Πώς να παραγγείλετε τον καφέ σαν έναν νεοϋορκέζο

Μάθετε τι σημαίνει κανονικός καφές;

Έτσι, επισκέπτεστε τη Νέα Υόρκη και θέλετε απλά έναν καφέ. Δεν είναι καπουτσίνο, όχι εσπρέσο, ούτε latte ούτε macchiato. Δεν φανταχτερά πράγματα, απλά, αμερικανικό καφέ. Αλλά όπως και με πολλά πράγματα στη Νέα Υόρκη, πρέπει να γνωρίζετε την τοπική γλώσσα ή να γελούν από το κτίριο.

Η εκμάθηση πώς να παραγγείλετε καφέ όπως ένας Νέας Υόρκης δεν θα βελτιώσει κοσμικά τη ζωή σας. Δεν θα κάνει την πρωινή σας γεύση καφέ καλύτερη. Θα παραμείνετε κολλημένοι σε μια ατελείωτη γραμμή στο καφενείο, το ποτάμι, το γωνιακό κατάστημα, το καφέ ή το deli.

Δεν θα σας βοηθήσει να συμμετάσχετε στο πλήθος του ισχίου, να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας ή να παρακολουθήσετε τα παιδιά σας. Οι φίλοι σας στο Facebook δεν θα σας αρέσουν περισσότερο και πιθανώς θα αγνοήσουν την αυτό-συγχαρητήρια θέση σας. Κανείς έξω από την περιοχή των τριών κρατών θα γνωρίζει καν για τι μιλάς. Η μητέρα σου, η φίλη σου, ο σύζυγός σου, τα twitter σου στο Twitter, η ομάδα του χόκεϊ, ο γιατρός σου, ο προϊστάμενός σου, η κόρη σου ... δεν μπορούσαν όλοι να ενδιαφέρονται λιγότερο. Αλλά εδώ είναι το πράγμα: Όταν στη Ρώμη ... και ξέρετε τα υπόλοιπα. Αυτό ισχύει και για τη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, θα αποφύγετε όλα τα τυλιγμένα μάτια, όταν παραγγείλετε αυτό το απλό ποτό, που είναι πάντα διαθέσιμο, με τον σωστό τρόπο, τον τρόπο της Νέας Υόρκης.

Συμβουλή: Αυτό λειτουργεί σε Dunkin Donuts στη Νέα Υόρκη και στο Long Island, αλλά όχι στο Starbucks. Μην το δοκιμάσετε καν στο Starbucks. Αυτό θα ήταν ηλίθιο. Το αντίθετο είναι ακόμα πιο ηλίθιο. Συνδεθείτε σε ένα νέο εστιατόριο της Νέας Υόρκης διαβάζει:

"Αν επιμείνετε στην παραγγελία ενός ψηλού καφέ, επιμένουμε να χρεώνεστε σαν να είστε στο Starbucks".

Παραγγελία καφέ στη Νέα Υόρκη

Μάθετε αυτές τις απλές φράσεις και πάντα θα πάρετε μόνο τον καφέ που θέλετε και μηδενικά ρολά / γέλια / σαρκαστικά σχόλια από τους ντόπιους.