Εξερευνώντας το Μουσείο της Βίβλου στην Ουάσιγκτον

Hands-on, διαδραστικές εμπειρίες και προβολή περισσότερων από 40.000 αντικειμένων

Ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία και την αφήγηση της Βίβλου βρίσκεται υπό κατασκευή κοντά στο National Mall της Ουάσιγκτον. Το Μουσείο της Βίβλου, ένα πολιτιστικό ίδρυμα ύψους 430.000 τετραγωνικών ποδιών, χρηματοδοτείται από τους Steve και Jackie Green, ιδιοκτήτες της αλυσίδας καταστημάτων τέχνης και χειροτεχνίας Hobby Lobby, για να στεγάσουν την ιδιωτική τους συλλογή από περισσότερα από 40.000 σπάνια βιβλικά κείμενα και αντικείμενα. Το μουσείο θα σχεδιαστεί για να προσκαλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και θρησκειών να ασχοληθούν με τη Βίβλο μέσω μιας ακαδημαϊκής και συναρπαστικής παρουσίασης που θα περιλαμβάνει μια σειρά από εκθέματα υψηλής τεχνολογίας και διαδραστικές εμπειρίες.

Το μουσείο άνοιξε στις 17 Νοεμβρίου 2017 και βρίσκεται σε τρία τετράγωνα από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Το Μουσείο της Βίβλου θα περιλαμβάνει μια αίθουσα διαλέξεων, ένα λόμπι με διαδραστικό τοίχο μέσων από το δάπεδο έως το ταβάνι, ένα θεατρικό θέατρο, έναν παιδικό χώρο, εστιατόρια και έναν κήπο στον τελευταίο όροφο με πανοραμική θέα στην Ουάσιγκτον, . Διακεκριμένοι μακροπρόθεσμοι και βραχυπρόθεσμοι εκθεσιακοί χώροι θα παρουσιάσουν θησαυρούς της Βίβλου από άλλα κορυφαία μουσεία και συλλογές σε όλο τον κόσμο. Τα αντικείμενα της συλλογής εκτίθενται μέσω εκθεμάτων που ταξιδεύουν στην πόλη της Οκλαχόμα, Ατλάντα, Σαρλότ, Κολοράντο Σπρινγκς, Σπρίνγκφιλντ (ΜΟ), Πόλη του Βατικανού, Ιερουσαλήμ και Κούβα.

Τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της έκθεσης

Τοποθεσία: 300 D St SW, Ουάσινγκτον, DC, η πρώην τοποθεσία του Κέντρου Σχεδιασμού της Ουάσινγκτον. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι το Federal Centre SW.

Κάτοψη

Πρώτο πάτωμα: Αίθριο, αίθριο, τοίχος μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατάστημα δώρων, παιδική γκαλερί και θυγατρικές βιβλιοθήκες, ημιυπόγειο με καφετέρια

Δεύτερος όροφος: Επιπτώσεις της μόνιμης γκαλερί της Βίβλου

Τρίτος όροφος: Ιστορία της μόνιμης γκαλερί της Βίβλου

Τέταρτος όροφος: Αφηγηματική μόνιμη γκαλερί της Βίβλου

Πέμπτο όροφο: Μακροπρόθεσμος εκθεσιακός χώρος για διεθνείς μουσειακές αίθουσες, αίθουσα εκδηλώσεων, γραφεία Μουσείου Γραφής, Γραφεία Πρωτοβουλίας για τους Πράσινους Μελετητές, αίθουσα συνεδρίων, ερευνητική βιβλιοθήκη

Έκτο όροφο: Βιβλιοθήκη στον τελευταίο όροφο, θέατρα, αίθουσα χορού, εστιατόριο

Λεπτομέρειες κατασκευής

Η αρχική τοιχοποιία από κόκκινο τούβλο του 1923, τα κλασικά χαρακτηριστικά και η εξωτερική διακόσμηση θα αποκατασταθούν στην αρχική του κατάσταση. Ο γενικός αναδόχων είναι η Clark Construction , η ομάδα πίσω από την πρόσφατη ανακαίνιση του Επισκεπτικού Κέντρου του Λευκού Οίκου και η νέα κατασκευή του Εθνικού Μουσείου Smithsonian της Αφρικανικής Αμερικής Ιστορίας και Πολιτισμού. Το κτίριο, που κατασκευάστηκε αρχικά στη δεκαετία του 1920 ως αποθήκη ψύξης, θα ανακαινιστεί, θα προσαρμοστεί και θα ενισχυθεί με αρχιτεκτονικά σχέδια της Smith Group JJR , αρχιτεκτονικής εταιρείας που σχεδίασε το Διεθνές Μουσείο Spy , το Κέντρο Επισκεπτών του Λευκού Οίκου, εργάζονται επί του παρόντος στο Εθνικό Μουσείο της Αμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού του Smithsonian.

Άλλες αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές εταιρίες που εμπλέκονται στο έργο του μουσείου είναι οι Ομάδες PRD ( Smithsonian National Museum of American History , Βοτανικός Κήπος των Ηνωμένων Πολιτειών ), οι C & G Partners ( Μουσείο Μνημείων του Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ , Metropolitan Museum of Art) και οι φανταστικές τέχνες BRC (Presidential Library Abraham Lincoln και το μουσείο, τα Studios Hollywood της Disney Orlando). Μια ομάδα μελετητών, συγγραφέων και ειδικών σε μουσεία συναρμολογεί επίσης αντικείμενα και αναπτύσσει περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στα πρωτογενή εκθέματα του μουσείου.

Ιστοσελίδα: www.museumoftheBible.org.

Αξιοθέατα κοντά στο Μουσείο της Βίβλου