Στην ανασκόπηση: Chez Gladines, ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό γαλλικό βασκικό εστιατόριο

Πάθος, αυθεντικά πιάτα σε μια ρύθμιση Laid-Back

Με τα χρόνια, ο Chez Gladines έχει γίνει ένα εμπορικό σήμα ανάμεσα στους Παρισίων Bohos και τους φοιτητές με τραπεζομάντιλα. Μου είχε συστήσει αμέτρητες φορές ως ένα από τα καλύτερα μέρη στο Παρίσι για φθηνό, απλό, ικανοποιητικό ναύλο βασκικού στιλ, και έχει επίσης επαίνους για την χαλαρή ατμόσφαιρά του, η οποία διαχειρίζεται τόσο την hipness όσο και τον παλιό κόσμο γοητεία.

Διαβάστε τα σχετικά: Τα καλύτερα γαλλικά εστιατόρια του προϋπολογισμού στο Παρίσι

Πρόθυμος να κρίνω για τον εαυτό μου, συνοδευόμουν έναν φίλο που είχε δει ήδη ευτυχώς εδώ - και ήρθε πεπεισμένος. Από τις τεράστιες μικτές σαλάτες που σερβίρονται σε γιγάντια μεταλλικά κύπελλα δίπλα σε τίποτα, σε πλούσια βασκικά πιάτα που παρουσιάζονται με απλότητα, το Gladines παραδίδει.

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Πρακτικές πληροφορίες:

Η ρύθμιση και η μετάβαση

Το Chez Gladines βρίσκεται στην καρδιά της γραφικής συνοικίας Butte aux Cailles του Παρισιού, που είναι γνωστή για τη γοητεία του χωριού και τα αρχοντικά του σπίτια. Βρίσκεται στην οδό Rue des Cinq Diamants, ένα στενό δρόμο γεμάτο με μπαρ, εστιατόρια και καφέ ". Οι δρόμοι που είναι συνήθως πεζόδρομοι, μαγαζιά τεχνών και κρυφές γωνιές καθιστούν εύκολο να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε μια μεγάλη μητρόπολη.

Βλ. Σχετικές: Εικόνες του Butte aux Cailles και του οικισμού που μοιάζει με γοητεία

Γνωρίζοντας ότι ένα πλήθος θα είναι σύντομα επένδυση γύρω από το μπλοκ, ο σύντροφός μου και εγώ φτάνουμε νωρίς, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει εύκολα ένα τραπέζι. Ο χώρος είναι ήδη γεμάτος ζωή και ο φιλικός σερβιτόρος μας ζητά να μοιραστούμε ένα τραπέζι με δύο άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλες περιστάσεις, αλλά η ευχάριστη και ευχάριστη ατμόσφαιρα του Gladines είναι μεταδοτική και σύντομα συζητούμε με τους γείτονές μας για το μενού. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι στο Παρίσι, όπου η συζήτηση με τους ξένους είναι ένα σπάνιο γεγονός.

Η ατμόσφαιρα

Το εστιατόριο είναι διακοσμημένο με παραδοσιακές βασκικές εικόνες, όπως η βασκική σημαία και η πανταχού παρούσα καστανιές , που μοιάζει με το Πινόκιο. Έπειτα, υπάρχει ο μεγάλος καθρέφτης στο πίσω τοίχωμα, ο οποίος είναι επικαλυμμένος με κιτρινιστές αφίσες και καρτ ποστάλ με έργα indie-rock και καλλιτέχνες επιδόσεων.

Παράλληλα με τα τραπεζομάντιλα και τα γαρίφαλα που ελέγχθηκαν με το kitschy, το αποτέλεσμα είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αστικών πολεμιστών και εύθυμων, παλαιού τύπου εργατικής τάξης του Παρισιού.

Η εορταστική εμπειρία

Η φιλική και εξυπηρετική σερβιτόρα μας έρχεται σύντομα για να κάνει προτάσεις και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας σχετικά με το μενού. Είναι ξεκάθαρα παθιασμένη με τη βασκική και νοτιοδυτική κουζίνα και μεταφράζει χαρούμενα μερικά από τα πιο κρυφά αντικείμενα του μενού.

Ο ναύλος

Λιγότερο από το φαγητό και την έκπληξη από τις άφθονες, σχεδόν βορειοαμερικανικές μερίδες που σερβίρονται γύρω από το εστιατόριο, ο φίλος μου και εγώ αποφασίσουμε να παραγγείλουμε μια κύρια πορεία και ποτά, φανερώνουμε ότι θα δούμε για το επιδόρπιο αργότερα ... αν έχουμε ακόμα χώρο, είναι.

