Πώς να φτάσετε καλύτερα από τη Βομβάη στο Shirdi

Επιλογές μεταφοράς από τη Βομβάη προς το Shirdi

Το Shirdi είναι μια δημοφιλής πόλη προσκυνήματος με ένα τεράστιο συγκρότημα ναών αφιερωμένο σε έναν από τους πιο σεβαστούς αγίους της Ινδίας, τον Sai Baba. Βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βομβάης και 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Νασίκ, στη Μαχαράστρα. Μάθετε τους καλύτερους τρόπους να φτάσετε από τη Βομβάη στο Shirdi σε αυτόν τον οδηγό.

Με Πτήση

Ένας αερολιμένας κατασκευάστηκε στο χωριό Κακάδι περίπου 30 λεπτά νοτιοδυτικά του Shirdi, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τον εορτασμό της 100ης επέτειος του θανάτου του Sai Baba τον Οκτώβριο του 2018.

Το αεροδρόμιο εγκαινιάστηκε την 1η Οκτωβρίου 2017. Αρχικά, η Alliance Air (θυγατρική της Air India) θα πετάξει από και προς το Βομβάη και το Χαϊντεραμπάντ. Άλλες αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσουν να λειτουργούν αργότερα.

Εναλλακτικά, το δεύτερο κοντινότερο αεροδρόμιο προς το Shirdi βρίσκεται στο Aurangabad, περίπου 2 ώρες μακριά.

Με το τρένο

Υπάρχουν τρεις επιλογές για τη μεταφορά του τρένου από τη Βομβάη στο Shirdi. Όλοι τρέχουν μια μέρα στην άλλη, αλλά δύο είναι πολύ πιο γρήγορα από το άλλο και η ώρα άφιξης στις πολύ πρώτες πρωινές ώρες είναι χρήσιμη αν είστε λάτρης που θέλει να πάει κατευθείαν στη γραμμή για νωρίς το πρωί aarti.

Το 12131 Dadar Shirdi Sainagar Express είναι μια υπηρεσία "superfast" που εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα. Το τρένο αναχωρεί από το Dadar στο κέντρο της Βομβάης στις 21:45 τις Δευτέρες, τις Τετάρτες και τα Σάββατα. Φτάνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Sainagar Shirdi (SNSI) στις 3.51 π.μ. το πρωί, μέσω του Nashik και του Manmad. Ο ναύλος είναι 245 ρουπίες στην κατηγορία Sleeper, 630 ρουπίες σε 3AC και 880 ρουπίες σε 2AC.

Η καθαριότητα και η ακρίβεια είναι εξαιρετική και η διαθεσιμότητα εισιτηρίων είναι καλή. Βλέπε πληροφορίες για το τρένο.

Το 12147 Dadar Shirdi Sainagar Express είναι μια νέα υπηρεσία "superfast" που λειτουργεί την Παρασκευή. Ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Αυγούστου 2017. Το τρένο αναχωρεί από το Ντατάρ στο κεντρικό Μουμπάι στις 9.45 μ.μ. και φθάνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Σινάγκαρ Σιρντί (SNSI) στις 3.45 π.μ. το πρωί, επίσης μέσω Nashik και Manmad.

Ο ναύλος είναι 245 ρουπίες στην κατηγορία Sleeper, 630 ρουπίες σε 3AC και 880 ρουπίες σε 2AC. Η καθαριότητα είναι εξαιρετική και η ακρίβεια και η διαθεσιμότητα εισιτηρίων είναι καλές. Βλέπε πληροφορίες για το τρένο.

Η άλλη επιλογή είναι η ουσιαστικά πιο αργή 51033 Mumbai CST Shirdi Fast Passenger. Το τρένο αναχωρεί καθημερινά στις 22.55 μ.μ. από το CST της Βομβάης. Φθάνει το επόμενο πρωί στις 10.55 π.μ., μέσω του Pune και του Daund. Ο ναύλος είναι 170 ρουπίες στην κατηγορία Sleeper και 709 ρουπίες σε 3AC. Η αμαξοστοιχία δεν έχει 2AC. Η καθαριότητα και η ακρίβεια είναι μέση, αλλά η διαθεσιμότητα εισιτηρίων είναι καλή. Βλέπε πληροφορίες για το τρένο.

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε εισιτήρια σε ένα τρένο προς το σιδηροδρομικό σταθμό Sainagar στο Shirdi, ο επόμενος πλησιέστερος σταθμός είναι το Kopargaon (KPG), περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία από τη Βομβάη μέχρι το Shirdi είναι πολύ συχνότερα και είναι μια δημοφιλής επιλογή. Με το λεωφορείο χρειάζονται 6-8 ώρες για να ολοκληρωθεί το ταξίδι. Τα λεωφορεία εγκαταλείπουν τη Βομβάη σχεδόν κάθε 15 λεπτά από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Το ναύλο κυμαίνεται από 200 ρουπίες για μη κλιματιζόμενες καθισμένες, μέχρι 800 ρουπίες για κλιματιζόμενο υπνοδωμάτιο Volvo. Κάντε κράτηση μέσω του κόκκινου λεωφορείου ή κάντε το ταξίδι μου (το οποίο έχει αποκτήσει Ticketvala).

Υπάρχουν διάφορα σημεία παραλαβής στη Βομβάη, ανάλογα με την υπηρεσία και τη διαδρομή. Κάποιοι ξεκινούν από το Dadar, ενώ άλλοι επιστρέφουν στα προάστια.

Όσον αφορά τις καλύτερες εταιρείες λεωφορείων, η Neeta Travels είναι γνωστή και έχει αξιοπρεπή λεωφορεία και οδηγούς. Αυτή η εταιρεία λειτουργεί περίπου 12 υπηρεσίες ημερησίως από τη Βομβάη έως το Shirdi.

Με ταξί

Είναι δυνατό να προσλάβετε ένα ιδιωτικό όχημα για να μεταβείτε στο Shirdi και μπορείτε να φύγετε από το αεροδρόμιο της Βομβάη, εάν το επιθυμείτε. Ο χρόνος ταξιδιού, με έναν τρόπο, είναι 4-5 ώρες. Θα κοστίσει περίπου 6.300 ρουπίες προς τα πάνω για ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής. Ρίξτε μια ματιά στα Ecabs και Savaari. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι πάροχοι υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επίσκεψης του Shirdi και του Sai Baba σε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό Shirdi .