Πριν πάτε στην Ινδία

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε στην Ινδία

Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη πριν πάτε στην Ινδία: ετοιμαστείτε! Πάρτε τη σωστή νοοτροπία και ποτέ δεν θα ξεχάσετε τα πράγματα που θα ζήσετε εκεί. Γνωρίζοντας λίγα βασικά στοιχεία της Ινδίας πριν πάτε στο έδαφος θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε πιο γρήγορα.

Αν και η Ινδία μπορεί να είναι ένα δύσκολο μέρος για να ταξιδέψετε για τους απροσδόκητους, ευτυχώς, η ανταμοιβή αξίζει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί σε ένα τόσο απασχολημένο, συναρπαστικό μέρος!

Το ινδικό κεφάλι κούνημα

Το ιδιόμορφο κούνημα της κεφαλής είναι διασκεδαστικό αλλά δύσκολο να κυριαρχήσει για τους περισσότερους Δυτικούς. Θα συναντήσετε τη χειρονομία όλων των σκοπών σε όλη την Ινδία. μπορεί να σημαίνει "ναι" ή "ΟΚ", χρησιμοποιείται μερικές φορές ως χαιρετισμός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναγνωρίσει αυτό που λέτε. Μην εκπλαγείτε αν η ερώτησή σας απαντηθεί με μια σιωπηρή ταλάντευση του κεφαλιού! Προσπαθήστε να κάνετε την ερώτησή σας στο πλαίσιο για να κατανοήσετε την έννοια της ταλάντευσης.

Squat Toilets στην Ινδία

Παρόλο που οι τουαλέτες μπορούν να βρεθούν τώρα σε πολλούς ξενώνες και εστιατόρια, θα συναντήσετε ακόμα πολλές γκρελίστικες τουαλέτες σε δημόσιους χώρους.

Η μεταφορά χαρτιού υγείας είναι μια πολύ καλή ιδέα - αλλά ποτέ δεν ξεπλύνετε! Αντ 'αυτού, τοποθετήστε το TP και άλλα αντικείμενα στον κάδο δίπλα στην τουαλέτα. Μπορεί να θέλετε να έχετε χειροκίνητο απολυμαντικό ή υγρά μαντηλάκια επίσης. σαπούνι σπάνια διατίθεται σε δημόσιες τουαλέτες.

Περιπλανητικές αγελάδες

Ονομάστε το κλισέ, αλλά ναι: οι αγελάδες περιφέρονται ελεύθερα σε όλη την Ινδία, ακόμη και στους δρόμους των πόλεων. Δώστε τους χώρο και προσπαθήστε να μην είστε ο στερεότυπος τουρίστας που δείχνει, γελάει και παίρνει ενοχλητικές εικόνες από τα σεβαστά ζώα.

Χρήματα στην Ινδία

Θα βρείτε Δίκτυα ATM σε δίκτυο σε όλες τις αστικές και τουριστικές περιοχές της Ινδίας. Αποφύγετε τη χρήση απομακρυσμένων ΑΤΜ τη νύχτα, όταν μπορεί να ακολουθήσετε κατά τη μεταφορά μεγάλου αριθμού μετρητών.

Όταν είναι δυνατόν, ορμήστε τη μικρή σας αλλαγή ή εισάγετε περίεργα ποσά στο ΑΤΜ για να λάβετε μικρότερες ονομαστικές αξίες. Πολλά μέρη θα δυσκολευτούν να κάνουν αλλαγές για σημειώσεις 1.000 ρουπίων. Παραδόξως, είναι γραμμένη η πλειοψηφία των σημειώσεων των 500 ρουπίων. σε αντίθεση με άλλα μέρη της Ασίας που απορρίπτουν το κατεστραμμένο ή παραμορφωμένο νόμισμα , δεν πρέπει να έχετε πολύ κόπο να τα ξοδέψετε.

Τροφοδοτικά στην Ινδία

Παρά τη βρετανική επιρροή, τα καταστήματα ηλεκτρικού ρεύματος στην Ινδία είναι τύπου στρογγυλού, δύο και τριών οδόντων (BS-546) που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη και όχι τα τετράγωνα βύσματα που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ισχύς είναι 230 volts στα 50 Hz. Ελέγξτε τους φορτιστές και τους μετασχηματιστές για τις ηλεκτρονικές συσκευές σας για να βεβαιωθείτε ότι εργάζονται σε αυτό το εύρος και ότι δεν θα παράγουν πυροτεχνήματα.

Η ισχύς μπορεί μερικές φορές να είναι αναξιόπιστη με έκπληξη διακοπές και κύματα. Να είστε προσεκτικοί όταν αφήνετε το ηλεκτρονικό σας κατά την έξοδο από το δωμάτιό σας: η υπέρταση όταν ενεργοποιούνται οι γεννήτριες μπορεί να καταστρέψει ευαίσθητες συσκευές, όπως τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές.

Μην εκπλαγείτε αν ο τοίχος στο δωμάτιό σας διαθέτει περισσότερους διακόπτες χωρίς ετικέτα από το Enterprise Starship: Έχοντας μεμονωμένους διακόπτες για τον έλεγχο κάθε φωτός, η έξοδος και η συσκευή είναι ο κανόνας σε όλο τον προϋπολογισμό διαμονής στην Ινδία .

