φρέσκα.

Patacones - Αυτά τα τηγανητά και σπασμένα plantains είναι ένα πολύ δημοφιλές boca ή ορεκτικό στην Κόστα Ρίκα. Τα καλύτερα που αντιστοιχούν σε ένα παχύ τσιπ πατάτας, οι πατακόνες σερβίρονται με τυρί, γουακαμόλες και φασόλια.

Ο Olla de Carne - οι λάτρεις του βοείου κρέατος και οι λάτρεις του στιφάδο θα λατρέψουν αυτό το εθνικό πιάτο. Κυριολεκτικά μεταφράζεται σε "Pot of Beef" και περιέχει μεγάλα κομμάτια βοδινού, πατάτας, yucca, καλαμπόκι, chayote (κορακίστικα σκουός) και καρότα. Το Yucca είναι μια αμυλούχα ρίζα και έχει πολύ γούστο σαν πατάτες. Αν δεν πάρετε να δοκιμάσετε τη σούπα, τουλάχιστον προσπαθήστε να βρείτε κάποια τηγανητά yucca. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στα περισσότερα εστιατόρια της Κόστα Ρίκα.

Rundon Soup - μια άλλη επιλογή από σούπα, η κατατεμαχισμένη σούπα είναι μια περιφερειακή συμπάθεια στην ακτή της Καραϊβικής της Κόστα Ρίκα. Ονομάζεται για ό, τι ο μάγειρας μπορεί να «τρέξει» πριν από το γεύμα, αυτό το πιάτο περιέχει μια μεγάλη ποικιλία συστατικών, αλλά οι συνδετήρες είναι το γάλα καρύδας, το ψάρι και τα μαρμελάδα. Είναι το πιο κοντινό πράγμα σε μια λατινική εκδοχή της σούπας αχιβάδας.

Arroz con Palmito - αν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό ρύζι, τότε αυτή είναι μια μοναδική εναλλακτική λύση για το casado.

Το ρύζι με παλμιτό (καρδιά της παλάμης) είναι μια νόστιμη ιδέα που αναμιγνύει ρύζι, καρδιά παλάμης, τυρί μοτσαρέλα, κρεμμύδια και άλλα μπαχαρικά.

Όλες αυτές οι συστάσεις είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά μερικές φορές πρέπει να τους ζητήσετε, καθώς ενδέχεται να μην εμφανίζονται στο μενού. Οι περισσότεροι Costa Ricans θα είναι γρήγοροι να σας πουν για το γκαλό pinto και casados , αλλά μην ντρέπεστε να ζητήσετε ευγενικά μία από αυτές τις άλλες σπεσιαλιτέ. Οι ντόπιοι θα εντυπωσιαστούν όταν αναφέρετε αυτά τα άλλα τρόφιμα και κατά πάσα πιθανότητα θα σας βοηθήσουν να τα βρείτε.