Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι για τη χωρητικότητα ρυμούλκησης

Τι είναι η ικανότητα ρυμούλκησης και για ποιο λόγο έχει σημασία για το RVers;

Η προτεραιότητα νούμερο ένα για κάθε RVer θα πρέπει πάντα να είναι η ασφάλεια. Ένα μεγάλο μέρος της διατήρησης της ασφάλειας στο δρόμο θα μειωθεί στα διάφορα εξαρτήματα της ικανότητας ρυμούλκησης. Ας δούμε τους διάφορους τομείς της ικανότητας ρυμούλκησης και πώς να σιγουρευτείτε ότι παραμένετε εντός των ορίων σας σε κάθε ταξίδι που κάνετε.

Τι είναι η ικανότητα ρυμούλκησης;

Η χωρητικότητα ρυμούλκησης είναι η μέγιστη ποσότητα βάρους που μπορεί το όχημά σας να τραβάει με ασφάλεια. Πολλοί τύποι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να ρυμουλκούν εφ 'όσον πληρούν τις συγκεκριμένες οδηγίες τους.

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά εξαρτήματα ως μέρος της ικανότητας ρυμούλκησης. Ένας καλός τρόπος να γνωρίζετε το όριο ρυμούλκησης είναι να μάθετε τι είναι το Gross Combination Weight Rating (GCWR) του οχήματός σας. Το GCWR είναι το μέγιστο βάρος που μπορείτε να βάλετε σε ένα όχημα με ασφάλεια. Το GCWR είναι το βάρος του ρυμουλκούμενου ή του βάρους του μικτού ρυμουλκούμενου (GTR) και το συνολικό βάρος του οχήματος που θα χρησιμοποιήσετε για τη ρυμούλκηση.

Το GCWR μπορεί να βρεθεί στο εγχειρίδιο οδηγιών του οχήματός σας, αν δεν μπορείτε να το βρείτε καλέστε τον κατασκευαστή για να βρείτε συγκεκριμένες πληροφορίες. Ποτέ μην υποθέσετε ότι ένα όχημα μπορεί να χειριστεί ένα συγκεκριμένο φορτίο χωρίς να γνωρίζει τα γεγονότα ή ότι θα μπορούσατε να διακινδυνεύσετε υπερφορτώσεις. Κατά τον υπολογισμό του GCWR βεβαιωθείτε ότι υπολογίζετε το βάρος σας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού φορτίου, των δεξαμενών πλήρους καυσίμου ή νερού και των επιβατών του οχήματος. Μόνο όταν έχετε το σύνολο του φορτίου, θα ξέρετε αν πληροίτε τα πρότυπα του οχήματος ρυμούλκησης.

Το GCWR δεν είναι ο μόνος αριθμός που πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στη θέση του.

Για να διατηρήσετε ένα σωστά ισορροπημένο φορτίο, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό βάρος γλωσσών.

Το βάρος της γλώσσας είναι το βάρος του ρυμουλκούμενου που πιέζει απευθείας το όχημα ρυμούλκησης. Το βάρος γλώσσας είναι συνήθως εννέα έως 14 τοις εκατό του συνολικού βάρους του ρυμουλκούμενου. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τις προδιαγραφές του οχήματος ρυμούλκησης για να μάθετε το είδος του βάρους της γλώσσας που μπορεί να χειριστεί ή να διακινδυνεύσετε να ασκήσετε επιπλέον άγχος στο όχημά σας και να επηρεάσετε το ρυμουλκούμενο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να βρείτε το βάρος γλώσσας του ρυμουλκούμενου σας. Ελέγξτε το εγχειρίδιο οδηγού και το εγχειρίδιο του ρυμουλκούμενου για να βρείτε το τέλειο βάρος γλώσσας.

Σωστή ανάσυρση

Έχοντας το σωστό γκάζι είναι επίσης σημαντικό για ρυμούλκηση. Δεν θα έχει σημασία αν ρυμουλκείτε τη σωστή ποσότητα βάρους αν υπερβαίνει την ικανότητα ρυμούλκησης του αναβολέα σας αν δεν ασφαλίζετε σωστά το γάντζο σας.

Κίνδυνοι από ακατάλληλη ικανότητα ρυμούλκησης

Η μη συμμόρφωση με τα κατάλληλα πρότυπα για το όχημά σας μπορεί να οδηγήσει σε μια πληθώρα προβλημάτων. Η υπερφόρτωση και το φορτίο ρυμουλκούμενων είναι η κύρια αιτία ατυχημάτων ρυμούλκησης. Ένα υπερφορτωμένο ρυμουλκούμενο μπορεί να ασκήσει πίεση σε ένα όχημα που προκαλεί ακανόνιστο σύστημα διεύθυνσης, επιτάχυνσης και πέδησης. Το να μην έχετε τον σωστό έλεγχο του οχήματος σας προκαλεί επικίνδυνη κίνηση. Η μη τήρηση των προτύπων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επικίνδυνο ρυμουλκό του ρυμουλκούμενου ή στο ρυμουλκούμενο που τρέχει ανεξέλεγκτα πέρα ​​από το δρόμο. Η κυλινδρική κίνηση μπορεί να προκαλέσει το ρυμουλκούμενο να κόβει άλλα οχήματα, να ξεφύγει από το δρόμο και να προκαλέσει απώλεια ελέγχου.

Θυμηθείτε: Αυτές οι οδηγίες παρουσιάζονται ως πρόταση. ο κατασκευαστής του οχήματος έχει κάνει πολλές δοκιμές για να καθορίσει τι μπορεί να χειριστεί το όχημά σας για να εξασφαλίσει μια ασφαλή οδήγηση. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να έχετε έναν ασφαλή και διασκεδαστικό χρόνο στην επόμενη περιπέτεια RVing.