Πλοία από Ιταλία προς Ελλάδα

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας είναι με πλοίο. Υπάρχουν πολλά ιταλικά λιμάνια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε πλοίο προς την Ελλάδα, την Κροατία και άλλους προορισμούς της Μεσογείου. Μετά τις εισαγωγές σε αυτά τα λιμάνια, θα βρείτε μια λίστα με τις περιοχές κράτησης πορθμείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τα δρομολόγια και να κλείσετε το ταξίδι σας.

Δεν εκτελούνται όλα τα δρομολόγια κάθε μέρα της εβδομάδας, οπότε φροντίστε να ελέγξετε προσεκτικά τα δρομολόγια.

Τα περισσότερα πορθμεία έχουν εστιατόριο και μπαρ, αλλά μπορείτε να πάρετε το δικό σας φαγητό και ποτό στο σκάφος για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Μπρίντιζι

Το Μπρίντιζι είναι ίσως το ιταλικό λιμάνι που συνηθίζεται συνήθως με τη μεταφορά πορθμείων στην Ελλάδα και έχει τις περισσότερες επιλογές. Συχνά πλοία φεύγουν από το Μπρίντιζι για την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα. Είναι δυνατόν να φτάσετε ανάμεσα στο Μπρίντιζι και την Κέρκυρα (το πλησιέστερο ελληνικό λιμάνι) σε μόλις 6 1/2 ώρες. Οι ώρες αναχώρησης κυμαίνονται από τις 11:00 έως τις 23:00.

Το Μπρίντιζι, στο τακούνι της μπότας, είναι το λιμάνι της νότιας Ιταλίας. Δείτε το χάρτη της Puglia για τοποθεσία.

Μπάρι

Από το Μπάρι μπορείτε να φτάσετε στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα στην Ελλάδα και το Ντουμπρόβνικ, το Σπλιτ και άλλα λιμάνια της Κροατίας καθώς και στην Αλβανία. Τα περισσότερα πλοία φεύγουν το βράδυ και έχουν καμπίνες για ύπνο, καθώς και μπαρ και μερικές φορές εστιατόριο. Τα ταχύτερα οχηματαγωγά ταξιδεύουν μεταξύ Μπάρι και Κέρκυρας σε περίπου 8 ώρες. Το λιμάνι του Μπάρι βρίσκεται κοντά στο ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο, centro storico , ένα καλό μέρος για να εξερευνήσετε πριν την αναχώρησή σας.

Κοντά στο λιμάνι, δοκιμάστε Hosteria al Gambero εάν έχετε χρόνο για ένα γεύμα.

Το Μπάρι βρίσκεται επίσης στην Απουλία, στη νότια Ιταλία. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον ταξιδιωτικό μας οδηγό Μπάρι .

Ανκόνα

Αν είστε στην κεντρική Ιταλία, η Ανκόνα μπορεί να είναι το πιο βολικό ιταλικό λιμάνι. Από την Ανκόνα, τα πλοία πηγαίνουν στην Ηγουμενίτσα (από 15 έως 20 ώρες) και στην Πάτρα (20 με 23 ώρες) στην Ελλάδα.

Τα πλοία πηγαίνουν επίσης σε αρκετά λιμάνια της Κροατίας.

Η Ανκόνα βρίσκεται στην περιοχή Marche. δείτε το χάρτη Marche για τοποθεσία.

Βενετία

Από τη Βενετία μπορείτε να πάρετε το πλοίο απευθείας στην Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα ή την Πάτρα. Λαμβάνοντας ένα πορθμείο από τη Βενετία είναι μια ωραία εναλλακτική λύση αν θέλετε να επισκεφθείτε τη Βενετία. Τα πλοία συνήθως φεύγουν από τη Βενετία το βράδυ και περνούν περίπου 24 ώρες (ή περισσότερο στην Πάτρα). Αν φτάσετε στη Βενετία με λεωφορείο για να πάρετε το πλοίο, υπάρχει συνήθως υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο μεταξύ του τερματικού σταθμού των λεωφορείων της Βενετίας και του τερματικού σταθμό των πορθμείων. Εάν είστε ήδη στη Βενετία, θα χρειαστεί να πάρετε ένα βαπορέτο ή ένα λεωφορείο νερού.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας με τον οδηγό ταξιδιού της Βενετίας και ανακαλύψτε τι να δείτε στα κορυφαία αξιοθέατα της Βενετίας .

Ιστοσελίδες για πλοία

Είναι συνήθως μια καλή ιδέα να κλείσετε το πλοίο σας μπροστά σας, ειδικά σε ημερομηνίες σεζόν και αν θέλετε μια καμπίνα ή ένα σχέδιο για να πάρετε το αυτοκίνητό σας, αλλά μερικές φορές είναι δυνατό να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο λιμάνι την ημέρα της αναχώρησης. Ορισμένα οχηματαγωγά διανυκτέρευσης επιτρέπουν στους επιβάτες να κοιμούνται στο κατάστρωμα, αλλά ορισμένοι απαιτούν να κάνετε κράτηση για κάθισμα ή κρεβάτι. Τα πλοία συνήθως ξεκινούν την επιβίβαση δύο ώρες πριν από την αναχώρηση, αλλά ελέγχουν τις πληροφορίες της εταιρείας πορθμείων για να είναι σίγουροι.

Εδώ είναι ιστοσελίδες όπου μπορείτε να ελέγξετε τα προγράμματα και να αγοράσετε εισιτήρια:

Πτήσεις προς Αθήνα, Ελλάδα

Αν ο στόχος σας είναι να φτάσετε στην Αθήνα ή σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, είναι συνήθως πιο εύκολο και πιο γρήγορο να πετάξετε απευθείας στην Αθήνα. Ορισμένες από τις αεροπορικές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προσφέρουν αρκετά φτηνούς ναύλους από πολλές ιταλικές πόλεις.