Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Έρευνα, Εκθέματα, Συναυλίες και περισσότερα)

Ένας οδηγός επισκεπτών στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, DC

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, είναι η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο που περιέχει περισσότερα από 128 εκατομμύρια αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, χειρογράφων, ταινιών, φωτογραφιών, φύλλων και χαρτών. Στο πλαίσιο του νομοθετικού κλάδου της κυβέρνησης, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου περιλαμβάνει αρκετές εσωτερικές διαιρέσεις, όπως το Γραφείο του Βιβλιοθηκονόμου, την Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου, το Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ, τη Νομική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, τις Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης και το Γραφείο Στρατηγικών Πρωτοβουλιών.



Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου είναι ανοιχτή στο κοινό και προσφέρει εκθέσεις, διαδραστικές οθόνες, συναυλίες, ταινίες, διαλέξεις και ειδικές εκδηλώσεις. Το κτίριο Thomas Jefferson είναι ένα από τα πιο όμορφα κτήρια της πρωτεύουσας του έθνους και συνιστώνται οι δωρεάν οργανωμένες εκδρομές. Για να πραγματοποιήσετε έρευνα, πρέπει να είστε τουλάχιστον 16 ετών και να αποκτήσετε μια Κάρτα Αναγνώρισης Αναγνώστη στο κτήριο Madison.

Δείτε φωτογραφίες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου

Τοποθεσία

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου καταλαμβάνει τρία κτίρια στο Καπιτώλιο . Το κτίριο Thomas Jefferson βρίσκεται στο 10 First St. SE, απέναντι από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Το κτίριο John Adams βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Jefferson στα ανατολικά στο Second St. SE Το James Madison Memorial Building, στο 101 Independence Ave. SE, βρίσκεται νότια του κτιρίου Jefferson. Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έχει άμεση πρόσβαση στο Κέντρο Επισκεπτών Καπιτωλίου μέσω σήραγγας. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό προς τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου είναι το Capitol South.

Δείτε ένα χάρτη του Καπιτώλιο.

Βιβλιοθήκη της εμπειρίας του Κογκρέσου

Η "Βιβλιοθήκη της Εμπειρίας του Κογκρέσου" άνοιξε το 2008, παρουσιάζοντας μια σειρά από συνεχείς εκθέσεις και δεκάδες διαδραστικά περίπτερα που προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικούς ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς που έφεραν στη ζωή τους μέσω της διαδραστικής τεχνολογίας αιχμής.

Η βιβλιοθήκη της εμπειρίας του Κογκρέσου ενσωματώνει την έκθεση "Exploring the Early Americas" που αναφέρει την ιστορία της Αμερικής πριν από την εποχή του Κολόμβου, καθώς και την περίοδο επαφής, κατάκτησης και των επακόλουθών τους. Διαθέτει μοναδικά αντικείμενα από τη συλλογή Jay I. Kislak της Βιβλιοθήκης, καθώς και το 1507 Map of the World του Martin Waldseemüller, το πρώτο έγγραφο που χρησιμοποιεί τη λέξη "Αμερική". Όλα τα εκθέματα είναι δωρεάν και ανοιχτά στο κοινό.

Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Οι περισσότερες συναυλίες γίνονται στις 8 μ.μ. στο Auditorium Coolidge στο κτίριο Jefferson. Τα εισιτήρια διανέμονται από το TicketMaster.com. Ισχύουν διάφορες χρεώσεις υπηρεσιών έκδοσης εισιτηρίων. Παρόλο που η εξόφληση των εισιτηρίων μπορεί να εξαντληθεί, συχνά υπάρχουν κενές θέσεις σε χρόνο συναυλίας. Οι ενδιαφερόμενοι προστάτες καλούνται να έρθουν στη Βιβλιοθήκη μέχρι τις 6.30 μ.μ. στις βραδιές συναυλιών να περιμένουν στη γραμμή αναμονής για εισιτήρια που δεν εμφανίζονται. Οι παρουσιάσεις πριν από τη συναυλία είναι στις 6:30 μ.μ. στο Pavilion Whittall και δεν απαιτούν εισιτήρια.

Ιστορία της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου

Δημιουργήθηκε το 1800, η ​​Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ήταν αρχικά στο αμερικανικό Capitol Building στο National Mall. Το 1814, το κτίριο του Καπιτώπου κάηκε σε πυρκαγιά και η βιβλιοθήκη καταστράφηκε.

Ο Thomas Jefferson πρότεινε να δωρίσει την προσωπική του συλλογή βιβλίων και το Κογκρέσο συμφώνησε να τα αγοράσει το 1897 και ίδρυσε τη δική του θέση στο Καπιτώλιο. Το κτίριο ονομάστηκε το κτίριο Jefferson προς τιμήν της γενναιοδωρίας του Τζέφερσον. Σήμερα, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου αποτελείται από δύο επιπλέον κτίρια, τα John Adams και τα κτίρια James Madison, τα οποία προστέθηκαν για να φιλοξενήσουν την αυξανόμενη συλλογή βιβλίων της βιβλιοθήκης. Οι δύο πρόεδροι θυμούνται για την αφοσίωσή τους στη βελτίωση της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου Gift Shop

Μοναδικά είδη δώρων είναι διαθέσιμα από το Βιβλιοθήκη του Συνεδρίου Online Shop. Αγοράστε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων όπως βιβλία, ημερολόγια, είδη ένδυσης, παιχνίδια, χειροτεχνία, παιχνίδια, κοσμήματα, μουσική, αφίσες και πολλά άλλα. Όλα τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τη στήριξη της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Επίσημη Ιστοσελίδα: www.loc.gov