Ο φίλος μου επιλέγει ένα πιο καρποφόρο φιλέτο από μοσχαρίσιο κρέας που έχει παρασκευαστεί σε βασκικό στυλ (11,60 ευρώ) , με ζαμπόν, κρεμώδη σάλτσα και στρώματα από πατάτες τύπου gratin που έχουν τηγανιστεί σε πάπια, δίνοντας τους ένα χαρακτηριστικό πικάντικο γεύση χαρακτηριστική της γαλλικής νοτιοδυτικής κουζίνας.

Ένας ιθαγενής της Αϊόβα, ο σύντροφός μου σημειώνει ότι το πιάτο θυμίζει παρήγορα τη μαγειρική στα μέσα της δύσης: δεν είναι ανόητο, απλό και νόστιμο.

Ακολουθώ τις συμβουλές της σερβιτόρας και την τάξη chipiron biscaina : ολόκληρο το καλαμάρι σε μια σάλτσα που μοιάζει με ratatouille και σερβίρεται με τις πατάτες του σπιτιού (10.50 ευρώ). Είμαι έκπληκτος που βλέπω ότι έρχεται σερβίρεται σαν ένα στιφάδο, σε κάτι που μοιάζει με ένα μικρό κατσαρόλα, και ότι οι πατάτες είναι στο στιφάδο, αντί να χρησιμεύσει ως πλευρά. Λίγο ανήσυχο, ειδικά αφού τα καλαμάρια είναι ολόκληρα και μοιάζουν με μικρά χταπόδια, τελικά κέρδισα το περίεργο πιάτο, του οποίου η υφή είναι αρχικά παράξενη και σταδιακά αναπτύσσεται πάνω σου. Η σερβιτόρα φέρνει ένα παραδοσιακό βασκικό μπαχαρικό, εσπύλινγκ , και με συμβουλεύει να το πασπαλίζω πάνω από το chipiron μου. Το πικάντικο σημείωμα αναδεικνύει πραγματικά τις γεύσεις και τις υφές αυτού του εκπληκτικού πιάτου, κάπου ανάμεσα στην Προβηγκία και την ισπανική παράκτια κουζίνα.

Διαβάστε τα σχετικά: Καλύτερα κρέπες και κρηπίδες στο Παρίσι

Επιδόρπιο, ποτά και κατώτατη γραμμή

Δεδομένου ότι είναι μια ζεστή μέρα Απριλίου, επιλέγουμε ένα μπουκάλι crudid για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας (9,50 ευρώ), σημειώνοντας ότι το Gladines είναι επίσης ένα wine bar, που ειδικεύεται στις νοτιοδυτικές ποικιλίες. Ίσως δεν είναι μια παραδοσιακή επιλογή, ο τραγανός, ελαφρώς γλυκός, ελαφρώς πικρός μηλίτης κάπως λειτουργεί καλά με το γεύμα μας.

Όπως αναμενόταν, οι άφθονες μερίδες μας έχουν αφήσει λίγο χώρο για το επιδόρπιο, ώστε να εγκατασταθούμε για να μοιραστούμε μια καραμέλα κρέμας : μια τυπική γαλλική κρέμα με σάλτσα καραμέλας που μοιάζει με μεξικάνικη φλάντα. Κρύο και κρεμώδες, αλλά σχετικά ελαφρύ, το απλό επιδόρπιο αποδεικνύει μια καλή τελική πινελιά στο γεύμα μας. Σε μόλις 2,60 ευρώ, αυτή είναι μια επιλογή επιδόρπιο που ταιριάζει επίσης σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό.

Η κατώτατη γραμμή μου;

Το Chez Gladines ανταποκρίνεται στη φήμη του ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού . Αν ψάχνετε για νόστιμα τοπικά γαλλικά πιάτα που σερβίρονται με απλότητα σε γενναιόδωρες μερίδες, το Chez Gladines είναι για σας. Δοκιμάστε αυτό το εστιατόριο για να πάρετε μια γεύση από το πόσο ζεστό είναι το Παρίσι - εδώ, τα κουρασμένα κλισέ του παριζιάνικου σνομπισμού και της ακαμψίας απλά δεν έχουν θέση. Θορυβώδες και ευχάριστο, αυτό είναι ένα μέρος όπου είναι πιθανό οι αυτοσχέδιες συνομιλίες με τους ντόπιους. Από την άλλη πλευρά, αν ψάχνετε για μια οικεία γωνιά για ένα ρομαντικό δείπνο, είστε ένας αυστηρός χορτοφάγος , ή μπορείτε να αποφύγετε γεμάτα τραπέζια, το εστιατόριο μπορεί να σας υποφέρει από το στυλ σας.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ενώ οι τιμές και τα στοιχεία μενού ήταν ακριβή τη στιγμή που το εστιατόριο αυτό εξετάστηκε, ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.