Περπάτημα κατά μήκος της προκυμαίας του Σαν Ντιέγκο

Το γραφικό Embarcadero του Σαν Ντιέγκο είναι η ουσία της πόλης.

Το Σαν Ντιέγκο είναι μια πόλη με διαφορετικές γεύσεις και τοπογραφία. Αλλά είναι, πρωτίστως, μια προκυμαία πόλη. Και τι καλύτερος τρόπος για να πάρετε στην ουσία της πόλης από το να κάνετε μια παραθαλάσσια περιήγηση στο Σαν Ντιέγκο; Ο ορίζοντας, το θαλασσινό νερό, το απαλό αεράκι και τα πολύχρωμα αξιοθέατα προσφέρουν μια χαλαρή και ενδιαφέρουσα διαδρομή στο κεντρικό τμήμα του κόλπου του Σαν Ντιέγκο.

Πιθανώς το πιο εύκολο μέρος για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας με αυτοπεποίθηση βρίσκεται στους πρόποδες του Broadway, στην προβλήτα Broadway.

Ο χώρος στάθμευσης με αμοιβή βρίσκεται σε ένα τετράγωνο μακριά, καθώς και σε διάφορους χώρους μετρητών κερμάτων κατά μήκος του Harbor Drive. Για όσους πραγματοποιούν δημόσια μεταφορά, το Σαν Ντιέγκο Trolley σταματά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Santa Fe λίγα τετράγωνα μακριά. Για όσους μένουν στο κέντρο της πόλης, η προβλήτα Broadway βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Βόρεια Από την προβλήτα Broadway

Περπατώντας βόρεια μετά τις περιηγήσεις στο λιμάνι, θα προσεγγίσετε τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων, όπου τα τεράστια διεθνή κρουαζιερόπλοια κάνουν τα λιμάνια τους να καλέσουν στο Σαν Ντιέγκο, ίσως κάποιος να είναι στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της περιοδείας σας. Καθώς συνεχίζετε να περπατάτε, θα προσεγγίσετε το εστιατόριο Fish Grotto του Anthony, ένα ινστιτούτο στο Σαν Ντιέγκο. Το κτίριο στην αποβάθρα έχει επίσης έναν ανεπίσημο μετρητή λήψης, καθώς και το ημιτελικό και ακριβό Star of the Sea Room.

Ακριβώς πίσω από το Anthony's είναι το μεγαλοπρεπές αστέρι της Ινδίας, ένα ιστορικό, ψηλός σιδερένιο σκεύος που χρονολογείται από το 1863. Αυτό το εθνικό ιστορικό ορόσημο είναι το παλαιότερο πλοίο του κόσμου που εξακολουθεί να είναι αξιόπλοο και κάνει θαλάσσιο ταξίδι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Σε αυτή την περιοχή του Embarcadero είναι τα τρία άλλα πλοία που αποτελούν το ναυτικό μουσείο του Σαν Ντιέγκο: το Berkeley, ένα πορθμείο με βικτοριανή εποχή. η Μήδεια, ένα ατμόπλοιο 1904, και ο Πιλοτικός, ένας οδηγός του 1914. Για την επιβίβαση στις βάρκες απαιτείται ένα ονομαστικό τέλος εισόδου.

Σε αυτό το σημείο, αν κοιτάξετε πέρα ​​από τον κόλπο, θα δείτε τον Ναυτικό Σταθμό του Βόρειου Νησιού, όπου το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα εκτοξεύει τους μεγάλους αεροπλανοφόρους και τα μαχητικά αεροσκάφη.

Κοιτάζοντας πίσω στο Harbour Drive, θα δείτε το ιστορικό κτήριο της κομητείας. Θα παρατηρήσετε επίσης σκάφη αναψυχής ιστιοπλοΐα στον κόλπο.

Νότια Από την προβλήτα Broadway

Καθώς περπατάτε νότια από την προβλήτα του Broadway, θα πλησιάσετε το Navy Pier, όπου τα πλοία του Ναυτικού συχνά αποβιβάζονται και διεξάγουν ελεύθερες εκδρομές για το κοινό. Το Navy Pier είναι επίσης το νέο μουσείο στο σπίτι του μεταφορέα αεροσκαφών Midway. Καθώς συνεχίζετε να περπατάτε, θα περάσετε αρκετά κτίρια Ναυτικού.

Συνεχίστε και θα προσεγγίσετε αρκετούς μικρούς χώρους πρασίνου, καθώς και το δημοφιλές εστιατόριο Fish Market. Μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα και να πάρετε ένα ποτό και σνακ και να απολαύσετε τη γραφική θέα. Παρόλο που δεν είναι πλέον, αυτή η περιοχή της προκυμαίας δεν ήταν πολύ παλιά κάποτε ως το σπίτι ενός από τους μεγαλύτερους στόλους τόνου στον κόσμο. Τα περισσότερα εμπορικά πλοία έχουν φύγει, αλλά μπορείτε ακόμα να αισθανθείτε την αύρα των παλαιών ψαράδων.

Προχωρώντας προς τα νότια, θα κατευθυνθείτε προς το Seaport Village , ένα δημοφιλές εμπορικό και τραπεζακό συγκρότημα στην προκυμαία. Εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε στις δεκάδες καταστήματα, να κάνετε μια βόλτα στο καρουσέλ ή απλά να παρακολουθήσετε τους ανθρώπους γύρω σας. Το Seaport Village είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για να πάρετε ένα χαλαρωτικό γεύμα από πολλά ωραία εστιατόρια και καταστήματα τροφίμων, όπως το Harbour House Restaurant.

Μετά το γεύμα σας, κατευθυνθείτε στο παρακείμενο Embarcadero Marina Park όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ανοιχτό χώρο πρασίνου, τις απόψεις του Coronado πέρα από τον κόλπο και τη μαρίνα γιοτ των γειτονικών πύργων Hyatt και Marriott. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα δύο ξενοδοχεία, θα βρείτε το Συνεδριακό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο, με τη χαρακτηριστική "πανέλα" του τελευταίου ορόφου.

Από εδώ πιθανότατα θέλετε να επιστρέψετε στην προβλήτα του Broadway - μπορείτε είτε να πιάσετε το Τρόλεϊ μπροστά από το Συνεδριακό Κέντρο στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο και να επιστρέψετε στην αποθήκη του Σάντα Φε, είτε αν είστε ακόμα στη διάθεση, κάντε μια βόλτα πίσω κατά μήκος της προκυμαίας του Σαν Ντιέγκο με τα πόδια και να λάβει τις χαλαρωτικές απόψεις άλλη μια φορά.