Ζεστό νερό

Πολλά ξενοδοχεία στην Ινδία δεν διαθέτουν κεντρικό ζεστό νερό. θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη μικρή δεξαμενή ζεστού νερού στο μπάνιο σας για να ζεστάνετε το νερό τουλάχιστον 30 λεπτά προτού ντους. Ο διακόπτης μπορεί να βρίσκεται στο μπάνιο, έξω από την πόρτα ή ακόμα και έξω από το δωμάτιό σας. Μην παραπονεθείτε: οι διακόπτες εξοικονομούν ενέργεια και αποτελούν επίσης ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Εάν δύο άτομα πρέπει να ντους, κύκλος της μονάδας και περιμένετε για λίγο μεταξύ ντους.

Παρεκκλίσεις και Φόροι

Οι τιμές που εμφανίζονται για τα αντικείμενα στα καταστήματα θα πρέπει να περιλαμβάνουν φόρο, ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει πάντοτε για εστιατόρια και ξενοδοχεία. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου πάνω από μια τιμή αποκοπής έχουν επιβληθεί επιπλέον κρατικό φόρο. Καλύτερα εστιατόρια μπορούν να αναγράφουν πρόσθετες χρεώσεις για ΦΠΑ (κυβερνητικό φόρο), υπηρεσία και αλκοολούχα ποτά - όλα σε διαφορετικές τιμές.

Η χρέωση υπηρεσιών που προστίθεται στα εστιατόρια μπορεί να φτάσει στο μισθό του προσωπικού ή μόνο στην τσέπη του ιδιοκτήτη. Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι ο σερβιτόρος που εργάζεται σκληρά, θα πρέπει να τους αφήσετε ένα μικρό άκρο εκτός από αυτό που έχει ήδη προστεθεί στο λογαριασμό.

Έλεγχος στα ξενοδοχεία

Δεν είναι τόσο σκληρή όσο η συμπλήρωση της ινδικής αίτησης για βίζα στο διαδίκτυο, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ γραφειοκρατική, ο έλεγχος σε ξενοδοχεία και ξενώνες απαιτεί συχνά 15 λεπτά γραφειοκρατίας λόγω κανονισμών της κυβέρνησης. Θα χρειαστεί να κρατήσετε το διαβατήριό σας πρακτικό , ακόμα και αν έχετε τον αριθμό που έχετε αποθηκεύσει, τον αριθμό της βίζας της Ινδίας και τις ημερομηνίες έκδοσης / λήξης.

Χρονική διαφορά στην Ινδία

Η Ινδία έχει μια ενδιαφέρουσα χρονική διαφορά: η Standard Time της Ινδίας - η μόνη ζώνη ώρας της χώρας - είναι 5,5 ώρες μπροστά από το GMT / UTC, κάνοντας 9,5 ώρες νωρίτερα από την Ανατολική Εποχή της Νύχτας (New York City).

Νερό στην Ινδία

Το νερό της βρύσης είναι γενικά ανασφαλές για κατανάλωση στην Ινδία, αν και ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής θα πουν διαφορετικά. Ακόμη και αν το νερό που διοχετεύεται με σωλήνες θεωρείται ασφαλές από την κυβέρνηση, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι ηλικιωμένοι υδραυλικοί του κάθε ξενώνα ή ξενοδοχείου. Αποφύγετε να παίρνετε παράσιτα στο σπίτι μαζί με τα άλλα αναμνηστικά σας: κολλήστε στο να πιείτε εμφιαλωμένο νερό.

Ελέγξτε τις σφραγίδες στο εμφιαλωμένο νερό πριν πληρώσετε. μια παλιά απάτη στην Ινδία , μερικά μπουκάλια μπορεί να ξαναγεμίζονται με μη ασφαλές νερό και στη συνέχεια να σφραγιστούν ξανά. Πολλές καφετέριες και τουριστικοί χώροι θα ξαναγεμίζουν τα μπουκάλια με μικρή χρέωση, ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε τη συμβολή στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Δείτε περισσότερα σχετικά με το υπεύθυνο ταξίδι στην Ασία .

Τι είναι ο Ghee;

Το Ghee είναι ένα διαυγές βούτυρο από αγελαδινό γάλα. εμφανίζεται σχεδόν παντού στην Ινδία. Αν και το ghee έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, θεωρείται πιο υγιεινό από τα έλαια ή το κανονικό βούτυρο. Αν δεν απορριφθεί από συγκεκριμένες θρησκευτικές αιρέσεις, το ghee χρησιμοποιείται σε πιάτα σε όλη την Ινδία. Εάν είστε vegan ή πάσχετε από αλλεργίες γαλακτοκομικών προϊόντων, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να ζητάτε τρόφιμα χωρίς ghee . Σημείωση: ζητώντας το γεύμα σας να προετοιμαστεί χωρίς ghee δεν σημαίνει πάντα ότι θα είναι!

Είναι ενδιαφέρον ότι το ghee θεωρείται ιερό και χρησιμοποιείται σε ευλογίες, ως φάρμακο, και για την τροφοδοσία φανών.